Widok
Ja robiłam tą metodą, super sprawa efekt bardzo naturalny. Jest to domalowywanie pojedynczych włosków pomiędzy twoimi specjalnym piórkiem maczanym w tuszu. Tusz jest też inny niż ten do wykonywania tatuaży bo utlenia się w ciągu 3-5 lat. Metoda piórkowa wprowadza tusz w płytsze warstwy skóry i dla tego nie jest makijaż stały. Efekt - jak dobrze wykonana henna z regulacją.
ja idę w grudniu na makijaż pernamentny brwi, ale nie metodą piórkową, powód - nie znam nikogo kto robi to dobrze:/ widziałam u moich koleżanek takie brwi i nie podobają mi się, zbyt widoczne kreski, które wyglądają groteskowo:/ być może jeśli ktoś to robi umiejętnie i umie dobrać wszystko, to pewnie efekt jest:)
Nie widziałam jeszcze dobrych brwi zrobionych tą metodą, za to widziałam kilka strasznych.
W dodatku, zamiast zniknąc po kilku latach, jak to obiecuja, zwykle robia się zielone lub niebieskie.
Na brwi w zyciu bym się nie zdecydowała, może jedynie na kreski wokół oczu, te zwykle wychodzą ok i łatwo je poprawić, czy zamaskować, jak zaczynają blaknąć.
W dodatku, zamiast zniknąc po kilku latach, jak to obiecuja, zwykle robia się zielone lub niebieskie.
Na brwi w zyciu bym się nie zdecydowała, może jedynie na kreski wokół oczu, te zwykle wychodzą ok i łatwo je poprawić, czy zamaskować, jak zaczynają blaknąć.
Ja też na brwi bym się nie zdecydowała, bo widziałam efekty początkowe jak również po jakimś czasie
Kreski, chyba też nie, choć robię je niemal codziennie :)
Mnie tylko kusi przedłużenie rzęs, ale na myśl, że mam łazić i dopełniać, kuszenie jest słabsze od mojego lenistwa :)
Kreski, chyba też nie, choć robię je niemal codziennie :)
Mnie tylko kusi przedłużenie rzęs, ale na myśl, że mam łazić i dopełniać, kuszenie jest słabsze od mojego lenistwa :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja tez zastanawiam sie nad tym makijazem, ogolnie brwi mam tak jasne ze bez henny sie nie da, a u mnie trzyma ok 1 tyg.. 4x 20 zl - 80 zl w mcu... kilka mcy i mam juz na taki makijaz, tylko wlasnie boje sie ze to nie bedzie wygladalo... kolezanka w pracy robila, ma jasne wlosy wiec musze sie jej podpytac co i jak i sama ocenie...
Kasia - co do rzęs to zachecam, ja dopelniam od maja i co 3 tyg czasem co 4 ide - 1,5 godz i z glowy a pozniej spokoj z codziennym malowaniem i zmywaniem tuszu wrrr... juz nigdy wiecej...
tak jak nie mialam cierpliwosci do przedkuzania paznokci czy wlosow tak rzesy to bezproblemowo znosze dopelnianie
ps. jak chcesz moge ci podac namiary do dziewczyny u ktorej robie (na Żabiance)
aha w styczniu i lutym robie sobie przerwe aby troszke moje rzesy sie zdazyly zregenerowac i zdaje sobie sprawe ze pewnie moje beda mega krotkie...
Kasia - co do rzęs to zachecam, ja dopelniam od maja i co 3 tyg czasem co 4 ide - 1,5 godz i z glowy a pozniej spokoj z codziennym malowaniem i zmywaniem tuszu wrrr... juz nigdy wiecej...
tak jak nie mialam cierpliwosci do przedkuzania paznokci czy wlosow tak rzesy to bezproblemowo znosze dopelnianie
ps. jak chcesz moge ci podac namiary do dziewczyny u ktorej robie (na Żabiance)
aha w styczniu i lutym robie sobie przerwe aby troszke moje rzesy sie zdazyly zregenerowac i zdaje sobie sprawe ze pewnie moje beda mega krotkie...
A ja mam bardzo jasne brwi, też ciagle robiłąm henne. Od 4 miesięcy mam makijaż permanentny metodą piórkową i jestem mega zadowolona. Efekt jest taki, jak po hennie z regulacja (tylko ja mam dość gęste brwi i dość gęsto zrobione kreski). Wyglada bardzo naturalnie, jest mega wygoda, i bardzo bardzo polecam.
Moja teściowa kupiła grupera i 5-tego idzie i dam znać. :)
Ja przedłużam sobie rzęsy. Teraz zdjęłam i są w naprawdę super stanie.
Po części nie rozumiem jak mogą być pokruszone skoro rzęsy doklejasz do swoich i one naturalnie wypadają a w inne miejsce rosną nowe czyli uzupełniają się braki. A na rzęsach nie klejonych jak ma się coś stać? Hmmm.
Uciążliwe jest dopełnianie i napewno kosztowne.
Ja przedłużam sobie rzęsy. Teraz zdjęłam i są w naprawdę super stanie.
Po części nie rozumiem jak mogą być pokruszone skoro rzęsy doklejasz do swoich i one naturalnie wypadają a w inne miejsce rosną nowe czyli uzupełniają się braki. A na rzęsach nie klejonych jak ma się coś stać? Hmmm.
Uciążliwe jest dopełnianie i napewno kosztowne.
Kasia - namiary na rzesy - Karolina - 514 777 704 juz nie pamietam jaki byl koszt zalozenia ale chyba ok 150 zl, a dopelnienie 80 zl. Jestem mega zadowolona, jak cos mozemy sie spotkac na żywo i sama ocenisz :-) wlasnie jestem tydz po dopelnieniu.
Ola ja rowniez proszę o zdjęcie brwi (sara-03@wp.pl) koszt, czas zabiegu oraz kontakt, aha i czy to jest jakis bolesny zabieg?
Ola ja rowniez proszę o zdjęcie brwi (sara-03@wp.pl) koszt, czas zabiegu oraz kontakt, aha i czy to jest jakis bolesny zabieg?
Jeśli chodzi o to, czy zabieg jest bloesny - to troche tak. Ja miałam znieczulenie miejscowe (maścią). Trwało to około 3 godziny, z czego sam zabieg to godzinka. Przez dwie było dobieranie koloru i kształtu. Zabieg był robiony na 2 razy. Po pierwszym zabiegu odczekałam 4 tygodnie i poszłam na korektę (była w cenie). Przez te 4 tygodnie brwi pojaśniały troche i w niektórych miejscach pigment się wykruszył.
Nie mam dobrych wieści jeśli chodzi o miejsce, gdzie robiłam, bo było to w Łodzi (rok temu się z Gdańska przeprowadziliśmy). Więc pewnie dla was za daleko. Cena - 400zł (zabieg+korekta). Za ok pół roku mam iś jeśli będzie potrzeba na ewentualne dopełnianie, ale to kwestia kilkudziesięciu złłotych tylko.
Jeśli chodzi o zdjecia, mogłabym je wstawić, ale nie wiem jak :( Mam 3, po pierwszej wizycie (końcówka lipca), po 2 (początek września) i sprzed kilku dni. Jeśli ktoś bedzie umiał je wstawić - podajcie maila to podeślę.
Ja bardzo gorąco polecam. Jestem naturalnie blondynką i mam bardzo jasne brwi. Teraz tego wogóle nie widzę. Regulacja jest banalnie prosta - ciężko coś zepsuć. No i efekt jest taki, że nawet jak tylko rzęsy wytuszuje, to fajnie wygląda. I koniec z henną co 3-4 tygodnie :)
Nie mam dobrych wieści jeśli chodzi o miejsce, gdzie robiłam, bo było to w Łodzi (rok temu się z Gdańska przeprowadziliśmy). Więc pewnie dla was za daleko. Cena - 400zł (zabieg+korekta). Za ok pół roku mam iś jeśli będzie potrzeba na ewentualne dopełnianie, ale to kwestia kilkudziesięciu złłotych tylko.
Jeśli chodzi o zdjecia, mogłabym je wstawić, ale nie wiem jak :( Mam 3, po pierwszej wizycie (końcówka lipca), po 2 (początek września) i sprzed kilku dni. Jeśli ktoś bedzie umiał je wstawić - podajcie maila to podeślę.
Ja bardzo gorąco polecam. Jestem naturalnie blondynką i mam bardzo jasne brwi. Teraz tego wogóle nie widzę. Regulacja jest banalnie prosta - ciężko coś zepsuć. No i efekt jest taki, że nawet jak tylko rzęsy wytuszuje, to fajnie wygląda. I koniec z henną co 3-4 tygodnie :)
Witam :) mam do odsprzedania kupon z Groupona na makijaż permanentny brwi lub górną i dolną kreskę - kupiłam, nie zdążyłam wykorzystać a teraz jestem w ciąży więc nie chcę robić tego typu zabiegów. Kupon kosztował 169 zł, sprzedam za 100 zł :) jest ważny do 06.01.2012 jednak z tego co pamiętam przedłużono jego ważność do czerwca 2012 - to by trzeba sprawdzić. jeżeli któraś z Was jest zainteresowana proszę o kontakt mailowy - ewa2077@wp.pl. Pozdrawiam :)
ja też mam ciemne brwi, ale nie są zbyt gęste, mają ładny kształt, ale... no właśnie:) codziennie maluję je cieniem i stwierdziłam, że walnę sobie permanentny make up:) idę 13 grudnia, koszt 600zł. Myślałam jeszcze o kreskach na górnej powiece, ale ja uwielbiam cienie i codziennie ich używam, także tak czy siak zamaluję te kreski, więc po prostu szkoda:/
Witam
Wyjasnienie dla wszystkich dziewczyn zainteresowanych tematem.
Metota piórkowa to jest technika wykonywania zabiegu a nie efekt jaki uzyskamy.
Istnieją dwa sposoby wykkonania makijażu tzn. aparatem elektronicznym do makijażu pemanentnego lub tak zwanym "piórkirm" jest to coś w rodzju małego szydełka krórym wprowadza się barwnik ( nie jest to urządzenie elektroniczne) (osobiście nie znam niogo kto by pracował tym w trójmieści)
Natomiast efekt jaki możemy uzyskać to poprostu pełne wypełnienie w miejscu brwi ( efekt jak tribal w tatuażu, lub nie zmyta henna) lub metoda "włoskowa"!!! czyli narysowane na skórze pojedyńcze włoski
Pozdrawiam
Wyjasnienie dla wszystkich dziewczyn zainteresowanych tematem.
Metota piórkowa to jest technika wykonywania zabiegu a nie efekt jaki uzyskamy.
Istnieją dwa sposoby wykkonania makijażu tzn. aparatem elektronicznym do makijażu pemanentnego lub tak zwanym "piórkirm" jest to coś w rodzju małego szydełka krórym wprowadza się barwnik ( nie jest to urządzenie elektroniczne) (osobiście nie znam niogo kto by pracował tym w trójmieści)
Natomiast efekt jaki możemy uzyskać to poprostu pełne wypełnienie w miejscu brwi ( efekt jak tribal w tatuażu, lub nie zmyta henna) lub metoda "włoskowa"!!! czyli narysowane na skórze pojedyńcze włoski
Pozdrawiam
robiłam w Pryszczu na Kossaka w salonie kosmetycznym U Agi
http://www.zumi.pl/526721,Salon_Kosmetyczny_Aga_Agnieszka_Jackiewicz,Pruszcz_Gdanski,firma.html
szczerze polecam:) 13 stycznia idę na poprawkę brwi i na kreski :)
http://www.zumi.pl/526721,Salon_Kosmetyczny_Aga_Agnieszka_Jackiewicz,Pruszcz_Gdanski,firma.html
szczerze polecam:) 13 stycznia idę na poprawkę brwi i na kreski :)
~inna w trójmieście jest nawet szkoła gdzie szkolą z metody tradycyjnej i piórkowej.
Można zostać tez modelem koszt wykonania kreski górnej lub dolnej lub brwi lub ust to koszt 50 zł. Każde dopełnienia lub poprawki też 50 zł.
http://www.blacktiger.pl/
Ja tam robiłam górną kreskę, brwi metodą piórkową ( 2 razy) i usta ( po pierwszym zabiegu ze względu na wybrany jasny odcień tuszu - jak dla mnie bezpieczniejszy, naturalny efekt prawie wcale widoczny a zabieg bolesny) Mi brwi robiła babeczka prowadząca szkolenie, a oczy i usta szef firmy.
Można zostać tez modelem koszt wykonania kreski górnej lub dolnej lub brwi lub ust to koszt 50 zł. Każde dopełnienia lub poprawki też 50 zł.
http://www.blacktiger.pl/
Ja tam robiłam górną kreskę, brwi metodą piórkową ( 2 razy) i usta ( po pierwszym zabiegu ze względu na wybrany jasny odcień tuszu - jak dla mnie bezpieczniejszy, naturalny efekt prawie wcale widoczny a zabieg bolesny) Mi brwi robiła babeczka prowadząca szkolenie, a oczy i usta szef firmy.
robilam w Blacktiger brwi i gorna powieke oraz tatuaz. Absolutnie odradzam wszystkim, jesli chcecie makijarz to pojdzcie to profesjonalistow a nie byc tylko krolikiem doswiadczalnym. Brwi nawet roku nie wytrzymaly, oczy o porazka- chyba barwnik sie rozlal bo mam niebieska powieke i tylko czekam az sie zmyje. Do tatuzy- no comment. Tylko byli mili na poczatku- pani troche na mnie pocwiczyla, zrobilo sie pozno i do widzenia, mieli mi dokonczyc, wydzwanialam kilka miesiecy ale bezczelnie klamali ze dzwonili do mnie tylko ja nie odbieralam. Zostawilam sprawe i dokonczym mi profesjonalista. NIGDY TEJ "SZKOLY" totalna porazka i wyciaganie od ludzi kasy.
Ewa Ewcia, nie gniewam się:) ostatnie zdjęcie to brwi i kreski robione 13 stycznia, także dlatego są takie ciemne, póki strupek nie zejdzie. Poza tym, ja jestem dość śniadej karnacji i mam naturalne bardzo ciemne włosy, także mi to pasuje i lubię mocno zaznaczone oczy (prawie codziennie mam mocny makijaż oczu). Jeszcze jedno - fotka jest zbliżona i rozjaśniona, także jak się patrzy na całą twarz, to tak mocno nie widać tego.
mnie akurat nic nie bolało bo pani która mi robiła również w trakcie mnie znieczulala praktycznie co 2 minuty i doslownie nic a nic nie czułam byly troche opuchniete wczoraj ale dzisiaj nic nie widać jestem ciekawa jak to jest z ustami jak sprawdze to wam na piszę i pewnie jeszcze się zdecyduje na kreski na oczach i wtedy wyjscie z domu nie będzie mi zajmowało 30 minut tylko 5 :)
ja miałam przez niecałe dwa dni spuchnięte powieki, a na 5 dzień zaczął łuszczyć się strupek. Myślę, że nie trzeba brać urlopu, chociaż każda skóra może inaczej zareagować:) ja, zaraz po zabiegu wsiadłam do auta i wyglądałam normalnie, zero opuchlizny, dopiero pod wieczór delikatnie spuchły mi powieki.
Już się nie mogę doczekać poprawki, bo troszkę zlazł mi pigment:/
Już się nie mogę doczekać poprawki, bo troszkę zlazł mi pigment:/
nie no tipsów akurat nie mam a włosów doczepionych sama też nie mam ale nie przeszkadza mi jak ktoś ma... Ciebie widać boli że ktoś lubi o siebie dbać...może sztuczne piersi w Bog wie jaki rozmiarze ( bo w naturalnym sa ok) i spalony ryj na solarium to jest sztuczność a to że ktoś ma brwi zrobione no bez przesady
żałosne jesteście - po 1 to omama pierwsza na mnie wskoczyła, po drugie wy jedziecie na mnie za to, że wyraziłam swoją opinię. A róbcie sobie te szpetne krechy i wyglądajcie wszystkie tak samo. Całe szczęście są jeszcze kobiety z klasą - naturalnie piękne, eleganckie i skromne.
Inwazja rysowanych brwi
Inwazja rysowanych brwi
ja nie wskoczyłam ty zaczęłaś wypisywać żę mąż nie może patrzec na sztuczną .... a potem te linki do zdjęć sama szukałaś wrażeń jak tobie się coś kobieto nie podoba to po co komentujesz wiem że masz prawo do wyrażnia własnego zdania ale mi o tyle jak sie cos podoba to wyrazę swoia opinię a jak mi sie nie podoba to wcale w to nie wchodze bo mnie to po prostu nie interesuje i tyle na temat wskoczenia na Ciebie przez moją osobę
A próbował może ktoś poprawiać swoją urodę np. w taki poprzez depilację laserową? Niestety nie każdy może się poszczycić idealnie gładką skórą na twarzy, nie wspominając o nogach. Próbował ktoś czegoś takiego jak np. to https://revitallaser.pl/?
Witam. Temat widzę, że umarł, a mnie naprawdę interesuje wasze doświadczenie jeśli chodzi o makijaż permanentny brwi metodą piórkową.
Podobno robi go kilka salonów w Trójmieście, m.in. Le Cil http://www.lecil.pl/index1.php?page=galeria_makijaz
Czy ktoś korzystał?
Podobno robi go kilka salonów w Trójmieście, m.in. Le Cil http://www.lecil.pl/index1.php?page=galeria_makijaz
Czy ktoś korzystał?
Polecam panią Agnieszkę Ucińską, nie znam lepszej :) Poczytajcie opinie, ja polecam od strony praktycznej! http://www.studiokosmetyki.net/
V-ce mistrzyni Polski w makijażu 2012
Wizażystka Queen of the world 2011,
przedłużanie rzęs 1:1, 3D
www.mm-makeup.pl
Wizażystka Queen of the world 2011,
przedłużanie rzęs 1:1, 3D
www.mm-makeup.pl
Zapraszamy wszystkie Panie na makijaż permanentny oraz inne zabiegi kosmetyki do Gabinetu Kashmir Spa http://www.kashmirspa.pl opinie mogą Panie poczytać na portalu trojmiasto.pl.
Świetny makijaż pernamentny robią w http://www.laserdelux.pl/lodz/makijaz-permanentny/ . Moja przyjaciółka tam robiła brwi i usta. Efekt jest genialny. Sama chyba skorzystam z tego zabiegu.
Metoda piórkową tylko u pani Niny Godlewskiej! Od 5 lat wstaje rano i mam brwi! Te Panie które sie borykają na codzień z makijażem brwi wiedza co mam na myśli! Brwi robiłam pierwszy raz w 2009 r a teraz niedawno odswiezalam bo były mńiej wyraźne, ale napewno nie były zielone, niebieskie czy różowe jak sie niektóre z was martwią! Wszystkie dziewczyny które sie wahają niech nie czekają bo to super komfort!
polecam W Firmie szkoleniowej BBPółnoc w Gdyni Chylonii ( tej nowej) mozna sie umówic i być modelką na takim szkoleniu i szkoleniowcy to nadzorują albo zagadć z nimi .. bo kto lepiej zrobi jak nie osoba która tego uczy :)
polecam wejdźcie na ich facebooka BRoadway Beauty Północ gdynia tam tez mają różne promocje.
polecam Zdecydowanie Panią która tam uczy ..
500 02 02 to ich tel.
polecam wejdźcie na ich facebooka BRoadway Beauty Północ gdynia tam tez mają różne promocje.
polecam Zdecydowanie Panią która tam uczy ..
500 02 02 to ich tel.
Widzialam kilka brwi od p. Ucinskiej. Szczerze - dobrze ze u niej nie zrobilam. Blondynce czarne brwi zrobila, a nawet nie czarne tylko jakies takie granatowe. Druga kolezanka ma tez bardzo ciemne i ksztalt wielkiej "mewki", jakos jej to nie pasuje, jak pani do towarzystwa. A co do wygladu p. Ucinskiej to rzeczywiscie odstrasza. Ciezko mi zaufac komus w kwestii wygladu kto sam sie tak oszpeca.
Ja robilam brwi w Metamorphosis na przymorzu i moge polecic. Jestem blondynka i mam naturalnie zrobione. Czesto kolezanki nie wierza ze to permanentny.
Ja robilam brwi w Metamorphosis na przymorzu i moge polecic. Jestem blondynka i mam naturalnie zrobione. Czesto kolezanki nie wierza ze to permanentny.
Witam, mam do sprzedania zestaw do makijażu permanentnego metoda TAFFY, kupiony w 11.2014r. wraz z materiałami szkoleniowymi. Sprzedaję bo kosmetyczka która go robiła nagle odeszła z mojego salonu. Cena bardzo konkurencyjna. Nowy otwarte tylko 2 barwniki z zestawu oraz zuzyte 2 igły. Wsyztsko wnienaruszonym stanie. Wystawiam FV. tel. 661 512 876, e-mail odnova2@o2.pl
Serdecznie polecam salon Permanent Beauty Studio Weronika Krystera, Pani która się tym zajmuje robi rewelacyjne brewki, świetny kontakt z klientem i oczywiście fach w ręku. Zostawiam linka do strony poniżej
https://www.facebook.com/WeronikaKrysteraPermanentBeautyStudio/?fref=ts
No po prostu rewelacja, robie brewki już od jakiegoś czasu i na lepszą lingeristke nie mogłam trafić :)
Numer Do tej Pani to 791-856-910
https://www.facebook.com/WeronikaKrysteraPermanentBeautyStudio/?fref=ts
No po prostu rewelacja, robie brewki już od jakiegoś czasu i na lepszą lingeristke nie mogłam trafić :)
Numer Do tej Pani to 791-856-910
Mam tzw. brwi ombre wykonane metodą włosową. Polecam. Efekt jest naturalny, delikatny, brwi zdobią twarz, wyglądają wręcz idealnie- ładny kolor, kształt. Zabieg wykonała Dominika- ma salon w Warszawie na Wilczej- "Jest pięknie". Rewelacyjnie robi te makijaże, myślę nad permanentnymi ustami również w jej salonie.
Myślę że warto dokładnie poczytać o takim makijażu zanim się zdecydujecie. Ja troche poszperałam i nie wiedziałam że jest tyle metod robienia brwi , może któraś z Was też chce najpierw coś się dowiedzieć i dobrać najlepszą dla siebie https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/ile-kosztuje-makijaz-permanentny/ ja chyba na metodę mieszaną jednak się zdecyduje ponoć podkreśla oko ale daje delikatny efekt
Jest wiele metod makijażu permanentnego brwi, podstawowy podział to niemechaniczna (manualna, piórkowa, ręczna, microblading) oraz mechaniczne wykonywane urzadzeniem mechanicznym. Zapraszam do poczytania o metodach na moja stronę https://www.permanentny.com/makijaz-permanentny-brwi-warszawa oraz na bloga.
Zanim się zdecydujesz na makijaż permanentny, najpierw sprawdź, jak wygląda proces gojenia http://www.biotekpolska.pl/blog/makijaz-permanentny-a-proces-gojenia/
Coś pięknego http://biebrza.podlasie.pl/gdzie-isc-na-trwaly-makijaz/ bardzo się cieszę że się zdecydowałam.