Widok

mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha :-) u mnie 2 tyg temu w 5 tygodniu był powiekszony embrion "tylko" a teraz już pecherzyk z zarodkiem I. ...drugi obok pusty. Dała do zrozumienie ze istnieje szansa na blizniaki
Ygrex to dokładnie tak jak ja przed pierwszą ciążą :) długie i nieregularne cykle, według ostatniej @ ciąża była dwa tygodnie starsza niż w rzeczywistości, więc spokojnie.
Asienka ja jestem otwarta na propozycje, z dziewczynami z poprzedniego wątku chodziłyśmy potem z wózkami na spacery, a z jakiego rejonu trójmiasta jesteś?
Gdansk Zakoniczyn. No właśnie fajnie byłoby nas trochę uporzadkowac jak juz się porządnie wątek rozwinie. Właśnie my też się spotykalyśmy. I prowadziliśmy taka tabelkę która gdzie mieszka kiedy ma termin jaka płeć jak i gdzie rodzi itp. Oczywiście uzupełniane te informacje z biegiem czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w jakim wieku masz starsze dziecko?
Ja jestem z Sopotu. Starsza córka w marcu będzie miała 4 lata.
Może odezwą się pozostałe dziewczyny jak zobaczą, że wątek odżył.
O a moja w marcu 3 :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki dziewczyny za wsparcie :) mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku bo inaczej sobie tego nie wyobrazam. Nie wiem jak dam rade dotrwac do kolejnego usg. Chyba po nocach nie bede spac... cieszecsie ze u was wszystko jest dobrze :)
No o u mnie nie do końca bo ta torbiel ale jestem dobrej myśli. Musi być dobrze, u Ciebie ygrex tez!
Zarejestrowałam się dziś na kolejne USG tym razem do innego lekarza, na piątek, bo normalnie nie wytrzymam. Strasznie sie boję, że nie ma w pęcherzyku zarodka. Nie moge myśleć o niczym innym tylkoo tym wciąż myślę. Dziś ide jeszcze po receptę na luteinę i będę ją brać może to coś pomoże. 3majcie dziewczyny kciuki zeby w pęcherzyku była moja fasolka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ygrex, jestem w podobnej sytuacji, z pierwszą wizytą tak się pospieszyłam, że lekarz nie był wstanie powiedzieć mi nic więcej oprócz tego, że jest pojedynczy pęcherzyk. Kolejne usg mam 22/12 i wtedy wszystko się okaże, czy jest zarodek czy bije mu serduszko, to będzie już 8 tydzień. Próbuje przestać się nakręcać, chociaż skłamałabym mówiąc że się nie denerwuje, wyczekuje tego 22/12 jak zbawienia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze zarówno u Ciebie jak i u mnie :)
Cześć.
Pierwszy raz się zapisuję do takiej grupy choć w ciąży jestem po raz drugi. Termin na 7-9 lipca. Obecnie czuję się zdecydowanie lepiej niż jeszcze kilka tygodni temu. Wciąż mam mdłości, ale na szczęście coraz rzadziej. Póki co pracuje i jak będzie potem, zobaczymy :)
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maluchy!: Ja mam kolejne usg 21.12
Witaj Basiu :-) skąd jesteś? W jakim wieku masz starsze dziecko?
Z okolic Piecki- Migowo. Moja córka to już panienka, w marcu skończy 12 lat :)
Jeszcze 1,5 roku temu tam mieszkałam :-)
Byłam wczoraj prywatnie u mojego ginekologa. Pocieszyl mnie twierdząc że torbiel tak mała ze nie ma się co przejmować, a na ciążę blizniacza juz trochę późno. Badania z krwi i moczu które robiłam są ok.(a tak się czuje ze byłam pewna że jest anemia). Powiedział ze jak najbardziej mam chodzić na nfz dla bezpłatnych badan. Zwolnienie po nowym roku dopiero. I tak jak w 1 ciazy trudno określić tydzień ciąży bo z om wychodzi 7 ale macica trochę za mała. Nie robi usg wiec nie wiem jak wielkość zarodka ale w środę mam wizytę nfz wiec się dowiem.
Wykluczył ciążę bliźniaczą po wielkości macicy czy jak? Mówisz, że nie robił usg. Co do samopoczucia jak przy anemii to się nie martw, mam tak samo a wyniki też idealne. Zero energii i o 19.00 najchętniej już bym spała, mam nadzieję, że to przejdzie z upływem I trymestru.
Ppwiedzial ze skoro tydzień temu pecherzyk był pusty to już się w nim nic nie pojawi bo jest za późno. Podobno często się to zdarza na początku ciąży dlatego nie powinno się robić usg w pierwszych tygodniach bo wiele rzeczy może zaskoczyć.
Ja jutro idę na usg prywatnie i na konsultację. Dobrze, że się zapisałam bo dziś rano zauważyłam lekko beżowy śluz, zaczynam się obawiać co to może być. Oczywiście w internecie wyczytałam milion powodów od tego że to normalne bo macica się powiększa, hormony buzują itd po poronienie. Także mam nadzieje, że nie zacznę krwawić i będzie wszystko w porządku. Mialyście może takie plamienia? Dodam że od 2 dni biorę Luteinę 50 2x1 dziennie.
Dziś jeszcze poszłam zrobić betę żeby zobaczyć czy dobry przyrost jest.
To może być po luteinie. Ja miałam w 1 ciąży jakoś w 9-10 tygodniu nawet brązowe plamienie ale jednorazowe -za długi spacer zrobiłam i to z przesilenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Troszkę mnie uspokoiłaś, że to może być po luteinie. Faktycznie w internecie też piszą że to przez to może być. No nic poczekam do jutra i się okaże.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry