Widok

...aaaa?

Co? Gdzie? Jak? Zjazd anestezjologów? Kiedy? I dokąd jedziemy tym czołgiem? Dlaczego mam na głowie przekrzywioną czapkę uszankę? Skąd ten akcent militarystyczny, przecież anestezjologowie nie muszą być mili... mogą być szorstcy w obejściu, a nawet WYBUCHOWI...będziemy wysadzać, czy przesadzać? Bo jak przesadzać, to tylko w Borach.

(udzieliło mi się ;p)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hobson

No, te 75 KM to nie za dużo jak na kombiaka, ale podobno fakt, że silnik nie do zarżnięcia no i te 180 km/h polecisz. Przy tym silniku to pozostaje Ci może zamontować stożkowy filtr powietrza- zawsze z jakieś 5 koników będziesz miał więcej. A jak będziesz miał parę stówek to może ci ktoś maskę przerobi z jakimś fajnym dolotem powietrza.

kto może mi powiedziec kto śpiewa tę piosenkę

Witajcie

być może ktoś z Was będzie mógł mi podpowiedzieć kto śpiewa tę piosenkę

http://kris.tom.wrzuta.pl/audio/5tjkeXGtDR/you_can_dance#none

kto może mi powiedziec kto śpiewa tę piosenkę

Witajcie

być może ktoś z Was będzie mógł mi podpowiedzieć kto śpiewa tę piosenkę

http://kris.tom.wrzuta.pl/audio/5tjkeXGtDR/you_can_dance#none

nie, nie.

diesel 2.0. dość ospały i dostojny bo bez turbo sprężarki. chyba 75 KM. raczej dumny żubr niż rączy jeleń, że się tak na metaforę pokuszę.

hobson

A ten rekin jaki ma motor i ile koników. Masz tą wersję benzynową z 75 KW?

hobson

A ten rekin jaki ma motor i ile koników. Masz tą wersję benzynową z 75 KW?

Adaś

Prowokację to zrobił kiedyś Pablo Picasso jak przyjechał do ratusza w Kiel. Miejscowi dygnitarze poprosili mistrza żeby wykonał obraz, który przedstawioną treścią nawiązywałby do miasta.
Picasso namalował złotą plażę, morze i niebo. No i fajnie. Po czasie, hehe jakiś odważny germaniec z ratusza stwierdzł:
-gdzie do cholery tutaj jest nawiązanie do Kiel'u?
Obraz grzecznie odesłano do autora prosząc żeby naniósł jakiś symbol, który mówiłby coś o ich mieście.
Za niebawem obraz wrócił z pośpiesznie, po dziecińcu domalowanymi na niebie, mewami.
hehehe

C

Ten T shirt byl w kolorze zlota.
A propos z wyraznie odznaczajacymi sie sutkami.
Ale samochod w tym kolorze bylby prowokacja.

hihi

C

mysle ze pytanie bylo calkiem inne i jakby tego nie sczytac ukradkiem to bedzie zrozumiane.
ukradkiem to pije sie w usa, nie tu.

Hobo

Nie, teraz widziałem. Niecałą godzinę temu. Miałeś T shirt' a w kolorze samochodu, w którym siedziałeś :DD

LOKATOR

Moja rehabilitacja jest bardzo droga
więc potrzebuję tylko dobrego lokatora.
Nie interesują mnie Pani rozterki duchowe
bo przecież każdy ma swoje.
więc proszę niech Pani nie robi mnie w konia.

Grzegorz Rymopis

c

mam nadzieję, że po południu a nie rano. bo rano jechałem po blachy nowe do urzędu starą niezawodną skodą. ale jak kombi, to już musiał być sunny. permanentna inwigilacja - tu se trudne słowo wybrał

...

Idę se ulicą spijam potajemnie browarka, a tu Hobo śmiga swoim
autkiem. No ładne cacko proszę pana, aż się obejrzałem.

Ps Combi? hehehe

C

czuje wyzszosc, gdy tygrys stoi do mnie dupa.

pozatym

w koncu zero zieleni w szacie graficznej portalu trojmiasto.pl w koncu. Zielen jest fajna w lesie.

C

Wogole nie chodzi o Ciebie.
Badz logiczny, a nie po prostu wydumany.

Weekend !

Ja mówię START !!
hehehe

Manson

No ładnie a ja myślałem, że to jakiś kawałek płucka dla mnie.
Taaa, musi mieć specyficzne poczucie humoru, wyrafinowany smak i wyrachowane poczucie wyższości nade mną w tych sprawach.

C

moje obgryzają wszystkie gryzonie z futerkiem i ząbkami, a zostawiają jedynie zgrabnie odcięty i wyselekcjonowany z całości zdobyczy woreczek żółciowy. Jeśli Radus Cie tym nagradza to ma specyficzne poczucie humoru :-))

HIENY Z WYSYPISKA

HIENY Z WYSYPISKA

Zapewne pamiętacie wybuch wieżowca w Gdańsku i to jak władze miasta w świetle jupiterów okazywały swoją pomoc dla poszkodowanych. Tak zawsze dzieje się, gdy wydarzy się jakaś większa tragedia, dotycząca sporej liczby osób. Jest to doskonała okazja dla władz, aby "zarobić trochę punktów".
Natomiast, gdy jakaś tragedia dotyczy jednej lub kilku osób, to władze mają to gdzieś i jeszcze kłody pod nogi rzucają.
Ostatnio doświadczyłem tego sam, remontując mieszkanie Babci po pożarze. Władze miejskie nie ruszyły mi z pomocą jak mieszkańcom wieżowca - bo i o to nie prosiłem. Pretensji o to też nie mam. Natomiast szlag mnie mało nie trafił, kiedy otrzymałem rachunek za utylizacje smieci wyrzuconych ze spalonego mieszkania.
Jako przyzowity obywatel, szanujący środowisko naturalne, wywózkę śmieci powierzyłem firmie "Konbrud" z Gdańska, która podstawiła kontener i zobowiązała się wywieźć śmieci na wysypisko śmieci w Gdańsku-Szadółkach. Śmieci było sporo - aż cztery kontenery spalonego wyposażenia i zbitego tynku. Za to wszystko zapłaciłem...2500zł!!!
Zażądałem więc szczegółowego rozliczenia.Okazało sie, że firma "Konbrud" wzięła za wywiezienie śmieci jedynie 400zł -po 100zł za każdy kontener, zgodnie z umową. 2100zł zapłaciłem za utylizację odpadów, które uznano za "pobudowlane"... Ręce opadają! A więc to władze miejskie okazują się prawdziwymi wyzyskiwaczami. Nie tylko nie pomagają ludziom w nieszczęściach (chyba że jest to jakieś nieszczęście "zbiorowe"), ale żerują jak hieny na ludzkiej tragedii.
Oczywiście, że za wywóz tych śmieci powiniennem zapłacić. Ale nie tak wygórowaną sumę!
W takim przypadku gmina powinna zaproponować wręcz ulgową cenę, a nie na siłę kwalifikować takie odpady jako "pobudowlane" czyli jedne z najdroższych. Chociaż tak w ogóle, to nawet w całkiem normalnych sytuacjach taka cena jest chyba zbyt wygórowana i uciążliwa dla ludzi remontujących mieszkania.
Kiedyś, widząc wysypane gdzieś pod lasem, na dziko, śmieci, myślałem sobie "co za bydlę to zrobiło!?" Teraz zachowań takich też nie usprawiedliwiam, ale trochę zaczynam rozumieć takich ludzi. Trochę czuję się frajerem. Ale nie będę oczywiście wywoził nigdy śmieci do lasu (ani korzystał z "lewej" firmy, która to robi). Nie namawiam też do tego innych. Namawiam natomiast do piętnowania władz miejskich, które zachowują się jak hieny.

Klaudiusz Wesołek

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Grajdołki (105 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry