Widok

Żółtaczka u noworodka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam przechodzilismy żółtaczke ale jednak mały jest dalej żółlty i czy to prawda że mleko sztuczna szybciej pomaga to zwalczyć jesteśmy juz w u 8 dobie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mojemu synkowi takie żółte zabarwienie utrzymywało się jeszcze ok 3 tygodniu od daty teoretycznego zakończenia choroby także cierpliwości. Nasza pediatra mówiła , że jeśli chcemy szybciej się pozbyć bilirubiny to możemy dawać dziecko wodę (ewentualnie dosładzać glukozą gdyby nie chciał pić) bo wtedy szybciej się wypłucze. Mój syn wody żadnej nie tknął a mm jeśli karmisz kp to jest bez sensu. Po prostu im więcej płynów spożywa dziecko tym szybciej bilirubina się wypłukuje z organizmu i szybciej wraca normalny kolor skóry. Ja po prostu czekałam aż samo minie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dlugo schodzi żółtaczka w 6 tygodniu życia bilirubina była powyżej 2 i białka oczu dalej żółte , już teraz jest lepiej po miesiącu mamy powtórzyć badania , mm niby pomaga zbić żółtaczkę bo ma witamine k , u nas jest karmienie mieszane i nie wiem czy mm cos pomogło bo żółtaczka i tak bardzo długo się utrzymuje , próby wątrobowe też powyżej normy

ok dzieki wielkie bede teraz spokojniejsza, bo jak bym miała doarmiac to bym miała tyle swojego mleka ze masakra

Synek był żółty do 5 tygodni w tym czasie sprawdzaliśmy dwa razy poziom bilirubiny za pierwszym razem 13,6 po tygodniu niecałe 11. Lekarz powiedział że jak jest tendencja już malejąca to nie musimy więcej badać. Karmiłam tylko piersią, żółtaczka może sie długo utrzymywać jeśli nie przekracza niebezpiecznego poziomu a dziecko przybiera ( moje przybierało w dolnej granicy normy) to na spokojnie. Jeśli sie nie pokoisz polecam badanie krwi prywatnie cena koło 16 zł moj maluch sie nawet nie obudził na wkłócie a tego samego dnia wynik ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry