Widok

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić

Kryminalne Trójmiasto Temat dostępny też na forum:
Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać. Zaproponował że zostawi paczkę,pójdzie do sklepu i rozmieni. Już kiedyś byłam w takiej sytuacji,więc się zgodziłam. Jeszcze pomyślałam jaki on miły... i co? Nie wrócił! Czekałam 2 godz a on sobie przywłaszczył moją kasę. Może i jestem naiwna,ale przecież to kurier,to jego praca. Nawet nie mam do niego nr tel bo do mnie nie dzwonił. Chciałam zadzwonić do biura obsługi ale dziś pracują do 14. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nigdy nie bylam w takiej sytuacji, pozostaje ci wejsc na stronke www. Tej firmy kurierskiej zadzwonic na podany nr, lu napisac maila. A na paczce czy na pokwitowaniu nie ma danych kuriera?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgłoś to w pon w firmie kurierskiej gdzie dana osoba pracuje. najlepieje nie dzownić na infolinie tylko wyszukać oddział firmy kurierskiej ktory znajduje się najbliżej Ciebie i prosić z kierownikiem..wypytać tam czy oni obsługują region w którym mieszkasz i przedstawić problem..na pewno pokieruje Cie do właściwej osoby.
powidzenia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
na pewno na podstawie nr paczki czy też nr nadania kurier zostanie 'namierzony' w swojej firmie, także pisz maila ze szczegółami a w pn z rana dzwoń z awanturą, powodzenia, i daj znać jak poszło ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nauczysz się rozumu - szacunku do siebie i pracy kuriera.

Korzystam z tego, że przedpłata jest "tańsza" niż "za pobraniem" a jeśli już... to siedzę na tyłku w domu i czekam z odiczoną co do grosza kwotą.
Dla WŁASNEGO komfortu mam odliczone i przygotowane pieniądze. Jeśli kurier jest pomocny to i napiwek mam przygotowany.

Jak tylko sprawa Twoich 23 pln się wyjaśni, nie zapomnij przeprosić Kuriera za to, że oskarżyłaś go o kradzież.

Ubawiłaś mnie :)
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 88
" odbiorca oczekujący przesyłki "za pobraniem" bezwględnie musi być na nią przygotowany, czyli posiadać odpowiednią ilość gotówki - idealnie jest jeżeli ma odliczoną kwotę. Kurier nie jest kasjerem i nie zawsze ma drobne, żeby dokładnie wydać resztę i w żadnym wypadku nie ma obowiązku szukać sklepu, aby rozmienić pieniądze lub czekać aż odbiorca rozmieni np. u sąsiada. Inni Klienci kuriera czekają w tym czasie na swoje równie pilne i ważne dla nich przesyłki."

:)
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 19
no tak tylko z tego co autorka pisze jasno wynika że kurier zaproponował że pójdzie do sklepu rozmienić to zmienia wszystkie wasze teorie przykładowo że uznał te 23 zł za napiwek
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2
Teoria mnie nie interesuje.
Kurier miał prawo odmówić wydania przesyłki.
Przebieg wydarzeń musiał być inny a kurier po prostu wiedział to czego nie wiedziała "pokrzywdzona".
Ludzie to "cudaki".
Potrafią np.: odebrać od dostawcy jedzenie chociaż go nie zamawiali i jeszcze podpisać się na wydruku karty płatniczej pod cudzym nazwiskiem osoby, która to jedzenie zamówiła.

Popełniajmy błędy, uczmy się i wyciągajmy wnioski.

ps
mam nadzieję, że Autorka wątku dostanie swoje 23 pln, wyciągnie wnioski i w przyszłości uniknie podobnej straty czasu i nerwów
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 33
ha ha randall ale się uśmiałam!!!! usprawiedliwiasz kradzież tym, że kobieta nie miała odliczonej sumy pieniędzy? dobre! gwałcicieli też pewnie bronisz, "bo miała krótką spódniczkę".

nie mogę.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 7
joanna daj spokój i nie rób z siebie i... ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 51
jak dla mnie kto inny robi z siebie i.... dziękuję
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 7
randall to on zaproponował, że pójdzie rozmienić! Wcale mi nie zależało żeby dziś odbierać przesyłkę i nie byłam na to przygotowana,bo myślałam że będzie w poniedziałek! Ja mam go przepraszać? Za co? Okradł mnie! Jak to inaczej nazwać?
Jestem pewna,że nawet jak zadzwonie do firmy to nie odzyskam tych pieniędzy..
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5
uhm... proszę uprzejmie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=9jSOf_53Kbw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17
Zgadzam sie z randalem kurier to nie chłopiec na posyłki do rozmieniania klientom pieniędzy. Jeżeli zamawiasz przesyłkę za pobraniem twoim obowiązkiem jest mieć odliczone pieniądze dla kuriera, kulturalna osoba nie zapomni także o drobnym napiwku dla kuriera. Kurierzy naprawdę ciężko zasuwają, zarabiaja niewiele, nie wspomnę o traktowaniu przez innych jak chłopców na posyłki. Moim zdaniem Pan po prostu poczuł się dotknięty sposobem potraktowania i uznał resztę jako napiwek. Pania ta sytuacja powinna nauczyć szcunku do innych ludzi którzy bardzo cieżko pracują.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 36
Powtarzam że nie kazałam mu rozmieniać! Poczuł się dotknięty i sobie wział moje pieniądze?? nieźle:) Wczoraj dostałam smsa,że kurier będzie z paczką w następny dzień roboczy. Dla mnie dzień roboczy to poniedziałek i na ten dzień na pewno bym się przygotowała!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja...

wolisz, żeby Ci wciskać kity (???)
Piszę Tobie z serca jak jest i jak to wygląda obiektywnie patrząc na sprawę.
Kurier to też praca... wartościowa, odpowiedzialna, niebezpieczna i dla cierpliwych ludzi...
"Myślał indor o niedzieli a w sobotę łeb mu ścięli"
Rozumiem Ciebie i dzwoń w poniedziałek... i wyjaśniaj. Daj Ci Boże!
Jakie ma teraz znaczenie czy facet wykorzystał sytuację perfidnie czy też kierowało nim "zmęczenie materiału"(???)
W najgorszym wypadku "kupiłaś" bezcenną lekcję za 23 pln.
Dobrze, że to tylko "takie buty".
Wszystkiego Dobrego

bez odbioru
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 26
A jak dla mnie to kurier po prostu zapomniał o tym że miał wrócić z resztą. Dostał zapewne milion telefonow, myślał o czymś innym i wypadło mu to z głowy, wsiadł i odjechał... Ja bym na spokojnie zadzwoniła i powiedziała że kurier zapomniał przynieść Ci reszty. Na pewno w Poniedziałek wróci i przywiezie z przeprosinami.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3
twoj błąd, ze nie mialas odliczonej kwoty i dziecięca naiwność kierowana wygodnictwem w powierzaniu sporej kwoty calkiem obcej osobie, masz nauczkę na przyszłość niestety
oczywiscie twoje blędy nie usprawiedliwiają zachowania kuriera
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5
zgadzam się z asią . Powinnaś mieć odliczoną sumę
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
powinnas to, powinnaś tamto... dziewczyna nie pyta co powinna zrobić przed odebraniem przesyłki tylko co ma zrobić teraz żeby odzyskać swoje pieniądze...
bardzo mili jestescie wszyscy ze swoimi radami ale takie komentarze nic nie wnoszą, czasu się nie cofnie i z 200 zł nie zrobi się 177...

do autorki - nie pozostaje Ci nic innego jak poczekać do poniedziałku albo napisać dziś maila i opisać zaistniała sytuację, myślę, ze jest spora szansa że odzyskasz pieniądze
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry