Widok
Zostanę mamą bliźniaków !!!
Dowiedziałam się 3 h temu :)))
Jesteśmy troche zszokowani ale baardzo szczęśliwi :)
Ciekawa jestem czy są tu jakieś mamy bliźniąt, z chęcią pogadałabym o tym jak sobie poradziły :)
Pozdrawiam Was serdecznie
:*
Jesteśmy troche zszokowani ale baardzo szczęśliwi :)
Ciekawa jestem czy są tu jakieś mamy bliźniąt, z chęcią pogadałabym o tym jak sobie poradziły :)
Pozdrawiam Was serdecznie
:*
No to moja druga ciąża więc trochę się nie spodziewaliśmy :)
Bliźniaki sa dwujajowe :)
Usg pięęęęęęęęęęękne :)))
Bliźniaki sa dwujajowe :)
Usg pięęęęęęęęęęękne :)))
To siódmy tydzień :)
No i właśnie druga ciąża :) Z pierwszej mamy 4 - letnią córeńkę :)
No i właśnie druga ciąża :) Z pierwszej mamy 4 - letnią córeńkę :)
No wlasnie ja czytalam ze odwrotnie.Ze dziedziczenie jest przy dwujajowych i faktycznie w linii zenskiej. U nas by sie zgadzalo bo od paru pokolen w rodzinie sa blizniaki ale dwujajowe. Prababcia miala, babcia, moja mama tez. Kolej na moje pokolenie;p Teraz jestem w ciazy ale nie blizniaczej-ale kto wie moze nastepnym razem:)))
Oczywiscie dla MamyMarty ogromne gratulacje!
Mam siostry blizniaczki i wiem ile to szczescia na raz.Miedzy nami jest 9 lat roznicy wiec pamietam jak sie urodzily. Jaka dumna bylam bo wszyscy mi zadroscili.A wozek byl taki duzy ze razem z kilkoma kolezankami moglysmy naraz go prowadzic:))) Ja wspominam to bardzo dobrze chociaz wiadomo wiecej roboty z nimi bylo:) Och jakie to byly piekne czasy!
Mam siostry blizniaczki i wiem ile to szczescia na raz.Miedzy nami jest 9 lat roznicy wiec pamietam jak sie urodzily. Jaka dumna bylam bo wszyscy mi zadroscili.A wozek byl taki duzy ze razem z kilkoma kolezankami moglysmy naraz go prowadzic:))) Ja wspominam to bardzo dobrze chociaz wiadomo wiecej roboty z nimi bylo:) Och jakie to byly piekne czasy!
Dziewczyny z ciekawości zapytam bo widzę,że się znacie,moja babcia (ze strony mamy,mama mojej mamy) wyszła za mąż i mój dziadek był z bliźniat,potem babcia też była w ciąży z bliźniętami,moja mama nie urodziła bliźniąt,oprócz mnie mam siostre i brata i obydwoje mają dzieci ale bliźniaków nie ma,coś słyszłam,że można dziedziczyć,ale w każdym pokoleniu,czy jest szansa,ze u mnie będą?:)
melpomeno podobno sklonnosc do urodzenia blizniąt dziedziczy sie w co drugim pokoleniu czyli jesli babcia urodzila blizniaki a twoja mama nie to wypada na ciebie :)
ale natura i tak rzadzi sie wlasnymi prawami :)
ja moge dodac ze moj tata jest z trojaczkow wiec narodziny liczby dzieci wiekszej niz jedno tez przypada na moje pokolenie a jak na razie to rodza sie pojedynczo .
ale natura i tak rzadzi sie wlasnymi prawami :)
ja moge dodac ze moj tata jest z trojaczkow wiec narodziny liczby dzieci wiekszej niz jedno tez przypada na moje pokolenie a jak na razie to rodza sie pojedynczo .
U mnie w rodzinie moja chrzestna zestrony taty miała bliźniaki ale nie pamiętam czy dwu- czy jednojajowe. Jedno z bliźniąt zmarło dwa dni po porodzie....
Megi- tak, byłam u Foltmana. Przemiły, konkretny i bardzo pomocny.
Pierwsza wizyta była bardzo udana.
O następnych poinformuję :)
Ale żebyście zobaczyły jego minę jak popatrzał na USG... Od razu wiedziałam że coś nietypowego i nawet trochę się zmartwiłam...
Ale On się tak uśmiechał że sama nie mogłam inaczej :)))
Megi- tak, byłam u Foltmana. Przemiły, konkretny i bardzo pomocny.
Pierwsza wizyta była bardzo udana.
O następnych poinformuję :)
Ale żebyście zobaczyły jego minę jak popatrzał na USG... Od razu wiedziałam że coś nietypowego i nawet trochę się zmartwiłam...
Ale On się tak uśmiechał że sama nie mogłam inaczej :)))
Ja o tym że zostanę mamą bliźniaków dowiedziałam się 01.09 na pierwszym usg było widać tylko jednego bobaska, więc jakie było moje zaskoczenie gdy na drugim usg odnalazł się drugi. Powoli przyzwyczajam się do tej myśli ale jestem jeszcze w szoku :) Polecam Ci stronę http://www.blizniaki.net/ tam jest forum dla mam bliźniaków.
Powodzenia!
Pozdrawiam
Powodzenia!
Pozdrawiam
No ja właśnie też będę miała trio :)
Następne USG we czwartek.
No i czeka mnie rozmowa z przełożonym. Ale jeszcze nie wiem kiedy... boję się że będzie traktowac ciążę jak chorobę.... Zobaczymy, staram się nie martwić na zapas :)
Następne USG we czwartek.
No i czeka mnie rozmowa z przełożonym. Ale jeszcze nie wiem kiedy... boję się że będzie traktowac ciążę jak chorobę.... Zobaczymy, staram się nie martwić na zapas :)
:) taka czwóreczka to dużo obowiązków ale pewnie też i sporo radości dla rodziców, my po tej ciązy nie planujemy już więcej żadnych dzieciątek, z uwagi między innymi na to że duże szanse są na to by kolejna ciąza też była bliźniacza. Trójeczka jak dla nas to i tak ponad normę :) trzymaj się niech dzieciaczki się zdrowo rozwijają
pozdrawiam
pozdrawiam
Dzięęęęęęęęęęękuję :)
Dziś może dowiem się kto do nas zawita wiosną :)
Pozdrawiam Was wszystkie i te jedno i dwu i trzy ciężarówki :)
Dziś może dowiem się kto do nas zawita wiosną :)
Pozdrawiam Was wszystkie i te jedno i dwu i trzy ciężarówki :)
Nie było mnie kilka dni ale to z powodu wyjazdu.
W ubiegłym tygodniu miałam usg genetyczne i wyobraźcie sobie że moje dzieciaczki są w różnym wieku:)
Jedno jest od drugiego starsze o 5 dni....... (!)
Mało tego jest to wynik jednego zapłodnienia bo my wtedy tylko raz i nic przez tydzien .... :p
A dziś moje "prawe" dziecię siedzi mi na wątrobie i nie chce zejść... Boli jak niewiem... Ale wytrzymam :)
W ubiegłym tygodniu miałam usg genetyczne i wyobraźcie sobie że moje dzieciaczki są w różnym wieku:)
Jedno jest od drugiego starsze o 5 dni....... (!)
Mało tego jest to wynik jednego zapłodnienia bo my wtedy tylko raz i nic przez tydzien .... :p
A dziś moje "prawe" dziecię siedzi mi na wątrobie i nie chce zejść... Boli jak niewiem... Ale wytrzymam :)
dzwonię :)
http://www.iv.p
l/images/za1ipmmp52stzxkksrq.jpg

no superowy :)
Dziękuję Ci naprawdę :)
Gdzie i o której w poniedziałek mogę odebrać?
Dziękuję Ci naprawdę :)
Gdzie i o której w poniedziałek mogę odebrać?
napisałam
A mamy teraz piękną drogę asfaltowa nową i proste chodniki w promieniu 3 km więc spacerek dam radę odbyć :)
A pomoc w postaci podarowanego wózka mi się przyda :)
A pomoc w postaci podarowanego wózka mi się przyda :)
Dziewczyny wózek dostałam za darmo a na początek się napewno przyda.
Zawsze mogę kupic później inny a ten dalej przekazać :)
Zawsze mogę kupic później inny a ten dalej przekazać :)
moze i ten wozek sporo wazy do 26kg ale jest wygodny ma kola pompowane amortyzatory kurcze przy blizniakach potzrbne beda podwojne wyprawki a kasa na wozek zostanie zaoszczedzona i bedzie mogla kupic cos innego w tej sytuacji moze pomozmy naszej przyszlej mamie i zorganizujmy pomoc dla tej pani marty
Pomoc się przyda napewno :)
Nie jest u mnie az tak żle ale wózek na początek- dopóki nie kupimy z becikowego- na 100% się przyda.
A że dbam o rzeczy to posłuży napewno nastepnej potrzebujacej :)
Dzięki jeszcze raz :)
Nie jest u mnie az tak żle ale wózek na początek- dopóki nie kupimy z becikowego- na 100% się przyda.
A że dbam o rzeczy to posłuży napewno nastepnej potrzebujacej :)
Dzięki jeszcze raz :)
Cytat:
"A mamy teraz piękną drogę asfaltowa nową i proste chodniki w promieniu 3 km więc spacerek dam radę odbyć :)"
A z domu jak wyjdziesz z takim grzmotem? Naprawdę szybko będziesz rozglądać się za nowym - lżejszym - wózkiem. Nasz waży 14,6 kg i jest ok ale ja trzymam wózek w bagażniku auta.
"A mamy teraz piękną drogę asfaltowa nową i proste chodniki w promieniu 3 km więc spacerek dam radę odbyć :)"
A z domu jak wyjdziesz z takim grzmotem? Naprawdę szybko będziesz rozglądać się za nowym - lżejszym - wózkiem. Nasz waży 14,6 kg i jest ok ale ja trzymam wózek w bagażniku auta.
Mieszkamy w domku dam radę wyjść.
A tak naprawdę myslę tylko o używaniu tego wózeczka na początku dopóki nie dostaniemy becikowego :)
A tak naprawdę myslę tylko o używaniu tego wózeczka na początku dopóki nie dostaniemy becikowego :)
Paulina dopiero co się wygrzebałam...............
Nie dam rady dzis podjechac. Musimy sie na jutro umówic. Napisz tylko o której mam podjechac.
Nie dam rady dzis podjechac. Musimy sie na jutro umówic. Napisz tylko o której mam podjechac.
ok. Przepraszam jeszcze raz ale naprawdę nie mogłam się ruszyć.....
Do zobaczenia jutro :)
Do zobaczenia jutro :)
Matko myślałam że pękne ze śmiechu :p
Boskie :)))))))))))))))))))))
Boskie :)))))))))))))))))))))
Gratuluję :)
Ja też dwujajowe i dwie dziewczynki :) W dodatku jedna młodsza od drugiej o 3 dni :)
Ja też dwujajowe i dwie dziewczynki :) W dodatku jedna młodsza od drugiej o 3 dni :)
Witam podwójne mamuśki :)
Wyprawka prawie skompletowana łącznie z paczką pieluch i chusteczek nawilżanych :p
Brakuje trochę rzeczy typu obcinaczki itp.
Wózeczek wybrany Mountain Buggy Double czerwony i tylko spacerówka. Na początku będę wpinac foteliki samochodowe.
Moja już 5-letnia córcia szybciutko bo chyba miała niecałe 4 miesiące przesiadła się do spacerówki bo lubiła świat pooglądac :)
Kładłam ją na płasko i nie było problemu.
Jakby co na "niewyjeżdżane" spacery mam w domku już Tako z gondolkami także po okolicy pojeżdżę tym "czołgiem" :p
A to nasz wózeczek. Sprowadzamy ze stanów dzięki uprzejmości koleżanki teściowej bo tam jest 3 razy tańszy :)
Wyprawka prawie skompletowana łącznie z paczką pieluch i chusteczek nawilżanych :p
Brakuje trochę rzeczy typu obcinaczki itp.
Wózeczek wybrany Mountain Buggy Double czerwony i tylko spacerówka. Na początku będę wpinac foteliki samochodowe.
Moja już 5-letnia córcia szybciutko bo chyba miała niecałe 4 miesiące przesiadła się do spacerówki bo lubiła świat pooglądac :)
Kładłam ją na płasko i nie było problemu.
Jakby co na "niewyjeżdżane" spacery mam w domku już Tako z gondolkami także po okolicy pojeżdżę tym "czołgiem" :p
A to nasz wózeczek. Sprowadzamy ze stanów dzięki uprzejmości koleżanki teściowej bo tam jest 3 razy tańszy :)