Widok

Zwrot zaliczki za wycieczkę?? TUI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,

wpłaciłam 500zł zaliczki za wycieczkę w biurze TUI. Wycieczka do Grecji we wrześniu 2013.

czy w razie rezygnacji mam szansę odzyskać choć część pieniędzy?

Proszę o jakieś informajcje:)

Dziękuję zgóry
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A nie lepiej zapytać w biurze TUI w którym kupiłaś wycieczkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, że lepiej i tak zrobię, ale w związku z tym, że pierwszy raz mam do czynienia z Biurem podróży, chciałabym wiedzieć czego się spodziewać.

Żeby mi kitu nie wcisnęli:)
Tu nie ma co wciskać kitu tylko trzeba czytać umowę. Na pewno masz tam wpisane warunki rezygnacji i ewentualnego zwrotu kosztów. Ponadto jest też coś takiego jak ubezpieczenie od rezygnacji. Zapytanie na forum raczej nie ma sensu bo to nie forumowicze o tym decydują tylko umowa podpisana z biurem a takowej zapewne na forum nie udostępniasz aby forumowicze mogli się wiarygodnie wypowiedzieć.
PS. Takie pytania wypadałoby zadawać przed wpłaceniem zaliczki a nie po.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja parę lat temu wpłaciłam zaliczkę na wycieczkę z biurem Scan Holiday. Nie oddali mi ani grosza... W sumie 600 zł. Ale bywa różnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam tez grecje tez wrzesień 500zł zaliczki ale biuro rainbow odzyskałam całość. Tak naprawde to kwestia negocjacji jeśli trafisz na wyrozumiałego pracownika może on dla Ciebie negocjowac zwrot zaliczki.
powodzenia wymyśl dobry powód rezygnacji.
Maja poproszę o info na temat tej wycieczki poranny_kawosz@vp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry