Widok

Życie na wynajmie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kto tak jak ja żyję na wynajmnie.?
Jest nas 3 płacimy co miesiąc 1800 stać nas na kredyt ale go nie dostaniemy z różnych względów. W styczniu kończy mi się umowa i nie chce przedłużać z obecnym właścicielem bo kręci mataczy a mieszkanie jest brzydkie.
Już mi się odechciewa oglądania tych nor.... Kto ma podobnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wygodnilem hahahaha człowieku.... W dzisiejszej dobie to najemca wybiera lokal.
Trochę poprawił mi się nastrój bo śledzę rynek od jakiegoś czasu. I wiem że to ja bd stawiała swoje warunki, płace to wymagam Napewno ktoś normalny się znajdzie a nie pan co robi łaskę. Powiem więcej tylko raz zgodziła się na umowę na rok... Zawsze miałam na czas nieoznaczony i prawda jest taka zw mogłam być świnia bo znam swoje prawa :) a większość wynajmujących jak wisi kaskę to nawet nie dba zbytnio co w umowie napisane. Np miesięczne wypowiedzenie hahahaha owszem podpisuje ale wiem że ten zapis nie ma mocy prawnej. Ja jestem ok i chce aby właściciel też był ok a jak mu nie pasuje to niech sam u siebie mieszka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

posprzatanym ? to super !U mnie bylo inaczej pani zostawila smietnik i syf !! Wynajmuje pokoj z anexem kuchennym i lazienka. 26m. Wynajolem kobiecie . umowilem sie , bedzie mieszkac sama mijaja 2 miesiace i wprowadza sie do niej pan ( bez mojej zgody) i w nocy sie awaturuje po pijaku . W koncu ich wygonilem kuchenka gazowa calkiem zniszczona ( byla nowa) bo pani nie placila za gaz(byl w czynszu ) i grzala do prania i mycia na kuchence. Bojlera ani razu nie wlaczyla, przez 2 lata. Po remoncie wynajolem panu i tez umowa byla , ze bedzie mieszkal sam . Mija kilka dni a juz mieszka u niego dziewczyna ( bez mojej zgody ) i kapie sie o polnocy i robi pranie po godz 23.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rozumie Pana postawe ale proszę zastanowić się z czego wynikało zachowanie najemców. Ja zawsze byłam fair wobec właścicieli. Na jednym mieszkaniu mieszkałam średnio 3 do 5 lat dbalam o lokale. A teraz trafiłam na cwaniaczka. Na pierwszy rzut mieszkanie ok a potem się okazało piekarnik syf zakaźne rury rozpadajace się karnisze. Poruszany parkiet. I to jego cwaniakowanie. Najpierw nie chciał nr konta podać potem jak już podał wyłudzenia niby za gaz rachunków do tej pory mi nie przedstawił a już rok mieszkam. Ostatni czynsz pokryje sobie z mojej kaucji bo boję się że będzie kombinował jak mu uczciwie zapłacę. Mieszkanie dostatnie w stanie lepszym bo posprzatanym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mało? Mieszkanie 42 m w witomino, w Gdańsku płaciłam 1600 jeszcze rok temu. Wracam do Gdańska ale poraża mnie zachowanie wynajmujących. Niektórzy to autentycznie ro i łaskę..... Powiem więcej w Gdańsku wynajmowanym 5 lat właściciel był normalny ludzki czułam się jak u siebie. Teraz nie mam takiego poczucia. Właśniel nie chce tu już mieszkać, teraz już wiem z czego wynika tak duża rotacja na niektórych lokalach. Jak właściciel daje poczuć najemcy że jest u siebie w domu to taki najemca dba o mieszkanie ma szacunek do właściciela. Do aktualnego nie mam. Próbuję wyłudzić pieniądze miga się z rozliczaniem faktur rozliczenia z SM nie chce pokazać. Za styczeń mu już nie zapłacę. Boję się o swoją kaucję zwłaszcza że w skrzynce co rusz jakieś pisma do niego z firm windykacyjnych....
Jak szukacie mieszkań na wynajem?

I tak mało płacisz. Ja za wynajem mam 2500 z opłatami. Kredytu również nie dostaniemy póki co. A mieszkać gdzieś trzeba.

Ale moze troche cierpliwosci i podejscia optymistycznego do zycia. Jesli chcesz zejsc z ceny najmu to rozpytaj wsrod znajomych, czy ktos nie ma czegos do wynajmu. Ja od lat wynajmuje mieszkanie po mojej babci . Nie daje ogloszen, bo sie sprarzylam na osobach, ktorych wczesniej nie znalam. Stad od 10 lat mieszkaja zawsze osoby, ktore polecaja mi znajomi. I ta cena jest nizsza od rynkowych. Za to mam odpowiedzialnych lokatorów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całe masy ludzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry