Widok
Malayach
Zielonej mili całej nie widziałem ale morzesz mieć rację. Na początku będzie się zupełnie inaczej postrzegać Zieloną Mile niż po obejrzeniu tańcząc w ciemnościach. Na oglądanie Tańcząc w ciemnościach z kolei wcześniejsze obejrzenie innego filmu raczej nie będzie miało dużego wpływu, jest dość wstrząsający.
Zwierzu
Przy okazji mam juz na comie taczac w ciemnosciach, teraz szukam zielonej mili i mozna by jakas sesje filmowa urzadzic... najpierw mila potem tanczac... ciekawy kontrast film o tchórzowstwie i film o odwadze.. choc na poczatku ludziom którzy nie widzieli tanczac bedzie sie wydawalo odwrotnie... Co sadzisz?
Zwierzu
Oje dokąd to... no nie przez ścianę... proszę używać włazów oznaczonych pasami... Uwaga na tył!!!! Eeee urwałeś lusterko no i jak tu tylko korzystać z kamer... cały park maszyn porysowany.... Ech tankisty was samych zostawić.... ;))))) Kaj to się wybierasz?
Przy okazji nie uważasz iż od wywodu o pomiarach powinien być punkt numer 3a. „Włączone do gniazdka działa znacznie lepiej”???
Dzięki za współczucie ale cóż typowa polska rzeczywistość czyli jak przyśpieszyć recesję. Najbardziej rozbawiła mnie reakcja ludzi. „ no i co z tego o przecież uczciwe że muszą płacić więcej bo przecież są bogaci to ich stać a poza tym to monopolista ma rację”... Echh mówię ci żenada.
Przy okazji nie uważasz iż od wywodu o pomiarach powinien być punkt numer 3a. „Włączone do gniazdka działa znacznie lepiej”???
Dzięki za współczucie ale cóż typowa polska rzeczywistość czyli jak przyśpieszyć recesję. Najbardziej rozbawiła mnie reakcja ludzi. „ no i co z tego o przecież uczciwe że muszą płacić więcej bo przecież są bogaci to ich stać a poza tym to monopolista ma rację”... Echh mówię ci żenada.
... i co to jest do jasnej ciasnej "infrawizja" ???
Zwierzaku...widzisz...czytam dokładnie to co piszecie...
Ale tego słowa , ja ciemny, niezbyt kukam...czyli-rozumiem miało być...
Tylko nie użuwaj swych nukowych akademickich zwrotów....Ja humanista tylko...(choć mam i druga specjalność....mechanik okrętowy hihihihi Ale tego - NIE CIERPIE!!!!!!!!! )
Ale tego słowa , ja ciemny, niezbyt kukam...czyli-rozumiem miało być...
Tylko nie użuwaj swych nukowych akademickich zwrotów....Ja humanista tylko...(choć mam i druga specjalność....mechanik okrętowy hihihihi Ale tego - NIE CIERPIE!!!!!!!!! )
Krótka historia pomiarów naukowych
1. "To na pewno da się zrobić" faza przyjmowania zlecenia czy plany pomiarów
2."Jakie to cholera ciężkie" rozstawianie sprzętu pomiarowego przygotowywanie stanowiska
3."Ten cholerny......." Jest to faza w której odkrywa się wady aparatury jej nieadekfatność do przeprowadzenia tych właśnie pomiarów, Złośliwość zjawiska które nie chce dać się powtórzyć...
4."A może tak?" próby znalezienia rozwiązanie kilkudziesięciu z kilkuset problemów powstałych w punkcie 3. Często długa, czasem pomiary kończą się tutaj.
5."No nie jest dobrze ale coś z tego wyciągniemy" po załamaniu dochodzimy do wniosku że trzeba chociasz coś pokazać.
5a "TO DZIAŁA!"z żadka występująca wersja punktu 5
6. "Ziew. Następny!" Pomiar właściwy
7."Kolejna poprawka?!" Pisanie sprawozdania (z korektą szefa)
8."Ci też nie przyjeli!" publikacja wyników
9."Tylko tyle!" wypłata
2."Jakie to cholera ciężkie" rozstawianie sprzętu pomiarowego przygotowywanie stanowiska
3."Ten cholerny......." Jest to faza w której odkrywa się wady aparatury jej nieadekfatność do przeprowadzenia tych właśnie pomiarów, Złośliwość zjawiska które nie chce dać się powtórzyć...
4."A może tak?" próby znalezienia rozwiązanie kilkudziesięciu z kilkuset problemów powstałych w punkcie 3. Często długa, czasem pomiary kończą się tutaj.
5."No nie jest dobrze ale coś z tego wyciągniemy" po załamaniu dochodzimy do wniosku że trzeba chociasz coś pokazać.
5a "TO DZIAŁA!"z żadka występująca wersja punktu 5
6. "Ziew. Następny!" Pomiar właściwy
7."Kolejna poprawka?!" Pisanie sprawozdania (z korektą szefa)
8."Ci też nie przyjeli!" publikacja wyników
9."Tylko tyle!" wypłata
Kabaret
Pancerz wspomagany...............gotów
Działo plazmowe........................gotowe
Miotacz płomieni lewa ręka.......gotów
Miotacz płomieni prawa ręka....gotów
Lekki karabin maszynowy prawe ramię...gotowy
Pasy z amunicja eksplodującą...gotowe
Pasy z amunicją zapalającą.......gotowe
Pasy z amunicją ppanc...............gotowe
Komputer bojowy.....ładowanie systemu(LINUX)......gotowe
Test optyki..............................gotowe
Test noktowizora...................gotowe
Test antyoślepiacza...............gotowe
Test infrawizji.........................gotowe
Radar......................................aktywny
Zaawansowana analiza danych sensorów.....ładowanie...........test............konfiguracja........gotowe
Granatnik.................aktywny
łączność z pojazdem macierzystym........gotowe.
System podtrzymania życia ...........parametry w normie
Do zrzutu gotowy...........................
Działo plazmowe........................gotowe
Miotacz płomieni lewa ręka.......gotów
Miotacz płomieni prawa ręka....gotów
Lekki karabin maszynowy prawe ramię...gotowy
Pasy z amunicja eksplodującą...gotowe
Pasy z amunicją zapalającą.......gotowe
Pasy z amunicją ppanc...............gotowe
Komputer bojowy.....ładowanie systemu(LINUX)......gotowe
Test optyki..............................gotowe
Test noktowizora...................gotowe
Test antyoślepiacza...............gotowe
Test infrawizji.........................gotowe
Radar......................................aktywny
Zaawansowana analiza danych sensorów.....ładowanie...........test............konfiguracja........gotowe
Granatnik.................aktywny
łączność z pojazdem macierzystym........gotowe.
System podtrzymania życia ...........parametry w normie
Do zrzutu gotowy...........................
Pocałunek
"Dotykam twoich ust, palcem dotykam ich brzegu, rysuje je tak, jakby wychodziły spod mojej ręki, jakby po raz pierwszy twoje usta miały się otworzyć, i wystarczy, bym zamknęła oczy, aby zmazać to wszystko i zacząć od nowa; za każdym razem tworzę usta, których pragnę, usta wybrane spośród wszystkich, w absolutnej wolności przeze mnie wybrane, aby moja ręka narysowała je na twojej twarzy, a które przez nie zrozumiały dla mnie przypadek dokładnie odpowiadają twoim, uśmiechającym się pod moimi palcami.
Patrzysz na mnie, patrzysz na mnie z bliska, jeszcze bardziej z bliska, oczy powiększają się i zbliżają do siebie, nakładają się jedno na drugi, cyklopi patrzą sobie w oczy łącząc oddechy, usta odnajdują się i łagodnie walczą gryząc się, leciutko opierając języki o zęby, igrają wśród tego terenu, gdzie przelewa się tam i z powrotem powietrze, pachnące perfumami i ciszą. Wtedy moje ręce zanurzają się w twoich włosach, pieszczą powoli głębie twojego karku, podczas gdy całujemy się, jakbyśmy mieli usta pełne kwiatów o świeżym zapachu.
I jeżeli całujemy się aż do bólu – jest to słodycz, a jeżeli dusimy się w krótkim, gwałtownym, wspólnie schwyconym oddechu – ta sekundowa śmierć jest piękna.
Jedna jest tylko myśl, jeden tylko zapach dojrzałego owocu, kiedy czuję, jak drżysz koło mnie niby księżyc odbijający się w tafli jeziora."
Julio Cortazar
Tak prosto a zarazem tak zmysłowo
Patrzysz na mnie, patrzysz na mnie z bliska, jeszcze bardziej z bliska, oczy powiększają się i zbliżają do siebie, nakładają się jedno na drugi, cyklopi patrzą sobie w oczy łącząc oddechy, usta odnajdują się i łagodnie walczą gryząc się, leciutko opierając języki o zęby, igrają wśród tego terenu, gdzie przelewa się tam i z powrotem powietrze, pachnące perfumami i ciszą. Wtedy moje ręce zanurzają się w twoich włosach, pieszczą powoli głębie twojego karku, podczas gdy całujemy się, jakbyśmy mieli usta pełne kwiatów o świeżym zapachu.
I jeżeli całujemy się aż do bólu – jest to słodycz, a jeżeli dusimy się w krótkim, gwałtownym, wspólnie schwyconym oddechu – ta sekundowa śmierć jest piękna.
Jedna jest tylko myśl, jeden tylko zapach dojrzałego owocu, kiedy czuję, jak drżysz koło mnie niby księżyc odbijający się w tafli jeziora."
Julio Cortazar
Tak prosto a zarazem tak zmysłowo