Widok

mały guz na szyi u dziecka..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziś wieczorem przypadkiem odkryłam guz u mojej 5-cio latki-średnica około 1,5 cm, miękki, przesuwający się, umiejscowiony centralnie około 5 cm ponizej ucha.tuż pod skórą.i po prostu nie wiem co mam o tym myśleć..i to jeszcze akura wykryłam go w piątek..chyba umrę do poniedzialku-zanim pojde do pediatry...spotkalyscie się z czymś takim?
jakichkolwiek objawów u dziecka brak..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pediatra skieruje do chirurga dziecięcego a ten na Usg,żeby oszczędzić sobie strachu można spróbować usg prywatnie ale lepiej przed odbyć wizytę u chirurga dziecięcego.Moja córka miała guzek pod pachą ale usg wykazało ,że to zwykły tłuszczak i po jakimś czasie sam się wchłonął ale trzebo to koniecznie sprawdzić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój syn też ma jeden z boku szyi,węzeł chłonny.Miękki,przesuwający się,nie zawsze wyczuwalny ręką,zależy jak trzyma głowę.Powiększa mu się gdy ma katar lub kaszel.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę ze nie powstał w1 dzień...tylko ze jak ona trzyma głowę prosto to go nie widać, widać jedynie jak głowe przekręci całkowicie na bok, a ja jej nie oglądam dokładnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak jak pisze Mikronezja to moze byc wezel chlonny powiekszony po infekcji my w styczniu to przerabilismy ale u synka nawet pod pachwinkami byly naszczescie u nas nic groznego nie bylo u nas to sa objawy przy AZS jak jest zaostrzone...dla swietego spokoju mozesz zrobic morfologie i CRP
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A wczoraj go nie było??

Wiesz, ja miałam taki i nic dobrego się nie okazało niestety, choć na samopoczucie nie narzekam ale u mnie nie powstał z dnia na dzień i w takiej wielkości. :)
Sądzę więc że u Twojej córeczki przyczyna jest błaha, nawet... ugryzienie. Akurat moją córkę coś ugryzło i w efekcie powstało coś jak guz. Opis by pasował, tylko miejsce inne.

Niemniej nie daj się zbyć samymi badaniami krwi. Powinno być wykonane USG.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pod skórą, za uchem, mogą być powiększone węzły chłonne po przebytej infekcji. Z Twojego opisu wynika, że guzek jest jeden i niżej. Jeśli bardzo Cię on martwi - skorzystaj z dyżurnej przychodni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry