Widok

mamusie styczniowe 2020

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie, czy na forum jest już jakaś mama styczniowa 2020?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak jest:)

To w sumie już 3 jesteśmy :)

Super :)
Mam nadzieję, że czujecie się świetnie :)
Czy zaczynacie już coś ogarniać dla malucha, czy jeszcze aktywnie pracujecie i zostawiacie to na jesienne długie wieczory ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Melduje się jako czwarta ;)
W moim przypadku większość rzeczy będzie po starszym synu, także niewiele zostaje do ogarnięcia. Będzie drugi chłopak. A Wy znacie juz płeć?

Ja cały czas pracuje, planuje do września. Nic jeszcze nie kupuje, jak dla mnie to za wcześnie, jeszcze daleka droga przed nami

Ja też będę miała chłopaka :)
Coś sporo tych chłopaków się rodzi :)

U mnie też chłopak

Czy wiecie już jaki szpital wybierzecie?
Ja najbliżej mam wojewódzki i wychodziłam z założenia, że skoro najbliżej to tam pojadę, ale jak czytam opinie na forum, to nabieram wątpliwości.

Ja skłaniam się ku Swissmed.

Wojewódzki ma taki plus, że sporo badań robią (np usg brzuszka, dzięki któremu moich znajomych synkowi wykryli guza na nerce i można było szybko reagować), ale z kolei warunki podobno takie sobie... Nie wiem czy jeszcze tak jest, ale 2 lata temu byłam odwiedzić świeżą mamuśkę i nawet pokoju odwiedzin nie było, tylko jakiś korytarz zapyziały i dziecko za szybką... :(

Ja się zastanawiam nad tym nowym szpitalem klinicznym ale w sumie nie słyszałam jeszcze opini o porodówce

Hej ja mam termin na 31.01 i na usg genetycznym lekarz powiedział że widzi chłopaka ale jeszcze pod tym sie nie podpisuje

A na jaka szkołę rodzenia się zdecydowalyscie w Gdańsku ?;)

Ja polecam Brzuchatkowo na Kartuskiej. Fajna położna, zajęcia dość skondensowane i są też super ćwiczenia dla mam przygotowujące do porodu, z fizjoterapeutką :)

No zapisałam się tam na Wrzesień i się zastanawiałam czy dobry wybór ,ale skoro potwierdzone ze super szkoła to się cieszę ktoś jeszcze tam będzie chodził w tym terminie ?

Nie orientowałam się jeszcze w szkołach rodzenia. Brzuchatkowo jest chyba darmową szkołą.
Nie wiem, czy pójść do darmowej szkoły rodzenia , czy płatnej i zyskać jakieś profity (np. położna, która będzie przy porodzie)
A reszta mam ma już na oku jakieś szkoły?

To moja pierwsza ciaza i nie wiedziałam nawet ze można w platnej szkole rodzenia mieć położną przy porodzie ciekawe jak to się sprawdza w praktyce . A z jakiej dzielnicy jesteś jeśli mozne zapytać ?;)

Szczęścia w nowym roku :):)

Wam mamuśki również.
Termin mam lada dzień i już się denerwuję - mój pierwszy poród, a wiadomo, że człowiek boi się nieznanego :)

Przy pierwszym bałam się nieznanego :) teraz już wiem co mnie czeka, boję się. Jeszcze bardziej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

do góry