Widok

furaginum kiedy efekty

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam

BYłam z moją 2,5 roczną Zuzia u lekarza bo ma praoblemy ze zrobieniem siusiu-strasznie ją boli. NIe udało mi sie pobrac moczu do badania,lekarz przepisał furaginum, daje poł tabletki 3 razy dziennie plus witamina C dałam lek 3 razy w niedziele dzisiaj raz ale jak na razie nie ma zadnej poprawy ciągle boli lek powinien chyba juz działać?probuje cały czas pobrac mocz do pojemnika ale nie udaje mi sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na mnie działa już jedna dawka... Idź znów do lekarza, skoro nie udało się pobrać moczu na posiew, to będzie strzelać w ciemno, ale może da drugi lek, działający na inne bakterie.

Przez tyle czasu nie pobrałaś nawet siuśków do woreczka do badania ogólnego? Postaraj się chociaż to badanie ogólne wykonać...
Dokładnie jak Agatha pisze , na mnie działa juz po pierwszej dawce .
A jak na nocnik robi siusiu to nie mozesz dac na ogólne badanie ?
Ja bym poprosila wtedy o skierowanie do szpitala , cewnikuja ja i zrobia badanie na posiew , po co masz dziecko meczyc .Ja wiem jak to boli i wolałabym małej tego nie fundowac .

my pobieralismy siuski do pojemniczka kilka razy,rano mycie,picie i stawiamy ja na kaflach i zaraz robiła,ale nie zawsze sie udawało ,czasem prrobowalimy codziennie .nie jest to latwo ale trzeba zbadac i juz.próbujcie az do skutku.
image
nie chce robic siku na nocnik i trzyma siku tak długo az nie wytrzyma ciagle sie tam trzyma cały dzien z ania chodze z tym pojemnikiem ale jak zaczyna leciec to nie zdaze złapac
Idź do lekarza, być może to jest ostre zapalenie pęcherza. Wiem po sobie, z rana dostałam od lekarza furaginę, w nocy wylądowałam na pogotowiu, strasznie bolało podbrzusze.
imageimage
ja cały czas obstaje przy pogotowiu-szpitalu . ból pęchezra dla doroslego jest nie do wytrzymania a co dopiero dla dziecka . Po za tym od pęcherza do nerek niedaleka droga .

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na mnie też niemalże od razu działa, ulgę odczuwam już na drugi dzień, może zakażenie nie jest wywołane e. coli? furaginum chyba najlepiej działa właśnie na te bakterie. Możesz jeszcze małej ogrzewać podbrzusze, ja jeszcze w takich wypadkach biorę Prouro, wiem, że u dzieciom też można podawać.
wyparzyc nocnik duza iloscia wody i jaks ie wysika to przelac do polemnika ja tak robie jak nie daje sie po dobroci:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry