Widok

Żywienie nimowląt po 4 miesiącu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Ciekawa jestem jak inne mamy rozszerzały dietę mleczną swoich niemowlaków, ja karmie tylko mlekiem modyfikowanym na wielu kaszkach i słoiczkach jest opis po 4 miesiącu. Jak wyglądały wasze doświadczenia z wprowadzaniem nowych produktów i od kiedy?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój synciu ma 6mcy i dopiero wprowadzam żarło :) u nas się to opóźniło bo synek alergik i na pierwszą marchewkę zareagował tragicznie więc czekaliśmy aż mu się polepszy po czym się rozchorował i miesiąc w plecy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest wystarczająca ilość mleka justyno moja też tyle pije 5 razy po 150 ml i dobrze przybiera na wadze
co za bzdura po 4 miesiący przy mleku modyfikowanym rozszerza się diete jeśli myślicie inaczej to nie radzcie dziewczynie błędnych informacji
Moja córeczka jest na piersi, ma teraz 6 miesięcy, ale kaszkę i deserki wprowadziłam jak skończyła ok 4,5m-ca. Teraz jej dieta jest już troszkę urozmaicona plus pierś na rządnie (ok 3razy dziennie iw nocy)
Jeśli się boisz, to poczekaj. Taki maluch nie potrzebuje słoików.

Polecam lekturę schematu żywienia niemowląt:
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_1_zkkpediatraia_13072010.pdf
moj syn ma 4 miesiace i pediatra powiedzial ze moge mu juz dawac warzywa a soczkow lepiej nie i kazal do tego podac dziecku lyzke oliwy z rzepaku i nie wiem czy moge mu podac ten olej i te sloiczki boje sie zeby nie dostal biegunki przez ten olej a na sloiczkach pisze ze po czwartym miesiacu i nie wiem co robic doradzcie mi prosze pozdrawiam serdecznie!!! prosze odpisac na moja poczte viktoria24@amorki.pl dziekuje
ten wątek powinien byc na czasie mniej wiecej teraz ;] a jak sie karmi wyłącznie piersia to nie trzeba sloiczkow juz co? ja bym chciala tak wytrwac na cycu do 6 miesiaca ... no moze ewentualnie w 6 cos na sprobowanie ;]
moja curcia ma 4 miesiace i je juz gerberki od 3.5 miesiaca ale nie zawsze jej smakuja zalezy jakie ,zupki tak ale owoce nie ,i strasznie duzo pije niechce praktycznie mleka je tylko dziennie 5 razy czy to dobrze
objawy podobne jak do kolki bo dziecko tez prezy nozki i placze ciagle i mozna to z kolka pomylic

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
miało i to 3 razy -maly byla bardzo niespokojny w dzien ciagle wisial przy cycu ,płakal nie chcial w wozku jezdzic tylko na rekach ciagle i prezyl nozki w ogolnym badaniu mocczu nie wyszlo dopiero w posiewie
Co najdziwniejsze ze w nocy spal super a w ciagu dnia i spacerow bylo kongo - lekarka dlugo zwalala wine na to ze maly sie nie najada i ze mam go przeniesc na butle a on nie chcial i tak po 1,5 mcu walki z butelka chwycil ja i wtedy pani doktor kazala zrobic posiew i dopiero wyszlo i w sumie nie potrzebnie od cyca go odstawilam:(

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Agnieszka2404 pisałaś ,że Twoje dziecko miało bakterię coli, jak to się objawiało???

image
up

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Agnieszka2404 napisał(a):

> kajtka nie ale to co jest w tych słoiczkach jak dla mnie jest
> paskudne i nawet pediatra powiedziala ze lepiej gotowac niz
> kup[owac
> A swojas droga to ciekawe czym mama ciebie karmila?? tez
> kupnymi sloiczkami??
>
>

Nie sloiczkami....miala tyle szczescia i ja tez, ze wszystkie warzywa byly z babciowego ogrodka, ktory znajdowal sie daaaleeeko od wszelakich ulic....a miesko zawsze bylo ze wsi....i to bylo zdrowe jedzenie, a nie dzisiejsze sklepowe kurczaki nafaszerowane hormonami i warzywa z osiedlowego warzywniaka, naszprychowane olowiem - karm tak dalej, dziecko odpokutuje za lat kilkadziesiat...
up

papilio1@op.pl
nie pomieszalo sie pamiec mam dobra:) nie miksowalam kanapki tylko dziubalam -ale zescie sie mnie czepily

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
większośc alergii podobno moja u 90% dzieci do 3 lat, wiec jeszcze tylko 1,5 roku :) Damy radę :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Wiem swoje zgzadza sie:) bo wiem jak karmilam dziecko:) 1 papke dostalo majac 3 mce skonczone i przez miesiac zdazylo zalapac o co w tym chodzi:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
dori pogoda taka ze dzieci nie chca jesc:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
agnieszka, ty wiesz swoje i niech tak zostanie
na tym soknczymy bo nie ma sensu sie sprzeczac :) :) :)

a ja juz sie nie wypowiadam - bo wszystko przede mną! :)

Dori widzisz ty potrafisz podejsc do tego normalnie rozumiesz to co pisze inni nie:) wspolczuje ze masz taki problem z allegrgia malca bo to napewno bardzo uciazliwe jest:( asle mam nadzieje ze wszystko sie wkrotce zmieni:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

do góry