Widok
Mam kolejny, koleżanka mi podrzuciła :)
1l spirytusu
1 l wody
9 cytryn
2 szk cukru
2 łyżki miodu
Cytryny spażyć w gorącej wodzie, odkroić dupki, przekroić na pół, dodać wodę przegotowaną, cukier, miód, wymieszać, wrzucić połówki cytryn i zalać spirytusem i zostawić na dobę, po dobie wyjąc miąż z cytryn i zostawić na nastepną dobę. Przelać przez pieluchę tetrową do butelek, schłodzić i ... PIĆ :D
1l spirytusu
1 l wody
9 cytryn
2 szk cukru
2 łyżki miodu
Cytryny spażyć w gorącej wodzie, odkroić dupki, przekroić na pół, dodać wodę przegotowaną, cukier, miód, wymieszać, wrzucić połówki cytryn i zalać spirytusem i zostawić na dobę, po dobie wyjąc miąż z cytryn i zostawić na nastepną dobę. Przelać przez pieluchę tetrową do butelek, schłodzić i ... PIĆ :D
moja mama ma 2 przepisy - jeden to taki jakby likier sie robi - trzeba mieszac przed nalaniem bo się rozwarstwia jak długo postoi (jest dośc mocna i więcej z nią roboty) a drugi to przejrzysta cytrynówka (słabsza procentowo).
Zapytam o przepisy i wkleję niebawem
Zapytam o przepisy i wkleję niebawem
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ja zapijam sie cytrynówka i miałam tez na poprawinach
sprawdzony przepis , bo cała rodzina Macka z niego kozysta"
0,5l spirytusu
0,75 l wody mineralnej
6 duzych cytryn
szkalna cukru
Cytryny spazyć przed krojeniem , potem pokroic w plastry . Zalać spirytusem i zasypac cukrem . Pozostawic pod przykryciem na 12 godzin . Po 12 godzinach wycisnąc cytryny i rozpuścic cukier( ja do tego celu lekko podgrzewam ) następnie dodac wode mineralna i wszystko dobrze wymieszać.
Nastepnie przecedzic wódke przez gazę około2-3 razy i pić
A tak na marginesie jutro bede robiła mam juz wszystko
sprawdzony przepis , bo cała rodzina Macka z niego kozysta"
0,5l spirytusu
0,75 l wody mineralnej
6 duzych cytryn
szkalna cukru
Cytryny spazyć przed krojeniem , potem pokroic w plastry . Zalać spirytusem i zasypac cukrem . Pozostawic pod przykryciem na 12 godzin . Po 12 godzinach wycisnąc cytryny i rozpuścic cukier( ja do tego celu lekko podgrzewam ) następnie dodac wode mineralna i wszystko dobrze wymieszać.
Nastepnie przecedzic wódke przez gazę około2-3 razy i pić
A tak na marginesie jutro bede robiła mam juz wszystko