Widok

mam dość ciąży...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie, właśnie skończyłąm 30 tydzień ciązy i mam dość... jest mi ciężko, mam skurcze łydek, nie mam siły na nic, wkurza mnie wszytsko, jak sobie z tym poradzić? jeszcze 10 tygodni :((( do tego strach przed porodem.... Pomocy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
wierz mi,że nie jesteś sama. Ja od początku mam zagrożoną ciążę i mój stan psychiczny aktualnie jest mizerny... Jak to przetrwać? Nie mam pojęcia, ale na pewno przydałby się ktoś życzliwy obok :) dzięki Bogu mam Kogoś Takiego... heh... powodzenia-Tobie i sobie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe, a ja właśnie skończyłam oglądać swoje zdjęcia z ciąży i mocno zatęskniłam za brzuchem :))
Zleci szybciej niż myślisz. Zajmij się czymś przyjemnym, czymś co lubisz.
A poród jak poród. Pamiętaj, że tak strach ma wielkie oczy i na końcu będzie mały fajny człowiek :))
Dasz radę :)
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jesteś sama. Ja jestem w 34 tygodniu i też czasem mam dość. Mam problemy ze spaniem, kręgosłup nie daje rady no i wizja porodu też nie napawa optymizmem :-) w jakimś sensie. Zauważyłam jednak, ze im jestem bardziej zmęczona po kolejnej nieprzespanej nocy tym bardziej narasta frustracja. Staram się wtedy przespać w dzień i zrobic coś przyjemnego. Nie martw się. Damy radę, zleci szybciej niż myślimy. Pozdrawiam serdecznie i dużo uśmiechu życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakie to okrutne!!!
nie pierwsza i nie ostatnia :] miliardy kobiet przed Tobą i pewnie kolejne miliardy po Tobie będą przechodziły to samo :]

a kto Ci mówił, że będzie łatwo? poczekaj aż urodzisz... ;) jak dla mnie ciąża i poród(chociaż z komplikacjami i zakończony cc) to pikuś w porównaniu do tego całego macierzyństwa :]

ja się śmieję, że w ciąży mogę chodzić :] ale niech ktoś inny rodzi i wychowuje ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
też mam skurcze łydek,biore magnez,a poród nie jest z taki straszny ;) najgorsze skurcze ale przecież nie są nos stop (przychodzą i odchodzą) raz dwa i po strachu:)
Zaczęłam 31 tydz; co raz mam wrażenie że maluch przestał się ruszać albo rusza sie za mało. Wykańcza mnie to nerwowo.
heh, ja też chciałam już pod koniec ciąży żeby młody jak najszybciej się urodził :) a jak już to zrobił.... to żeby jeszcze na chwilę wrócił do brzuszka żebym mogła się wyspać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,

Jak małe mało się rusza to idź na izbę przyjęć niech Ci zrobią KTG... Jak usłyszysz serduszko bijące to Cię na pewno pocieszy.. I łatwiej będzie czekać..I martwić się będziesz mniej.

I jak pierwsze dziecko i nie trzeba tyrać to idź na zakupy.. Potem nie będzie czasu.. Jak co kupisz dla maleństwa to trzeba wyprać, wyprasować - też trochę przyjemnie zajmie czas.. Ja jak zrobiłam wieksze pranie nowych ciuszków dla maleństwa to jak wywiesiłam na balkon to sobie dłużej stałam, gładziłam się po brzusiu i patrzyłam tak słodko wyglądały te maleńkie ciuszki..
Niestety tego efektu już nie ma dla mnie - ciuszki wieksze i czasu mniej :)

A.. i niektre forumki czytałam miały super pomysł by pogotować sobie obiady i pomrozić przed porodem. Zapas na dobrych kilka dni. Po porodzie będzie super tak sobie po prostu wyjąć i jeść :)
i jeszcze jedno - poszukaj w necie "wesołych" wątków o porodach. Mnie jeden taki bardzo pomógł..
Zwłaszcza pamiętam jak jakaś napisała, że ją wzięli na porodówkę, mąż został pod i po jakimś czasie w szoku widzi, że ona wychodzi z porodówki i gdzieś leci.. Nie wiedział, że na siku. Po chwili ktoś się wychyla i pyta -"gdzie żona" a na to delikwent " Uciekła!"
Masz dość ciąży ?
Poczekaj aż urodzisz i będziesz dookoła miał pełno "cioć,babć,wójków" i innych kijków DOBRA RADA,a musisz tak,a musisz tak,bo jak ja urodziłam to.... wtedy zwariujesz dziewczyno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Zapomniałyście jak to było w ciąży? Po co jej tak gadacie? Ma jej się od tego zrobić lepiej? :)
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobijają dziewczynę.
Po co?

Jeszcze trochę sie przemęczysz i będzie ok.

Teraz masz juz z góreczki:0
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pamiętam,że byłam też umęczona, huśtawki nastrojów i inne doły i problemy związane z cieżarem, zgaga skurcze łydek okropne. Nie wiadomo jak usiąść bo plery bolą itd. To normalne ale odchodzi w zapomnienie.Staraj sie znaleźć w tym jak najwiecej dobrego. Już nigdy twoje dziecko nie będzie aż tak cześcią ciebie ciach i powędruje do kolegów a mama już nie będzie taka ważna. Powtarzam sobie to bo moje jeszcze małe i spokoju mi nie dadzą a to sie potem teskni, do ciąży, do małych dzieci ale po czasie. Jak jest sie w trakcie takiego etapu ciąży czy maluchów to często człowiek jest zmęczony, rozdrażniony itd.
Jeszcze trochę trzeba pobyć takim wielorybkiem ale przecież nie na stałe. A co mają powiedzieć otyli;)? Im to nie przejdzie tak szybko:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W pierwszej ciąży też miałam okropne skurcze łydek to był koszmar wstawałam nocą żeby chłodzić nogi zimnym prysznicem i biegiem do łóżka żeby zdążyć zasnąć zanim nogi się nie ocieplą :-) masakra to była jak się zbliżał wieczór to prawie płakałam że zaraz znowu będą skurcze. Gin, kazała brać mi magnez 2 tab. rano i wieczorem ( 4 szt. dziennie) i naprawdę pomogło a dokładnie takie magnezhttp://www.domzdrowia.pl/30127,slow-mag-60-tabletek.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry