Widok

mamusie wrześniowo - pażdziernikowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chyba juz jest nas na tyle dużo, że wypada zrobić wspólny wątek.
Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jeszcze nie. i na razie cisza :( bardziej aktualny wątek był tu https://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesniowo-pazdziernikowe-2017-2-t752355,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak tam ktoras juz urodzila straszna cisza tutaj

Pani Bartkowska nie jest położną

Dziewczyny. Czy widzicie i siebie znaczny przyrost wagi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

U mnie zaczął się 28 tydzień początek III t rymestru 2/3 za nami. Ogólnie czuję się dobrze Ale fizycznie jest trudniej.... ruchy dziecka sa już znaczne

Może założymy drugi wątek? Ten już się trochę ciągnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie zaczela sie bezsennosc... zasypiam jak dziecko ale budze sie w nocy budze sie i spac nie moge... wstaje przez te wkurzona od rana

Bardzo lubię bloga mamyginekolog i cenię jej rady.

Jak tam Wasze nastawienie do porodu i połogu? Ja od samego początku jestem niewiarygodną optymistką :P Aż się sama sobie dziwię. Wszystko tłumaczę sobie tym, że kobiety od milionów lat rodzą w bólach i gatunek ludzki trwa, więc musi być dobrze :D

Polecam zerknąć sobie na strone https://mamaginekolog.pl/wiesz-o-pologu/

Ładnie. U mnie będzie Maja :-)

My już dawno, w zasadzie córce się spodobało i u nas będzie Filip :)
image

ostatnio na tapecie Julian - Julek, ale nic na pewno ;)

Ja mam, ale znając życie, znowu mi się odmieni :P

Macie już imię dla dzidziusia?

Ja po krzywej cukrowej i wszystko wyszlo ok. Tym razem bez sensacji z samopoczuciem.

U nas podawali, że żelki (na wypadek nagłego CC) i sok jabłkowy.
image

ja SR już zaliczyłam przy pierwszej ciąży, notatek mam pełno, więc teraz tylko sobie przypominam i utrwalam. Zgubiłam tylko kartkę, gdzie było podane, co wziąć do szpitala ;-( Pamiętam, że była tam biała czekolada (moja ulubiona) i sok winogronowy.

Ja płacę sama za siebie, bo mąż za granicą i jest w Pl tylko w weekendy. 25 zł to nie majątek... A jak miałabym do szpitala komunikacją jeździć na zajęcia to by mnie wytrząsło i bym się nastała w tych godzinach z brzuchem jak głupia. A na karczemki mam blisko, znam trasę i w miarę nie boję się autem podjechać. Do szpitala miałabym stresa :P Gdybym miała bezpłatny i wygodny transport też pewnie wybrałabym szpital, bo przynajmniej oswoiłabym się z miejscem :P
W super mamie będzie 20 spotkań - 10 wykładów i 10 gimnastyk.
Wybrana położna to Anna Bartkowska :)

I zauważyłam, że każda bezpłatna szkoła rodzenia (refundowana z nfz) wymaga niestety wybrania położnej...

Dlatego juz wole zaplacic i isc do SR przy jakims szpitalu. Niby Super Mama jest bezplatna, ale jak policzyc wpisowe i oplate za meza to wychodzi 100 zl. Poza tym nie podoba mi sie, ze narzucaja wybor poloznych od nich. Kolezanka chodzila do kich na gimnastyke i instruktorka powiedziala, ze w III trymestrze mozna jezdzic na rowerze i na rolkach (powodzenia). Jedyny plus, ze maja duzo placowek.

Nie wiesz jak nazywa się ta położna ze szkoły? Do mnie przychodziła p. Iza - pomocna i całkiem spoko.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

do góry