Widok
dzięki za odp...
u nas troszkę lepiej ale nadal jeszcze nie jest dobrze, stolce ok 4 na dzień no i pierwszy jest w miarę dobry po nocy ale następne już rzadkie i ze śluzem...
mam do Was jeszcze pytanko, jakie dawaliście probiotyki i ile? moja dostaje 2x dicoflor (ma 13 msc) zastanawiam się czy to jest oki..
i kaszelek też się nam trochę nasilił w nocy ale jeszcze jest w miarę... czy jak Wasze dzieci dostały zapalenia płuc to leczyliście antybiotykiem? - jak się to miało do już i tak słabych jelitek?
u nas troszkę lepiej ale nadal jeszcze nie jest dobrze, stolce ok 4 na dzień no i pierwszy jest w miarę dobry po nocy ale następne już rzadkie i ze śluzem...
mam do Was jeszcze pytanko, jakie dawaliście probiotyki i ile? moja dostaje 2x dicoflor (ma 13 msc) zastanawiam się czy to jest oki..
i kaszelek też się nam trochę nasilił w nocy ale jeszcze jest w miarę... czy jak Wasze dzieci dostały zapalenia płuc to leczyliście antybiotykiem? - jak się to miało do już i tak słabych jelitek?
u nas biegunka w domu 3 dni, mały jeszcze w środę wieczorem był bardzo energiczny, biegał, bawił się, a w czwartek od rana już tylko leżał, nie chciał chodzić, nic jeść ani pić. Pojechaliśmy do przychodni po skierowanie do szpitala i od razu na izbę przyjęć. Mały był już bardzo mocno odwodniony. W szpitalu byliśmy od czwartku do niedzieli albo poniedziałku. W każdym razie jak wychodziliśmy ze szpitala to stolec był już unormowany. Zapalenie oskrzeli zaczęło się ok 2-3 dni po wyjściu ze szpitala. Kataru nie miał w ogóle. Adenowirusy potwierdzone badaniem przeprowadzonym w szpitalu :/
Tak jak już wyżej napisali. Najważniejsze jest nawadniać, w szpitalu nam mówili, że jak nie chce jeść to nie musi, ale co najmniej 1-1,5 litra płynów dziennie. Najlepiej wodę ewentualnie herbatkę. Nie powinno się podawać soków bo mogą powodować dodatkowe podrażnienie jelit. No i przemycać gastrolit lub coś podobnego. Są do kupienia soki marchwiowe firmy Hipp z elektrolitami (w aptekach), ale nie są za dobre :(
Tak jak już wyżej napisali. Najważniejsze jest nawadniać, w szpitalu nam mówili, że jak nie chce jeść to nie musi, ale co najmniej 1-1,5 litra płynów dziennie. Najlepiej wodę ewentualnie herbatkę. Nie powinno się podawać soków bo mogą powodować dodatkowe podrażnienie jelit. No i przemycać gastrolit lub coś podobnego. Są do kupienia soki marchwiowe firmy Hipp z elektrolitami (w aptekach), ale nie są za dobre :(
Hej, u nas pediadra nie zdiagnozowala dokladnie co to za wirus ale maly tez mial wodniste, zielone tolce ze sluzem. Podawalam nifuroksazyd plus probiotyki. U nas to pomoglo ale chyba po 3, 4 dniach stosowania. Nie pamietam dokladnie. Najwazniejsze aby dziecko pilo sporo wody. Wiem co przezywasz. Tez cala w nerwach chodzilam. Zdrowka dla dziecka zycze.
my mamy leki miejscowe typowo do noska na katar, probiotyk i nifuroksazyd na odkażenie jelit i debridat, podaję to wszystko od wczoraj ale poprawy żadnej dzisiaj miała 6 półpłynnych stolców i dziwnie zielonych, błyszczących ze śluzem... kurcze wredne wirusy i biedne nasze dzieici... a jak długo ten wirus u Was trwał? kiedy była poprawa? i czy kupki tez były zielone?
dzieki za odp :)
dzieki za odp :)
hej, my przechodziliśmy adenowirusy, niestety skończyło się to szpitalem ze względu na bardzo mocne odwodnienie. W szpitalu żadnych lekarstw nie dostawaliśmy na to, było leczone - nawadnianie + probiotyk;prebiotyk + dużo kroplówek. Na sali z Nami leżała dziewczynka, która też miała adenowirusy. Oprócz biegunki nie mieliśmy żadnych innych objawów. Dopiero po wypisie ze szpitala tak ok 1,5 tygodnia po zachorowaniu zaczęło się zapalenie oskrzeli.