Widok

Zwierz

GITS
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

16 kwietnia

bajkopisarz
Nie przeczę, że pewne odczucia pozostaną takie same, ale nasza uwaga i nasza energia skupi się na czym innym - nie na czepianiu się 2 osoby i wynajdywaniu w niej wad, ale na naszych własnych odczuciach na jej zachowanie, a to co innego - nie będzie prowadziło do kolejnych kłótni, a raczej do autoanalizy.

wer
Odwracasz kota ogonem - najpierw była Twoja opinia, a potem "walczyłam", jak to określiłeś (choć ja oczywiście się z tym stwierdzeniem nie zgadzam), nie odwrotnie.
Ekranowość - jak sobie chcesz, pozostań tam - w monitorze, ale to nie "taki los", raczej tchórzostwo... Strach przed przyznaniem się. Bo przecież Ty wiesz, kim ja jestem.
Co do róż - jedna właśnie odeszła... teraz będzie gdzie indziej rozsiewać swą cudną woń, a ja będę podziwiać z daleka.

emilena00

hello siedzę w pracy w drugomajowe popołudnie i nie mam co robić. czytam sobie wasz hyde park i stwierdzam że wy będąc nawet w domu nudzicie się bardziej pisząc takie bzdurki jak plagiat....najeżdża na wszystkich a sam nie ma nic ciekawego do powiedzenia.....czyż nie?

Atma

Mylisz się Madam :
1/ Nie wiem kim jesteś , nie znam Cię - i nigdy nie
poznam.
2/ Twierdzisz , że tchórzę nie spotykając się z
postaciami z HP . Też błąd , - po prostu nie chcę.
3/ Nie jestem też ani nieszczęśliwy ani zagubiony ,
samotny czy biedny. Mam wszystko i mam się z kim
dzielić .
A "Róża" ? Odpowiem Ci Twoimi słowami : "Wąchaj
jeśli sobie chcesz" . Że z daleka? , - to może i dobrze
dla Ciebie.

emilena00

nie tylko ty jedna pracujesz nie tylko ty jedna piszesz bzdury nie tylko ty jedna zostalas stworzona przez kapitalistyczna machine ktora dla ciebie jest bostwem
pozdrawiam serdecznie znad bezkresnego oceanu nienawisci i sarkazmu

zapomnialem

a tak naprawde to plagiata nigdy nie bylo nie ma i nigdy nie bedzie

SMOKI ATAKUJĄ

MÓJ SPOKOJNIE SIEDZĄCY W ŻEREMIU BÓBR ZOSTAŁ DZIŚ W NOCY ZAATAKOWANY PRZEZ NIEZIDENTYFIKOWANY OBIEKT, KTÓRY, JAK SIĘ POTEM OKAZAŁO NALEŻY DO RODZAJU -SMOKI.UPRASZA SIĘ POLSKI ZWIĄZEK ZOOFILISTÓW O UPRZEDZANIE OPINII PUBLICZNEJ O NASTĘPNYCH TAKICH AKCJACH!!!!!!!!!

SPECJALNE ZAPROSZENIE...

Lubisz dobrą zabawę, studenckie klimaty oraz wszelkiego rodzaju aktywność...?
Rada Samorządu Studentów AWFu oraz Parlament Studentów WSZ w Gdańsku zapraszają na:
Juwenalia 2002!!!
szczegółowy program dostępny na tym portalu!!! :)
kliknij na baner "Juwenalia 2002"!!!

Jakby Inna part tu

No Plagiat-pewnie jak zwykle - bardzo oryginalny...?! Może najpierw zacznij śmiać się z siebie, co?! Ze mnie?! Też można. Jestem kobietką, trochę roztrzepaną, trochę zakręconą, w ogóle się nie starzeję, taka beztroska istotka, z którą Jej Luby ma ubaw po pachy albo jeszcze wyżej! A może to wszystko przez tę miłość?! Czego wszystkim życzę! Hejka!

Błękitny Pudel Pub

Strasznie zostałem chamsko potraktowany przez właściciela który zwrócił mi uwagę, że siedzę "niewłaściwie" zajmując zbyt dużo miejsca a najlepiej żebym wyszedł bo "jemu sie nie podoba". Dla kogoś kto przyjechał 800 km aby zwiedzić Sopot nie jest to najlepsza wizytówka miasta. Odradzam każdemu wizytę w tym pubie.

Wesolinko

Gdybys sie smiala tak czesto z siebie samej jak ja to czynie to raczej widzialabys wiecej i przyznawalabys mi pewnie racje... no ale coz...

a oryginalny nie jestem.. coz jesli Ty jestes... :) nie moja sprawa

w sumie "bardzo oryginalny opis siebie samej w trzech czy czterech zdaniach" napisalas...

czy to moze byla reklama samej siebie?

plagiat ;)

Tak na prawdę moja pierwsza wypowiedź na hp była prowokacją do odpowiedzi na takie właśnie moje nie bardzo prawdziwe zdanie....jestem tutaj nowa i byłam ciekawa jak zareagujesz na to...i nie zaskoczyłeś mnie....tak jak myślałam...czytałam większość twoich wypowiedzi i tak naprawdę bardzo mi się podobały :)...mam nadzieję że kiedyś się do mnie odezwiesz...serrrrdecznie pozdrawiam ......

tu jest fajnie...:)

poznałam właśnie fajnego Pana na czacie.......

emileno!

uwazaj!! na czatach sa rozni panowie, niekazdy w rzeczywistosci jest tak cudowny jak pan Plagiat.

brzydkie stwierdzenie..

no nie....

ogolnie pozdrawiam

Tak bym chciala tylko zauwazyc ze ten hp jest taka rozmowa paru osob. Ciekawa jestem czy w ogole zwrocicie uwage na ta skromna postac (moja postac :) ). I jesli tak to jak zwrocicie. Mam sobie problem i z nim zyje (jakos). Ciezko mi troche ale luz nie jest tak najgorzej. Moze nie istotne jest tutaj jakiego to rodzaju dol. Z reszta dol to dol dla kazdego indywidualny i skoro jest dolem tosytuacja nie moze wygladac rozowo. Nie no smece. Sorki juz nie bede. Fajnie was tak ludziska kochane poczytac od razu sie milej na duszy robi. :). Pozdrawiam serdecznie i co tu jeszcze powiedziec? (czy ktos zna kabaret Potem? Ja pierdziu a tu stepy akermanskie...) Trzymajcie sie!

AMELIO !

Oczywisci ze zostalas zauwazona! Jestem tu czasem , zadko cos pisze, ale lubie poczytac, i przy okazji pozdrawiam Wszystkich zagladajacych w te "strony". Fajnie ze jest lato! Buziaki!

Eleiela

Wielkie Serduszko dla Ciebie
Pozdrowionka dla Zwierza

Leeluu

Mrrrrrrrrrrrrrr

samotna

jak jesteś fajna tomożemy sie umówić, nie dziękuj

Zwierz

Wielkie Serduszko dla Ciebie
Pozdrowienia dla Eleieli

Jiyuu

Badz taka mila i odezwij sie w koncu. Moglabys mi dac te materialy z promocji i marketingu.

Leluu

Potwierdzam, mrrrrrrrr...

hp

witam all:) dziwna sprawa, w dzisiejszych czasach hp, czaty, gg to rzecz niezastapiona, ludzie inaczej nie potrafią sie porozumiewwać, tzn potrafią ale nie chcą, bo tak jest łatwiej przez internet:wyżalic sie, rozczulic nad sobą, nawymyslać komuś, pokłucić sie z kimś i w ogóle rozmawiać....ludzie już nie potrafią ze sobą rozmawiać patrząc sobie w oczy, to żałosne ale z drugiej strony jak bardzo potrzebne....

Zwierz

GITS do cholewy!!!

Wierzmy w ludzi!

Wcale nie uwazam ze ludzie nie potrafia juz ze soba rozmawiac, patrzec w oczy. To nie prawda, owszem sa tacy ludzie ale to nie zmienia faktu ze kontakt wzrokowy nigdy nie zostanie zastapiony przez intarnetowe pogaduchy. Owszem mozna sobie pogawedzic wyzalic sie, cos tam pochlipac, ale i tak przedzej czy pozniej pojdzie sie do zywej istotki.
Trzeba wierzyc w ludzi:)
Pozdrawiam

!! STACJA HC !!

11MAJA W KLUBIE MOJAVE - GDYNIA REDLOWO ODBEDZIE SIE IMPREZA - STACJA HC, NA KTOREJ BEDZIE MOZNA USLYSZEC muzyke ZESPOLOW GRAJACYCH METAL, NU-METAL, ROCK i ALTERNATIV START godz. 21.00

Plagiat

gdzie i kiedy?

Eleiela

Mrrrrrrrrrrrrrrr miau

Sandman

Wczoraj wysłałem Ci płytkę.....
Pa.... powodzenia...........

Zwierz

Aktor dzisiaj - chyba jestescie jak zwykle co???

tylko nie tak jak tydzien temu i dwa tygodnie temu...

Zwierz - pomylilo mi sie...

jutro - mialo byc jutro....

No

piszcie

Do stalych bywalcow.

czesc wszyskim. No niezle olewacie sobie ludzi. Chociaz to w sumie nie, bo przeciaz nie macie obowiazku rozmawiania z innymi niz wasza stara paczka osobami. No coz bywa i tak...

Dlaczego

Ifka nic nie pisze ?

Witam..

..w to jakże cudowne , słoneczne popołudnie... ^_^
troszkę mnie nie było, pamiętacie mnie jeszcze ? trochę się tu pozmieniało...i Penny zrezygnowała. Dlaczego?
Co się dzieje z KOTEM FILEMONEM, KWIZAT H., dlaczego tylu ludzi poznikało ???
Co się dzieje....

Plagiat !!!!!

ha ha ha! jak miło widzieć Twoją xywkę !
ksiądz z łączności ? ;)
Miłego dniaaaaaa !!!!

Maturzyści ( a w szczególności POSTREGIMENT i SANDMAN )

Połamania ołówka,
zgubienia temperówki,
wypisania długopisu,
komisji po traumatycznych przejściach w dzieciństwie
czyli........
POWODZENIA
POWODZENIA
POWODZEEEEENIAAAA

( i pamiętajci , "niedziękujcie" :)

Samotna

myk myk - specjalnie dla Ciebie
^_^

dlaczego ? tak poprostu ?

Fate...

...myk.... myk.... dziekuje...
Milego popoludnia...

PS: Tez sie przylaczam do zyczenia powodzenia wszytskim maturzystom, a szczegolnie... hm... zdardzic Twoj wiek czy nie? Hm... nio wiesz panie K ze to do Ciebie...;)))

Plagiat

oj...a pan zamiast uczyć sie do matury spotykany jest na ulicy we Wrzeszczu z tajemniczymi brunetkami!! wstyd i hańba...
ale na kazdego przyjdzie czas, więc...

paparazzi

powinni zajmowac sie swoimi sprawami nie wspominajac o sprawach ksieznej Diany

poza tym ilez mozna?

tajemnicze brunetki

lepiej z tajemniczymi brunetkami niz z tajemniczymi blondynkami, bo moze sie czegos przynajmniej nauczy a od blondynki to czego sie mozna nauczyc no nie? :)

Advocacie diabela

dziwne jest tylko to ze we wrzeszczu ostatnim razem bylem jakis tydzien temu... Troche to wszystko jakies takie nie swieze... nie przypomina mi to brukowca wogole... na dodatek informacje nie sprawdzone... zero rzetelnosci...

plagiat

jak to nie sprawdzone wiadomości...
miejsce uzgodnione i poprawne...
szanowny pan był obecny, a i brunetka była...
ale randka w miejscu nie dosyć przyzwoitym i poprawnym...
to światowa gazeta, a nie brukowiec!!

chrup mlask

światowa czy brukowiec, wszystko jedno warzne że papier smaczny, mlask mlask

chrum mlask!

otoz nie podwazaj zdania liczacych sie tutaj ludzi :)
Poza tym ja tu tylko jestem adwokatem...

dziwne

adwno nie bylem na ZADNEJ randce :) ciekawe...

U ?

Dziabdziabdziabdziabdziabdziabdziabdziabdziab!!!!!

i tak

i tak zdadza, i po co

... O N I ( FATE...SAMOTNA i INNI...)

...Witam serdecznie!!!!Cieplo i SLONECZNIE.

Jestem tak zajety na PalTalku w pokoju "Wschody i Zachody...", ze nawet dla siebie nie mam czasu...ale wlasnie dla ludzi, ktorzy okazali SWĄ WRAZLIWOSC zawsze czas odnajde, chocby i dla mnie go juz nie wystarczylo...Tam tak jest...

Pokoj otwarty jest niekiedy przez calą dobe...niekiedy i przez 3 doby non -stop...

WSZYSTKICH o otwartm SERCU zapraszam-tam odnajdziecie ludzi podobnych do WAS, gdzie NIKT nie spojrzy sie na WAS z wyzszoscią i zawsze okaze SWE zainteresowanie i odda cząstke swego ciepla...i PRZYTULI ....TULIMY sie tak czesto jak to mozliwe :))))
Caly SWIAT niemal jest u NAS i nie tylko POLACY -mamy tlumaczy języka szwedzkiego, dunskiego.niemieckiego, francuskiego i oczywoscie angielskiego....Spiewamy sobie, gramy, i rozmawiamy-najczesciej o NASZYCH UCZUCIACH...tych radosnych i ...smutnych-nikt nie pozostanie bez zainteresowania...nikogo nie pozostawimy w swym smutku, czy tez RADOSCI samego(!!!) kazdy CZLOWIEK u NAS jest tak samo WAZNY !!!
Kto ma potrzebe pokazania swego radosnego, czy tez smutnego oblicza-robi to przy uzyciu kamery-widzimy sie , slyszymy.....
Rozmawiamy i gramy swoja MUZYKE-muzyke SERCA i dla SERCA...

Do ZOBACZENIA w pokoju WRAZLIWOSCI (!!!)

plagiat

to jedynym niedostatkiem w wiadomoscich jest cel spotkania z brunetką....teraz to dla mnie staje się ciekawe...

TE BLĄDYNKI

CZY KTOŚ WIE JAK JEDNA BLĄDYNKA MOZE SPIERDOLIC CZAS 3 OSOBOM ZNAM TAKĄ JEDNĄ I TYLKO ZEWZGLĘDU ZE JA KOCHAM NIE ZROBIE JEJ KUKU

paparazzi

Jesli juz nie wolno miec znajomych, przyjaciol plci przeciwnej to ciekawie sie rzeczywiscie na tym swiecie porobilo w czasie mojej nieobecnosci.

Znikam

nie ma mnie

Wrociłam

Na tydzień do domu :)
za tydzień .........
znikam
cmokaski koffani

plagiat

rezygnuje pan?ucieka..to tez dobra wiadomość do działu news:)
więc śliczna brunetka jest niesparowana i czeka na rycerza...to dobry tytuł na pierwsze strony gazety!

Wszyscy znikaja...

Hmmm... Podpatrzyli moje sztuczki...???

No no no

Dawno mnie tu nie bylo i co?!?
Dowiaduje sie wielu ciekawych rzeczy... Plagiat ty wstretny klamczuchu...nie dosc ze mowisz ze nie masz dla mnie czasu zeby pogadac na icq a widze tu twoje wypowiedzi to jeszcze zdradzasz mnie z jakas tajemnicza brunetka ;] ... hmmm ... na moj mail odpowiedziales trzema wyrazami ... nie wiem co mam o tym myslec ... moglbys chociaz sie czasem odezwac! rozumiem m.... i te sprawy ale bezprzesady....jestem smutna i zla zarazem grrrrrrrrrrrr......... jak cie gdzies spotkam bedzie ci potrzebna mala resuscytacja grrrrr...

hmmmm

a juz myslalam ze wypijemy tego Gold Wassera ...

^Lilu...

trzy kropeczki...

niech paparazzi wsadzi swoj nos we wlasne sprawy
ide sobie stad poniewaz roztrzasa sie tu moja osobe i nawet nie wiem kto to robi.
gdybym wiedzial moze bym to zniosl.

a Goldwassera wypijemy...
tylko dlaczego spotkanie z przyjaciolka... jest zdrada?

paparazzi

jesli mnie znasz to sie przedstaw chetnie dowiem sie kim jestes. moze wtedy porozmawiamy normalnie. narazie pieprzysz farmazony. gdybys mnie znal naprawde wiedzial(-a)bys co jest prawda a co nie.

a teraz znikam bezpowrotnie

Wer

Bywasz tu jeszcze?Ciekawa jestem, czy pamiętasz naszą rozmowę.Wróciłam po dłuższej nieobecności i w idzę nieco nowych osób.Zniknął Apocalypse ulubieniec sprzed kilku tygodni.Trochę szkoda, ale może pojawi sie ktoś nowy.Plagiat narzeka na brak randek-to ciekawe, bo ja słyszałam co innego...
Pozdrowienia śle

Wer

Bywasz tu jeszcze?Ciekawa jestem, czy pamiętasz naszą rozmowę.Wróciłam po dłuższej nieobecności i w idzę nieco nowych osób.Zniknął Apocalypse ulubieniec sprzed kilku tygodni.Trochę szkoda, ale może pojawi sie ktoś nowy.Plagiat narzeka na brak randek-to ciekawe, bo ja słyszałam co innego...
Pozdrowienia śle

ULICE WRZESZCZA...

Oj pochodzili by sie.....mam ciemne wlosy

paparazzi

Co zes sie tak czepil/a Plagiata? Czyzby zazdrosc wziela gore?;)

Lilu

Przepraszam ale mam pytanie kim jesteś skoro zabierasz brzmienie mego nicka?
i mimo że cały czas posługuję się nickiem z małym błedem - bo prawidłowo pisze się go: Leelou to nie chcialabym aby ktoś używał nawet jego "czytanego" brzmienia
Jestem wstrząśnięta i oburzona

taka praca...

nikogo się nie czepiam..po prostu pracuję..zapraszam nawet pana PLAGIATA do współpracy..duzych zysków nie ma, ale zawsze sława...

i jestem osobą dobrze znaną temu panu..aż za dobrze..
dziekuję za uwagę!

clarice

dziękuję za wiadomosć...wdzięczność ma nie ma granic..ale proszę jeszcze trochę rozwinać wypowiedź na temat randkowania Plagiata...wynagrodzę należycie...

paparazzo

liczba pojedyncza od włoskiego słowa paparazzi oznaczającego pogardliwie dziennikarzy brzmi paparazzo
.przepraszam , nie mogłem się powstzrymać. pozdrawiam wszyskich

i nie czepiajcie sie Plagiata

;)bo pogryzę:))

ach , jeszcze się pochwalę

bo mi się skojarzyło: zakochałam sie w jednym paparazzo :)))))))))))))) ach , jak mi dobrze
buziaki dla wszystkich!

paparazza

tak by wyglądał rodzaj zeński:)))

hmmm...

prosze zostawic razze w spokoju

Leeluu

Po pierwsze ja tego nicka uzywalam jeszcze jak trzy lata temu sie tu wpisywalam, wiec to zadna kopia czy "plagiat", nie obrazajac plagiata oczywiscie ;)) ...po drugie prawidlowa pisownia: Leeloo... jak bys nie wiedziala ... jezeli nie odsylam do stronki http://www.geocities.com/Hollywood/Set/8452/5thelement.html ... znajdziesz tam wszystko co pozwoli ci lepiej poznac film na ktory sie powolujesz.
Jako zagozala fanka "The 5th Element" informuje ze to jest jedyna strona poswiecona temu filmowi w jezyku angielskim...strona po polsku jest w przygotowaniu ... co do twojego wstrzasniecia to bardzo mi przykro ... mam nadzieje ze jakos dojdziesz do siebie ;))) hie hie
Pozdrawiam
P.S. Plagiat moj nick wygloda tak: lilu^ a nie: ^Lilu skarbie ;PPP

Plagiat

Interesujace, czy znikniersz tak bezpowrotnie jak na pzrykład Mixer i Apocalypse, czy też rzucasz stwierdzeniami typu "bezpowrotnie" i "na zawsze" tak jak Samotna. Nigdy nie mów nigdy, bo nigdy nie jesteś pewiem co się jesze wydarzy.
A potem i tak TU wrócisz!

paparazzi i inni..

Moze by tak zejsc z tego biednego Plagiata>? niech kazdy zajmnie sei swoimi sprawami, tak bedzie najlepiej i najbezpieczniej dla wszytskich:P

I cóż

tu dodać...

E N T R O P I A

A słowo stało się ciałem, a słowo skażonym było. I ciało stało się niedoskonałe. I taki był zamysł. I dokonało się. I znikli w otchłani chaosu. Bądź też pogrążyli się w bezmyślności dnia codziennego. Umysły ich słabe. Niezdolne do niczego. Zasnuwają się mgłą samotności i codzienności. I czezną marnie. Albowiem jam jest

Amen

, , ,

Clarice

Fajnie , że jesteś :)) ciesze się ! Gdzie bywałaś , przez tyle czasu , hmmmm ..... może w dzikich "popołudniwych" krajach ???? albo jeszcze dalej
w każdym razie miło Cię powitać

Tetraacetyloetylenodiamina i inni...

... tyle dodac zeby sie od niego odentegowali.
Ludzie zajmijcie sie swoim zycie ewentualnie pomagajcie innym a nie wkurzajcie ich przysparzajac im problemow!

:(

Fajnie było fajnie jest ale fajnie nie będzie :(((((

Yezuuuuuuuuu

Tu jest strasznie
buuuuuuuuu
Gdzie WY ????????????

Poważna sprawa

Podczas spożywania kotleta schabowego naszły mnie gwałtowane i niespodziewane wyrzuty sumienia. Uświadomiłem sobie bowiem, że posilałem się fragmentem niegdyś żywej istoty! Czy mam moralne prawo zagłuszać sumienie głupim usprawiedliwieniem, że natura wyznaczyła mi miejsce na końcu łancucha pokarmowego? Pomyślałem o śwince, która kiedyś miała swoją mamę, swoje ulubione miejsce w chlewie i tylko swoją wytartą plamę szczeciny na grzbiecie. Jak ona musi się czuć taka zdefragmentowana i obłożona panierką! W proteście przeciwko nieludzkiemu traktowaniu świn postanowiłem demonstracyjnie zostawić na talerzu kęs kotleta. Początkowo stwierdziłem, że konsekwencja nakazywałaby zostawić cały kotlet, ale prędko porzuciłem tą myśl. Ponad wszystko należy wystrzegać się ekstremizmu.

Apcalypse

Nio prosze . Tylko puknąć w stół, a nożyce się odezwą
PS.Ręce precz od Korei, Ręce precz od Plagiata
PS2 I uwolnić w końcu słonia!!

Ifcia

my tu ;)

Bajkopisarzu...

Wszyscy "Nasi" są cichymi czytelnikami...
Buuuu

Ifcia

najwyrazniej bez Ciebie upadlo ;)
ale moze to przejsciowe jak zwykle...

!! JUZ DZISIAJ !! !! mojave !! !! stacja HC !!

11MAJA W KLUBIE MOJAVE - GDYNIA REDLOWO ODBEDZIE SIE IMPREZA - STACJA HC, NA KTOREJ BEDZIE MOZNA USLYSZEC muzyke ZESPOLOW GRAJACYCH METAL, NU-METAL, ROCK i ALTERNATIV START godz. 21.00

:)

Ja we środe wyjeżdzam na zasłużony odpoczynek :) wracam w czerwcu...rozruszamy HP

O!

Słońce swieci! dopiero teraz to zauważyłam, bo kiedy normalni ludzie korzystali z ładnej pogody , to ja czytałam stare Hyde Parki, które pozyczył mi Ozzy. głębsze refleksje jutro.

zdradzony

co mam zrobić moja dziewczyna dorabia mi rogi

sprawdzenie

czy Fate to ta sama Fate , ktora w IX lo pisze artykuly do gazetki?

Lilu

nie wiem, nie wiem...i nadal mi się to nie podoba
3 lata temu powiadasz - ciekawe gdzie?!
i skoro taka zagorzała fanka z ciebie to ciekawe dlaczego aż tak uprościłaś imię bohaterki - trzeba było użyć jej pełnego imienia, albo prawidłowego, ehh....zgrozo......co do mnie - mój nick powstał na drodze zabawy, poza tym fajnie się go tak pisze i kropka.

Inne tematy z forum Hydepark

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

do góry