Widok

mała czarna na wesele?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny za 2 tygodni idę na wesele do psiapsiółki z pracy, w związku z tym,że z kasą krucho na zakup czegoś nowego chciałabym "wystąpić" w eleganckiej małej czarnej, ale czy to wypada? podobno na wesele nie powinno się ubierać sukien w kolorze czarnym. Co wy o tym myślicie? a gdybym tak dobrała do czarnej sukienki jakie jaskrawsze dodatki?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mysle ze jak dobierzesz jakies ciekawe kolorowe dodatki to spokojnie mozesz isc w malej czarnej na wesele :)))

ja kiedyś byłam na weselu gdzie większość młodych dziewczyn była ubrana na czarno. Mnie rodzina zakrzyczała i poszłam w kiecce koloru fuksji, choć miałam dużo ładnych czarnych kreacji i bardzo żałowałam, bo w tej kolorowej czułam się źle. Idź w czarnej :)

byl juz taki watek, uwazan, ze pytanie nie wymaga odpowiedz...

a czy mogłabym prosić o pomoc w odszukaniu tego wątku?

spróbuje :-)

marto watek mam dylemat

popieram małą czarną z dodatkami w innym, "weselszym" kolorze :)
sama tak byłam na dwóch weselach, na jednym w klasycznej małej czarnej z czerwonymi dodatkami, na drugim w czarnej sukience ze srebrnym kolorem przy dekolcie i ze srebrnymi dodatkami

ok dzięki! już się zapoznałam;P)

jak dal mnie czarna to na pogrzeb:) a nie na wesele:)

jak dla mnie czarny to świetny kolor, to tak jakby ktoś na studniówkę nie chciał ubrać czarnego bo to kolor "pogrzebowy" a przecież studniówka to też duża impreza i też jest radosna z tym że na studniówce świętuje się co innego ;)
ja słyszałam, że tylko rodzice, a dokładniej matki nowożeńców nie mogą się na ślub ubierać na czarno, ale jak dla mnie to też jest bzdura, jeśli ktoś lubi czarny to niech się tak ubierze

a jeśli nadal nie wiesz co zrobić to najlepiej zadzwoń do panny młodej i zapytaj, czy miałaby coś przeciwko, gdybyś założyła taką kieckę
a czy czarna z dodatkami pasuje pannie mlodej na poprawiny.......?
na przyklad taka:

image

niedawno taki temat był ale się powtórze ... ja bym na ślub i wesele w czerni nie poszła, a panna młoda na poprawinach w czarnej sukience może wyglądać śmiesznie ...

papilio1@op.pl
Moim zdanie jako gość na ślub jak najbardziej, ale nie jeśli jest się panną młodą, świadkową albo bardzo bliską rodziną.
ja powiem tak: sama bym nie ubrała, ale jeśli masz ochotę to faktycznie dobierz jakieś fajne dodatki i się nie przejmuj niczym :)

ja tez bylam na dwoch weselach w czarnej sukience i... na trzecie sie wybieram (tak sie zlozylo ze kazde wesele to inni ludzie takze zaoszczedze na kreacji przynajmniej:)) ale na swoje poprawiny to juz bym nie ubrala czarnej...

ja na własnych poprawinach byłam w małej czarnej - takiej trochę w stylu kabaretowym. Do tego czarne kabaretki, czarne szpile i włosy zaczesane w kok. Wszyscy goście byli mile zaskoczeni i bardzo im się podobał taki strój.
Tylko mój tata musiał go jakoś przeboleć ;) Reszta była pozytywnie nastawiona :)

a może po prostu byli mili ???

papilio1@op.pl
w miniona sobote bylam na weselu w czarnej sukience i czulam sie wniej swietnie a do tego nie bylam sama w czerni ,przyczepisz jakis jasny kwiat i tez bedzie o.k moim zdaniem

ja terz sie wybieram na wesele w malej czarnej. Moja mama mi juz przygaduje ze sie na wesele nie ubiera czarnei sukienki. eee tam! ;)

do góry