Widok
Zapraszam Cię na moją prywatną i jedyną darmową sex kamerkę w całym internecie - www.sexgierki.gu.ma - Zrobię wszystko o co
Zapraszam Cię na moją prywatną i jedyną darmową sex kamerkę w całym internecie - www.sexgierki.gu.ma - Zrobię wszystko o co poprosisz, spełnię Twoje najskrytsze marzenia! Nie zwlekaj!
Całuje, Iwonka
Całuje, Iwonka
Poszukiwania Przodków
Poszukiwanie przodków Może masz znanych Przodków jesteś posiadaczem- spadkobiercą , fabryk , zamków , gruntów
Sprawdź swoje pochodzenie – wstępne badania są bezpłatne .
Dostarczamy dokumentacji potrzebnej do uzyskania Obywatelstwa Polskiego .
Szczegóły na - www.herb.pl
Zajmujemy się poszukiwanie przodków , tworzymy drzewa genealogiczne .
Może masz znanych przodków, jesteś właścicielem posiadłości ziemskich, zamków, fabryk sprawdź, bo warto - wstępne badania są bezpłatne.
Określanie pochodzenia ewolucyjnego, badania określają pochodzenie etniczne
Szczegóły na www.herb.pl
Sprawdź swoje pochodzenie – wstępne badania są bezpłatne .
Szczegóły na - www.herb.pl
Zajmujemy się poszukiwanie przodków , tworzymy drzewa genealogiczne .
Może masz znanych przodków, jesteś właścicielem posiadłości ziemskich, zamków, fabryk sprawdź, bo warto - wstępne badania są bezpłatne.
Określanie pochodzenia ewolucyjnego, badania określają pochodzenie etniczne
Szczegóły na www.herb.pl
i jestem bez
Ja mam 14 lat i pi....e to co na to powiecie.. ale ja dokładnie 18 czerwca straciłam dziewictwo... NIe na żadnym obozie ani nic... Ale poprostu oboje tego chcielismy... wogóle nie żałuje!!! Jestem z moim skarbem już ok 9 m-cy i mi to odpowiada. Tylko boje
sie co by na to powiedzial szanowny Pan giertych... może zrobiłby sledztwo
sie co by na to powiedzial szanowny Pan giertych... może zrobiłby sledztwo
Kuroniowi się nie udało
nikt inny tylko niejaki sławny Kuroń zamiast harcerstwa chciał wprowadzić pionierów na wzór z ZSRR. Celem jego było też wprowadzenie czerwonych chust, na wzór pionierów z ZSRR.
Obecni reformatorzy troszkę zdemenciali wprowadzić pragną nazwę skaut dla naszego pięknego harcerstwa.
Obecni reformatorzy troszkę zdemenciali wprowadzić pragną nazwę skaut dla naszego pięknego harcerstwa.
Kuroniowi się nie udało
nikt inny tylko niejaki sławny Kuroń zamiast harcerstwa chciał wprowadzić pionierów na wzór z ZSRR. Celem jego było też wprowadzenie czerwonych chust, na wzór pionierów z ZSRR.
w mętnej wodzie warchiły pływają
władze miasta lubią nieporządek, bałągan, rozgardiasz i bród. W takim bajzlu czują się dobrze. Liczą sobie tylko kasiorkę, którą dostaja za friko. Zwykłego petenta traktują jak zło konieczne i najchetniek nakopali by mu do dupy aby dał im spokój.Wtedy to jest życie. Ich pseudoproblemy kończą się o 15, 00 lub 16, 00.Co urzędasów obchodzi prawo, przepisy bałagan. Dostali dobre posadki po znajomości. Straż miejska pilnuje aby im sie krzywda nie stała. A TY PODATNIKU PŁACISZ NA TYCH DARMOZJADÓW I WARCHOŁÓW
hobo
wyższą rasą ??? a ja wespół z nim komsomolcem ??? Wreszcie czuję się jakoś doceniony, chyba się pozbieram i odsprzedam flaszki ( :-) ), odszukam brzytwę i jakoś sie ogolę..., albo pochlastam z radości???
A nie doczytałeś aby kolo o wydatnej pomocy rzeczonych w niewoleniu młodzieży poprzez wciąganie ich hurtem na listy HSPS, podrabianie odcisków palców i wiązanie krajkami do ogrodzeń klubokawiarni???
A nie doczytałeś aby kolo o wydatnej pomocy rzeczonych w niewoleniu młodzieży poprzez wciąganie ich hurtem na listy HSPS, podrabianie odcisków palców i wiązanie krajkami do ogrodzeń klubokawiarni???
MIARA SPŁYWU STACJONARNEGO
: ( bo miejsce staje się moje
dopiero kiedy wierszyk tam stworzę ):
„Spływ stacjonarny”
taka dziwaczna nazwa być musi
gdy na obóz kajakowy dla niepełnosprawnych
od sponsora trzeba forsę wydusić.
Przemyślenia znad kajaka
gdy pogoda jest bardziej siaka niż taka :
Właśnie płynę „Krzyżem”
po jeziorach Wdzydze
będąc na jeziorze Radolne
zaraz limeryk ...olnę
nie przepraszam bo tutaj to go napiszę.
Grzegorz Rymopis
dopiero kiedy wierszyk tam stworzę ):
„Spływ stacjonarny”
taka dziwaczna nazwa być musi
gdy na obóz kajakowy dla niepełnosprawnych
od sponsora trzeba forsę wydusić.
Przemyślenia znad kajaka
gdy pogoda jest bardziej siaka niż taka :
Właśnie płynę „Krzyżem”
po jeziorach Wdzydze
będąc na jeziorze Radolne
zaraz limeryk ...olnę
nie przepraszam bo tutaj to go napiszę.
Grzegorz Rymopis
taaakie buty
skoro kolega wyższy rasą, to pewno preferuje dzielnych aryjczyków z hitler jugend zamiast nas, robotniczo-chłopskich komsomolców. powiało naszym dziennikiem, czy innym szczerbcem polskim, oj powiało
ps. mógłbym na temat kuronia poważnie polemizować, nie chyba nie warto. on sam pewno by się uśmiał i pociągnął ze swego termosu za zdrowie wyższego rasą
ps. mógłbym na temat kuronia poważnie polemizować, nie chyba nie warto. on sam pewno by się uśmiał i pociągnął ze swego termosu za zdrowie wyższego rasą
szkoły policealne
Aż dziw bierze, że młodzież woli chodzić do płatnych szkól policealnych zamiast do istniejących darmowych i państwowych.
zdarzająsię tacy, którym nauczyciele nieodpowiadaja ale tak bywa w każdej szkole czy uczelni. trudno wszystkim dogodzić. Jednakże solidne wykształcenie i dodatkowy zawód to atut na dzisiejszym rynku pracy.
Polecam Wojewódzki Zespól Szkól Policealnych w Gdyni, gdzie oprócz wiedzy można nawiązać ciekawe znajomości.
zdarzająsię tacy, którym nauczyciele nieodpowiadaja ale tak bywa w każdej szkole czy uczelni. trudno wszystkim dogodzić. Jednakże solidne wykształcenie i dodatkowy zawód to atut na dzisiejszym rynku pracy.
Polecam Wojewódzki Zespól Szkól Policealnych w Gdyni, gdzie oprócz wiedzy można nawiązać ciekawe znajomości.
koniec kołchozu
Mieszkam na starówce i przyjąłem z ulgą koniec jarmarku, bo dla nas mieszkańców ten czas jest bardzo uciążliwy.Nie możemy dojechać do swoich domów , w nocy nie można spać bo pijane toważystwo musi się wydzierać, a poza tym o czwartej nad ranem jeżdżą śmieciarki i robią rumor.Poza tym każdy zaułek śmierdzi moczem , bo dla tysięcy ludzi dziennie którzy chodzą po mieście jest po prostu za mało toalet.To wielki wstyd dla władz miasta że nie potrafią zapewnić ludziom normalnych warunków sanitarnych.
adaptacja "Starych drzew się nie przesadza"
„Starych drzew się nie przesadza”
więc na pewno się nie zmienię,
lecz to wcale nie przeszkadza,
bo zawsze byłem jestem i pozostanę leniem.
Najlepiej wiem że mam rację
Więc piszę adaptację
czyli połączenie.
Według „Krzyżaków” :
„MAĆKO ZWRÓCIŁ SIĘ DO JAGIENKI” :
„ Nie zdziwiłbym się choćbyś była głupia
boś od tego jest niewiasta”
i tu Maćko osłupiał,
„ale że rozum masz
to się dziwuję” i odmawiam „Ojcze Nasz”.
Grzegorz Rymopis
więc na pewno się nie zmienię,
lecz to wcale nie przeszkadza,
bo zawsze byłem jestem i pozostanę leniem.
Najlepiej wiem że mam rację
Więc piszę adaptację
czyli połączenie.
Według „Krzyżaków” :
„MAĆKO ZWRÓCIŁ SIĘ DO JAGIENKI” :
„ Nie zdziwiłbym się choćbyś była głupia
boś od tego jest niewiasta”
i tu Maćko osłupiał,
„ale że rozum masz
to się dziwuję” i odmawiam „Ojcze Nasz”.
Grzegorz Rymopis
KOŚCI "KRZYŻAKÓW"
Człowiek zawsze ma choćby swoją rację
Aby fabuła i sceny z „Krzyżaków” nie były grą w kości
piszę adaptację
odnosząc ją do współczesności.
Danusia to jest tylko chwilka
i po f-akcie już człowiek na zegarek zerka
bo w życiu Danuś może być nawet kilka
ale jest tylko jedna Jagienka.
Grzegorz Rymopis
Aby fabuła i sceny z „Krzyżaków” nie były grą w kości
piszę adaptację
odnosząc ją do współczesności.
Danusia to jest tylko chwilka
i po f-akcie już człowiek na zegarek zerka
bo w życiu Danuś może być nawet kilka
ale jest tylko jedna Jagienka.
Grzegorz Rymopis
Jest mi przykro ze mamy w Trojmiescie . . .
Jest mi przykro ze mamy w Trójmieście . . .
( tak sądzę prywatnie) ,
z jednym z najbardziej nieprzychylnych,
i z jednym z najbardziedziej wrogich podatnikowi sądawnictwu.
Sąd w Gdyni jest . . . nie mogę nawet tego nazwać,
jest wszystkim tym, co może kojarzyć się się ze złem
w sądownictwie.
Nic gorszego w slowach nie moge napisac.
To straszne ze w naszej pomorskiej spolecznosci
żyją , " o zgrozo i sądzą" takie persony.
Tacy ludzie powinni być wykluczeni
z życia w społeczności.
Boże uchowaj Nas od Sądu w Gdyni !
Błagam Cię
( tak sądzę prywatnie) ,
z jednym z najbardziej nieprzychylnych,
i z jednym z najbardziedziej wrogich podatnikowi sądawnictwu.
Sąd w Gdyni jest . . . nie mogę nawet tego nazwać,
jest wszystkim tym, co może kojarzyć się się ze złem
w sądownictwie.
Nic gorszego w slowach nie moge napisac.
To straszne ze w naszej pomorskiej spolecznosci
żyją , " o zgrozo i sądzą" takie persony.
Tacy ludzie powinni być wykluczeni
z życia w społeczności.
Boże uchowaj Nas od Sądu w Gdyni !
Błagam Cię
Mowa ciała
Wyobraź sobie, że zdobywasz wiedzę i umiejętności, które pomagają Ci zrozumieć język ciała. Zdobywasz potężne narzędzie, które możesz wykorzystać, aby osiągać swoje cele - zawodowe, biznesowe czy osobiste. Otwierają się przed Tobą drzwi, za którymi czekają Twoje realne osiągnięcia. Warto dać im szansę. mowa ciała
Pomyśł:
Czy ktoś się zastanowił nad osiedlem Stogi i okolicami. Nie ma żadnego inwestora, który by chciał tu zaiwenstować? Przecież małby ogromne możliwości. Marzenie dużej ilości mieszkańców to wybudowanie basenu nawet takiego przy szkole, nie tylko dla uczniów. Stogi to rejon dla wczasowiczów ale nie tylko. Są także mieszkańcy którzy chcieliby spędzać czas nie tylko w domu przed telewizorem. To osiedle wbrew wszystkiemu się rozrasta. Czy my musimy wozić nasze dzieci przez pół miasta na basen? Tu są 2 szkoły + 1 na Przeróbce i dalej na Siennickiej. Naprawdę dużo dzieci. Pamiętajmy, że lato lubi nam kaprysić, więc nawet w okresie letnim byłby oblegany. Ja wiem opinia jest taka, że Stogi to biedna dzielnica i ktoś może się zastanawiać czy mieszkanców stać będzie na bilety na basen. Uważam, że jest tyle możliwości dofinansowania do cen biletówże można się zastanowić.
baby boom
na 99, 20 Mhz o baby boom rozmawiają. jakby było o czym . laskom z wyżu demograficznego lat 70-ych kończy się okres ważności. skończyły edukację, ich ścieżka kariery wytyczona jest jasno i precyzyjnie jak w ikei, nawet po kilku burzliwych związkach zapewniły sobie nudną, ale tak słodko przewidywalną stabilizację. no to najwyższy czas o potomka się postarać. przecież jak wszyscy mówią, że bez tego nie ma spełnienia to coś w tym musi być, prawda? baby boom... o żesz k... nawet tym obszarem musiała zawładnąć angielskopochodna nowomowa. żeby tak wśród niedźwiedzi polarnych, wilków, morsów, kruków, sokołów, płetwali, słoni etc. o ten baby boom ktoś zadbał. si ja madafakz
psychiatra bardzo znanego głupka z tczewa
To świadczy tylko o jednym- brakło Pana panie głupku fiedorowiczu w procesie wychowywania córki!
Nie ma Pan autorytetu! Córka biega w samopas, olewa obecność ojca na obozie, pieprzy się na Pana oczach z przygodnie poznanym facetem i na dodatek pyskuje.Szok! A Pan tylko
załamuje ręce...
Nie ma Pan autorytetu! Córka biega w samopas, olewa obecność ojca na obozie, pieprzy się na Pana oczach z przygodnie poznanym facetem i na dodatek pyskuje.Szok! A Pan tylko
załamuje ręce...
c
na to pytanie nie ma prostej odpowiedzi
co to za jacht?do czego ma służyć?
przede wszystkim trzeba obejrzeć kadłub
jeśli jest możliwość, zrobić jazdę próbną
ale przy tym jest taka ilość ważnych do sprawdzenia drobiazgów,
że jeśli się nie znasz, to lepiej wziąć ze sobą jakiegoś opływanego człowieka
a jeśli się znasz, to sobie poradzisz :)
co to za jacht?do czego ma służyć?
przede wszystkim trzeba obejrzeć kadłub
jeśli jest możliwość, zrobić jazdę próbną
ale przy tym jest taka ilość ważnych do sprawdzenia drobiazgów,
że jeśli się nie znasz, to lepiej wziąć ze sobą jakiegoś opływanego człowieka
a jeśli się znasz, to sobie poradzisz :)
z wąbrzeźnia na grudziąc
wiedzie bardzo dobra droga. aż żal się nie spieszyć. no i tak jechałem sobie dzisiaj. bezpiecznie, ale trochę, w świetle prawa, za szybko. minister (za przeproszeniem) dorn mówił kiedyś, że oni się już nie będą chowali za krzakami. ale on już dawno ministrem nie jest, zatem oni chowają się jak za dawnych lat i atakują skąd? z nienacka, rzecz jasna. no i zaatakowali z nienacka tą swoją suszarką. potem był służbowy lizak no to ja hamuje. wsteczny, ręce na kierownicy i mina numer 9 oznaczająca gotowość do negocjacji.
tylko że
no właśnie.
kiedy oni skalę mojego przewinienia tą swoją suszarką podliczali, akurat tak się łożyło, że wyprzedzał mnie inny kierowca. I on też zareagował na ten lizak tak prawidłowo jak ja.
no to co oni mogli zrobić? otóż: otwieram okno, czekam na wyrok. a pan funkcjonariusz nawet na mnie nie patrzy! wyprężony jak struna patrzy w dal. i mówi... mówi tak:
- mają panowie szczęście. wyniki się nałożyły. jechać!!!
dodam jeszcze, że kiedy mój wybawca ponownie mnie wyprzedził, to ja mu pokazałem palec. ale nie ten środkowy, tylko kciuk do góry uniesiony. on mignął awaryjnymi i tak podziękowaliśmy sobie za wzajemne uratowanie dupy.
stąd nauka dla żuka. może warto jechać parami: samochód a obok motocykl. i tak całą trasę z równą prędkością. pozdr.
tylko że
no właśnie.
kiedy oni skalę mojego przewinienia tą swoją suszarką podliczali, akurat tak się łożyło, że wyprzedzał mnie inny kierowca. I on też zareagował na ten lizak tak prawidłowo jak ja.
no to co oni mogli zrobić? otóż: otwieram okno, czekam na wyrok. a pan funkcjonariusz nawet na mnie nie patrzy! wyprężony jak struna patrzy w dal. i mówi... mówi tak:
- mają panowie szczęście. wyniki się nałożyły. jechać!!!
dodam jeszcze, że kiedy mój wybawca ponownie mnie wyprzedził, to ja mu pokazałem palec. ale nie ten środkowy, tylko kciuk do góry uniesiony. on mignął awaryjnymi i tak podziękowaliśmy sobie za wzajemne uratowanie dupy.
stąd nauka dla żuka. może warto jechać parami: samochód a obok motocykl. i tak całą trasę z równą prędkością. pozdr.