Widok

alimenty

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poszukuje osoby ktora w ostatnim czasie miała rozprawe o alimenty i mogłaby podpowiedzieć o co pyta sędzia i jak to wszystko wygląda. Mam juz termin pierwszej rozprawy.
Sprawe mam w gdańskim sądzie.

Bede wdzieczna za wszelką pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem w jakim wieku jest dziecko, ale to czego często sobie nie uświadamia facet (i/lub jego kolejna żona), że wydatki na dziecko to nie tylko ubrania, kosmetyki i jedzenie. A gdzie książki i zeszyty do szkoły? A gdzie komitety, baseny, języki obce i korepetycje? A przejazdy? A rachunki za wodę, prąd, gaz (przy dziecku rosną gigantycznie). A gdzie wyjazdy wakacyjne/ferie? A hobby dziecko ma prawo mieć, do kina iść czy na basen? A pościel/wyposażenie pokoju? Naprawdę myślisz, że matka nie przeznacza na to wszystko 500zł/mc??
To nie musi być 500zł co miesiąc, bo niektóre wydatki są raz/dwa do roku, ale to się dzieli na ilość miesięcy w roku i wychodzi średnio miesięczny koszt. Kolonia mojego syna kosztowała 1200zł/12 mc daje co miesiąc 120zł. A teraz całą resztę dodaj.
oczywiście nie piszę na przykładzie Twoim stokrotka, bo nie znam dokładnie sytuacji a nadużycia i przygłupie mamusie też się zdarzają, niestety.
Jadzka młoda ma 12 lat. Owszem zeszyty ksiązki rozumiem. Młoda spedza po 2 tyg w lipcu i sierpniu u nas. Na korepetycje jej mama nie zapisała dziecka bo twierdzi ze nie trzeba, a córa męża ma problemy w szkole i staramy sie jej pomagac. Na kolonie nie jezdzi bo ex twierdzi ze sa młodej nie potrzebne. Co roku kupujemy jej na zime ciuchy i buty. Dostaje od nas kieszonkowe za które jej matka każe kupowac jej sobie wyprawke szkolna. wIEC DO CHOLERY GDZIE IDZIE KASA Z ALIMENTÓW?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry