Widok
Zwolnienie lekarskie z powodu choroby-kadrowe,dziewczyny doradźcie???
Cześć dziewczyny,
Mam pytanie zachorowałam na ostre zapalenie oskrzeli i miałam zwolnienie od lekarza od środy do piątku chciała mi dać do niedzieli,ale raczej na weekend go nie potrzebowałam bo pracuje od pon. do pt.Jednak nie wyzdrowiałam i muszę znów iść do lekarza,aby przedłużyć zwolnienie i teraz Moje pytania:
1.Czy musi być ciągłość zwolnienie,czyli lepiej jak przez weekend miałabym zwolnienie?Czy jak będę miała od poniedziałku to nic nie zmieni???
2.Jak korzystniej to dla Mnie wychodzi to dla Mnie finansowo???Zawsze myślałam,że im mniej dni tym lepiej???
Dzięki za szybką odpowiedź.Jest to dla Mnie bardzo ważne!!!
Pozdrawiam pyszotka
Mam pytanie zachorowałam na ostre zapalenie oskrzeli i miałam zwolnienie od lekarza od środy do piątku chciała mi dać do niedzieli,ale raczej na weekend go nie potrzebowałam bo pracuje od pon. do pt.Jednak nie wyzdrowiałam i muszę znów iść do lekarza,aby przedłużyć zwolnienie i teraz Moje pytania:
1.Czy musi być ciągłość zwolnienie,czyli lepiej jak przez weekend miałabym zwolnienie?Czy jak będę miała od poniedziałku to nic nie zmieni???
2.Jak korzystniej to dla Mnie wychodzi to dla Mnie finansowo???Zawsze myślałam,że im mniej dni tym lepiej???
Dzięki za szybką odpowiedź.Jest to dla Mnie bardzo ważne!!!
Pozdrawiam pyszotka
Jeżeli będziesz miała zwolnienie również na sobotę i niedzielę, to wyjdziesz na tym lepiej, ponieważ masz wypłacane zwolnienie 80% średniej z iluś tam miesięcy, wychodzi Ci dniówka. I oni nie patrzą jakie dni tygodnia chorowałaś, tylko jeśli od środy do piątku, to 3 dnia, a jeśli od środy do niedzieli to 5 dni :)
up może ktoś jeszcze wypowie się z własnego doświadczenia???
Ale to tyczy się każdej wypłaty czyli stawki miesięcznej wynagrodzenia czy godzinowej???
dzięki dziewczyny,kurde a Mój Mąż mówił,że gorzej z rok temu na tym wyszedł i dlatego wydawało mi się,że im mniej tym lepiej... dlatego sama już nie wiem
Ale to tyczy się każdej wypłaty czyli stawki miesięcznej wynagrodzenia czy godzinowej???
dzięki dziewczyny,kurde a Mój Mąż mówił,że gorzej z rok temu na tym wyszedł i dlatego wydawało mi się,że im mniej tym lepiej... dlatego sama już nie wiem
A czy 2 dni sa płatne, bo u nas kiedyś w pracy dziewczyna za 2 dni zwolnienia nie dostała kasy, bo podobno dopiero od 3 dnia się otrzymuje pieniądze za zwolnienie, ale nie wiem jak to jest faktycznie
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Musisz isc do lekarza w poniedziałek, zeby miec ciaglosc. Lekarz nie wystawi ci zwolnienia wstecz tzn za sobote i niedziele, ale skoro to sa twoje wolne dni pracy z 'grafiku' to zaden problem.
Tylko twoje dni robocze sa naliczane do wynagrodzenia chorobowego, takze bez roznicy czy wezesz zwolnienie na sob i ndz czy nie.
Zanim doniesiesz zwolnienie pracodawcy koniecznie go poinformuj o kontynuacji nieobecnosci.
Za chorobe masz płatne 80% wynagodzenia.
Tylko twoje dni robocze sa naliczane do wynagrodzenia chorobowego, takze bez roznicy czy wezesz zwolnienie na sob i ndz czy nie.
Zanim doniesiesz zwolnienie pracodawcy koniecznie go poinformuj o kontynuacji nieobecnosci.
Za chorobe masz płatne 80% wynagodzenia.
Żle się wyraziłam 'Tylko twoje dni robocze są naliczane do wynagrodzenia chorobowego, takze bez roznicy czy wezesz zwolnienie na sob i ndz czy nie.'
Jeśli chodzi o naliczanie wynagrodzenia to licza sie wszytkie dni miesiaca, nie tylko robocze. Jest stawka 'dzienna'.
Jeśli chodzi o usprawiedliwienie nieobecnosci w pracy, to jesli masz wolne w sob i ndz to nic nie szkodzi ze bedzies miec zwolnienie od poniedziałku.
Jeśli chodzi o naliczanie wynagrodzenia to licza sie wszytkie dni miesiaca, nie tylko robocze. Jest stawka 'dzienna'.
Jeśli chodzi o usprawiedliwienie nieobecnosci w pracy, to jesli masz wolne w sob i ndz to nic nie szkodzi ze bedzies miec zwolnienie od poniedziałku.
Mylicie się wszyscy. Do chorobowego liczą się wszystkie dni miesiąca. Pensja, którą dostaniesz to różnica wynagrodzenia zasadniczego (które byś normalnie dostała) oraz wynagrodzenia chorobowego. Im niższe wyjdzie wynagrodzenie chorobowe, tym większa pensja. Dlatego też nie opłaca się brać L4 na dni wolne od pracy. Jeżeli Wasza księgowa policzyła Wam taki przypadek na korzyść, to znaczy, że się pomyliła (liczyła w uproszczony sposób niezgodny z przepisami).