Widok

Zupełny brak pracy.

Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,
pracuję w agencji rekrutacyjnej i z mojego doświadczenia napiszę Wam, że w rzeczywistości niskie bezrobocie dotyczy stanowisk robotniczych, produkcyjnych oraz tych najniższych bez specjalnych kwalifikacji. Najcześciej są to stanowiska niskopłatne. W przeciwieństwie do stanowisk specjalistów i menadżerów - tutaj nawet na jedno ogłoszenie zamieszczone na byle jakim portalu typu trojmiasto.pl mamy odzew kilkudziesięsciu aplikacji w ciągu 2-3 dni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Możesz powiedzieć coś więcej? Ja akurat nie mam problemu z pracą, robię na magazynach zwykle za okolice 2500 netto, ale od około roku chodzi mi po głowie taki kurs na spawacza coby jakiś solidny i szanowany fach w ręku mieć z którego mógłbym być zadowolony. Jak wygląda takie szkolenie (jaka metoda?) i jak z pracą po nim i co najważniejsze ZA ILE? Wiem, że może okazać się, że zupełnie się do tego nie nadaję ale zakładając że będę mieć tzw. smykałkę to czego można się po kursie spodziewać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie, wszyscy gadają ile to ofert pracy jest dookoła.
Z moich obserwacji - ofert pojawiają się kilka razy w roku w niby dobrej firmie. Czy poszukują naprawdę? Raczej nie.
To sprawdzanie rynku, nic więcej.
A pitolenie w mediach o coraz niższym bezrobociu może wynikać z tego, że urzędy skreślają coraz więcej osób.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie. Mam dobre CV od pół roku szukam pracy, to słyszę, że tylko studenci, niepełnosprawni, emeryci, lub wcale nie odpowiadają, a nadal dają te same ogłoszenia. A ostatnio, to nawet państwowa firma okazała się niepoważna. Zaproszono nas na rozmowę kwalifikacyjną (dwie osoby). Sam szef rozmawiał z każdą osobą - osobno. Siadam i słyszę: "Brak doświadczenia na wymienionym w ogłoszeniu stanowisko". Ja: "Jak to?! W moim CV i Liście Motywacyjnym jest napisane, że mam doświadczenie na takim stanowisku.". I co? I szef, który decydował o zatrudnieniu, nawet nie przeczytał mojego CV i Listu Motywacyjnego. Po co mnie zapraszał, jak nie znał treści wysłanych mu dokumentów? Pracę dostała ta druga osoba, która nie miała doświadczenia. I co powiecie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

BO nie umiecie czytac ze zrozumieniem. Sam poszukuje od dluzszego czasu 4 pracownikow. Jestem pewien ze dobrze platne - bo mam rozeznanie w rynku. Niestety 99% nadeslanych CV to makulatura..... Pisze ze wymagam konkretnych umiejetnsci (lista) a tu kandydat nie ma doswiadczenia w zadnej, a o niewielu slyszal.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@anonimie,
"A ostatnio, to nawet państwowa firma okazała się niepoważna. Zaproszono nas na rozmowę kwalifikacyjną (dwie osoby). Sam szef rozmawiał z każdą osobą - osobno. Siadam i słyszę: "Brak doświadczenia na wymienionym w ogłoszeniu stanowisko". Ja: "Jak to?! W moim CV i Liście Motywacyjnym jest napisane, że mam doświadczenie na takim stanowisku.". I co? I szef, który decydował o zatrudnieniu, nawet nie przeczytał mojego CV i Listu Motywacyjnego."

W tego typu firmach jest wymóg publicznego ogłoszenia o naborze
Ale wynik naboru jest wiadomy przed ogłoszeniem naboru
Reszta to tyko statyści
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ple - w sąsiednim wątku odpowiedziałam coś o dobrym pracowniku ;) to może dużo wyjaśniać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tob
2017-10-31 11:56:58
Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
Tob, dostałeś ostatnio jakieś zaproszenia na rozmowę? Zanieś CV/napisz jeszcze do Centrum Kopiowania K2 w Gdańsku. Widziałam tam kiedyś ogłoszenie w sprawie pracy. Szukali poważnych, odpowiedzialnych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może masz po prostu złej "jakości" CV? Może odstraszasz na rozmowie o pracę?

Tob
2017-10-31 11:56:58
Dziś widziałam ogłoszenie, że szukają osób obsługujących komputer, chcących pracować w K-2 KSEROFABRYKA.PL

Witam,
Niestety, na powysyłane aplikacje na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi. Podaj link do pracy w K2 Centrum Kopiowania. Na ich stronie nie ma żadnej oferty. Może rzeczywiście w moim CV jest coś nie tak, jak ktoś zauważył. Podaję wykształcenie, doświadczenie zawodowe, znajomości jez.obcych. ukończone kursy, zainteresowania. Przecierz nie mogę zmyślać i pisać nieprawdy w moim CV. Po prostu pracy nie ma. I jak ktoś trafnie zauważył, praca jedynie jest na stanowiskach robotniczych najlepiej bez żadnej umowy, bez ubezpieczenia, góra za najniższą krajową stawkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tob
2017-11-16 22:44:20
Witam,
Niestety, na powysyłane aplikacje na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi. Podaj link do pracy w K2 Centrum Kopiowania. Na ich stronie nie ma żadnej oferty. Może rzeczywiście w moim CV jest coś nie tak, jak ktoś zauważył. Podaję wykształcenie, doświadczenie zawodowe, znajomości jez.obcych. ukończone kursy, zainteresowania. Przecierz nie mogę zmyślać i pisać nieprawdy w moim CV. Po prostu pracy nie ma. I jak ktoś trafnie zauważył, praca jedynie jest na stanowiskach robotniczych najlepiej bez żadnej umowy, bez ubezpieczenia, góra za najniższą krajową stawkę.
Tob - to ogłoszenie wisi na fizycznej (nie wirtualnej) tablicy ogłoszeń w firmie K2 przy ul. Hallera 11 w Gdańsku. Dziś je widziałam. Są doradcy ds. tworzenia CV - pomagają nawet przez internet.
A dzwoniłeś do Akademosa? http://www.akademos.net.pl/oferta-pracy-na-stanowisko-recepcjonistki-recepcjonisty,469,pl.htm
Warto najpierw zadzwonić zanim się wyśle CV i poznać oczekiwania przyszłego pracodawcy. Można wtedy odpowiednio sprofilować CV.

a jakaś biedronka/ lidl? Ja wiem że to nie szczyt marzeń ale zawsze jakaś pensja..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca jest. Ale dostaja ja znajomi oraz rodziny pracownikow zanim realnie ktokolwiek odpowie na zgloszenie

Dostałem dzisiaj wiadomość z Politechniki iż moja kandydatura na szatniarza nie przeszła. No cóż jedna z niewielu firm które chociaż odpowiedzą na złożoną aplikację. Na razie zacisnę jeszcze bardziej pasek i będę dalej wysyłał CV, dopóki jeszcze mam dojście do internetu. Nadzieję na otrzymanie jekiejkolwiek pracy niestety mam coraz mniejszą.

Witaj w rzeczywistości w której Tusek podniósł wiek emerytalny do 67
Co dla kobiet oznaczałoby dodatkowe 7lat bezrobocia, dla mężczyzn dodatkowe skromne dwa.

Abstrahując, fajnie że chociaż odpisali

Serio, są jeszcze firmy które wieszają ogłoszenie na witrynie jak to onegdaj bywało?
Szok i niedowierzanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam, sam poszukuje obecnie pracy. Sam wysylam aplikacje lecz dzwonie rowniez na podane oferty pracy. Moze to jakoś by pomoglo w poszukiwaniach, wiadomo koszty lecz dzieki temu bylem na paru rozmowach.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Tob. Ojciec mojego kumpla-facet w wieku 61 lat od około 3 lat pracuje w mc Donaldzie. Ma normalna umowe o pracę, pracuje tylko na nocki przy sprzataniu (bo tak chciał) Przy całym etacie ma 2.900,00 brutto. Może narazie zaczep się w Macu. Warte przemyślenia . Praca praktycznie od ręki. Daj znać co Ty na to.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kocio pochwal się gdzie pracujesz-branża i stanowisko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry