Widok

Znowu coś krąży w powietrzu???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Młody od wczoraj wieczorem ma gorączkę :/

najpierw był markotny, marudny, nie chciał się bawić z kolegami, którzy przyjechali do nas na działkę...

przed kolacją wzięłam Go na kolana i aż się przestraszyłam - taki był rozgrzany...

dostał syrop, zjadł kolację(dużo mniej niż zwykle) i poszedł spać.

w nocy zastanawiałam się gdzie najbliżej Jasienia jest dyżurująca apteka (żeby kupić coś do podawania na zmianę z Ibum), albo czy jechać na Świętokrzyską do lekarza lub czy zamówić wyjazdowego - miał ponad 39'C...

w lepszym momencie, gdy gorączka mocno spadła - miał 38,5'C :/

jakoś dotrwaliśmy do rana, rano kupiłam czopki i syrop na zmianę :P

dzień jakoś przeleciał z mniejszymi i większymi skokami temperatury (w sumie 2 razy mierzyłam termometrem, miał ok 38,2-38,5'C)

obstawiałam zęby - bo idą piątki i wyjść nie mogą :P

pokazywał na buzię, że "ałała" :P

ale dzisiaj na działce była Sąsiadka ze swoim 3 letnim wnukiem(3 działki dalej), dzieciaki się nie widziały - a po powrocie do domu Jej wnuk dostał gorączki 38,5'C...

i teraz się zastanawiam czy to aby na pewno zęby?

czy może znowu "coś"(wirus) krąży w powietrzu?

Wasze dzieciaki zdrowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wydaje mi się że to niemożliwe aby dziecko od razu po zarażeniu się miało gorączkę, zwykle chyba trochę czasu musi minąć (przynajmniej dzień) aby wirus się rozwinął ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje zdrowe Agusiu, nie słyszałam aby jakis wirus krążył.

a dla Gabrysia zdrówka dużo.
no mala tez pierwszy raz goraczka prawie 40 (ma 9 miesiecy) jestesmy po szpitalu po diagnostyce i myslalm ze tam cos zlapala, tez myslalam ze zeby, 3 dni a pozniej tenpe ustapila i wysypalo ja na brzuchu plecach i nogach ( niby po antybiotyku, myslalam ze 3-dniowka a lekarz powiedziala ze to nie mozliwe ze ma gardlo czopy jakies ma , sama nie wiem co to
My mieliśmy dziwną akcję w poniedziałek.
Mały się obudził strasznie rozgrzany, wręcz gorący-ale temperatury nie miał, ledwo co ponad 37 st.

Oprócz tego ciągle mówił,że brzuszekgo boli-miał rozwolnienie-własciwie sama woda, brak apetytu.
Zrobiłam mu zimne okłady, dałam na wszelki wypadek syropek przeciwgorączkowy.
Właściwie cały dzień leżał i oglądał bajeczki na zmianę śpiąc.

Wtorek już okej,w nocy z pon na wtorek nic się nie działo.
We wtorek obudził się miał wilczy apetyt, rozpalony już nie był, tylko jeszcze mu rozwolnienie zostało-2 razy zrobił rzadką kupkę ale nie była to już sama woda.
Wczoraj i dzisiaj już okej, nic się nie dzieje:)

Może jakaś 2-3 dniówka.

Mam nadzieję ze to nie przedsmak...
Nilkaa - no właśnie :P do tej pory obstawiałam zęby :P

ale zdziwiłam się, że Nicolas też ma gorączkę - chociaż się nie widzieli :/

Mama Szymona i Bartka - dzięki :)
U nas poki co wszystko oki.
my już jedną trzydniówkę mieliśmy ;) też jako gratis przy ząbkowaniu...

ponoć mogą być 2 trzydniówki - różne szczepy je wywołują :/
My też przez to przechodzilismy mała w piatek miała nie wielką gorączkę w sobote po południu jej skoczyła do 40,2 popędziłam na pogotowie stwierdził dr, zapalenie jamy ustnej dał antybiotyk,w niedzile troche lepiej ale też gorączka a w poniedziałek juz było dobrze we wtorek małą wysypało pediatra kazała odstawić anty gardziołko czyste zleciłą badanie moczu stwierdziłą że to wirusówka 3dniówka albo alergia ,w środę juz małą porzadnie wysypało , a dzisiaj czwartek i śladu nie ma po chorobie ja juz słyszalam żejakaś wirusówka krązy kumpeli 2 dzieci też było chorych.Ale u nas to chyba raczej 3 dniówka tobyła
witaj w klubie... my też właśnie po podobnych objawach - w niedzielę rano wylądowaliśmy w szpitalu,bo nie mogliśmy zbić temperatury, a nawet jak zbiliśmy to po chwili na nowo narastała. Przez 3 dni temperatura, następnie Młodego wysypało, a diagnoza lekarza: "typowa trzydniówka".
a i też sądziliśmy najpierw, że to zęby - w sumie w poniedziałek wyszedł mu jeden, a kolejne się przebijają, ale wysypka na pewno nie od zębów jest...
Agusia..., jak mojemu Synowi wychodziły 5-tki to nie miał żadnych objawów..., ale wiadomo każdy człek jest inny...

mamy różne zmiany pogodowe więc może coś się przypałętało do Was :/

póki co u nas wszystko ok!
My już prawie od tygodnia walczymy z wirusem. W sobotę obudziła się z wysoką temperaturą, prawie 39st, przed południem krzyk że boli i pokazywanie paluszkiem w buzi. Zajrzałam, gardło czerwone. Pognałyśmy na dyżur na Świętokrzyskiej i niby nic tylko gardło i leki na zbicie temperatury. W poniedziałek już była wysypka na całym ciele poleciałam do lekarza i co ?? Wirusowe zapalenie jamy ustnej. W gardłe pojawiły się białe plamy. Poprostu tragedia. Dzisiaj jest czwartek a poprawa bardzo mała, walka o każą łyżeczkę jedzenia, dobrze że przynajmniej już normalnie pije. Smarowanie buzi i gardła gencjaną + tantum verde, neosine, calcium i wit C. Jutro pędzimy na kontrolę ciekawe czy nowe leki dostanie??
kurczę - kiedyś już mieliśmy zapalenie jamy ustnej przy ząbkowaniu :/ (co Młody ma jakieś gorsze ząbkowanie - to dostaje jakiegoś gratisa chorobowego do tego: trzydniówka, zapalenie jamy ustnej, zapalenie krtani, zapalenie ucha)...

na wszelki wypadek właśnie zarejestrowałam Go na jutro do pediatry :P

też pokazuje na buzię, że "ałała" - ale myślałam, że chodzi Mu o zęby :P a to może faktycznie gardło lub zapalenie dziąsełek/jamy ustnej (od 2 tygodni nie używa smoka i pcha ciągle palce do buzi - nie zawsze czyste... więc może faktycznie o to chodzi?)
Byłam wczoraj z Jackiem w Luxmedzie na konsultacji z wynikami, a w przejsciu było mnóóóóóstwo dzieciaczków.

Zostawiłam go z mężem w aucie i sama wlazłam, pytam, co taki wysyp: 3/4 z tych dzieci z biegunkami, stany podgorączkowe, początki anginy niby.

Jakiś wirus gardłowy czy coś.
Aż się bałam,że ja coś zaraz wyniosę!
U nas smoka też nie ma ale rączki do buzi też pchała około 2 tygodnie przed infekcją.
gardło swędzi pewnie
nie chce siać paniki ale rotawirus krąży w powietrzu, jest dużo osób zarówno dzieci jak i dorosłych z biegunkami gorączką i łamaniem w kościach...mój synek uporał sie z tym w dwa dni ( szczepiony) a ja walczę już 2 tydzień z marna poprawą...:(
krązy to samo co na wiosnę lekarze sami nie wiedzą pewnie za jakiś czas dowiemy sie o nowej chorobie ...tak jak kiedyś nikt nie słyszał o trzydniówce... i tak gorączka b.wysoka krtań zaatakowana i gardło więc lekarze dają antybiotyk bo wygląda jak początki anginy, potem moze być wysypka moja córcia miała na rączkach i tak dziwnie na buzi jak płakała było widać pęcherzyki jakby pokrzywka.. do tego biegunka. no i oczywiście kaszel i katar czyli full wypas. No i dziecko bez apetytu strasznie osłabione. Moja to miala w maju myśmy też podłapali ale my bez antybiotyków i przeszło ....no i niezłe cholerstwo skoro mój mąż lezał jak betka 2 dni...
Aga, moja cała trójka jest po anginie.
Naokoło gdzie dzieci, to wiem, ze też koleżanki borykały się z anginą, wiec może warto do lekarza zajechać, bo jak mały pokazuje na buźkę, że "ałała" to może gardełko boli ?
Zdrówka życzę Gabrysiowi

Inne tematy z forum Jasień

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2321 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2321 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Oliwkowa Park (84 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....

do góry