Widok
Odradzam akcje animacje, nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale u nas Panie "prowadziły" urodziny dla 3 latków, kompletna klapa. Nie potrafiły zainteresować dzieci, nie było zadań ruchowych mimo że impreza odbywała się w ogródku gdzie mieli sporo miejsca o czym Panie też wcześniej wiedziały. Temat przewodni był Księżniczki i Rycerze, ale o tym wiedziałam tylko ja bo nic takiego nie pojawiło się na urodzinach.Odradzam, szkoda kasy
A ja 2 tyg miałam panią ole z akcja animacji i było super. Koszt niewielki. pani miała swój sprzęt, skręcała balony, malowała buźki, były zabawy z chusta. Wcześniej mieliśmy zakończenie przedszkola z tymi animatorami wiec wiedziałam czego się spodziewać. Pani cierpliwa i prowadziła tak zabawy ze 4 i 7 latki bawiły się razem :) jeśli dzieci jest więcej niż 15 to animatorem zaleca się 2 u nas było 13 i 1 pani super sobie poradziła ;) pełne 2 godz zabawy. Był watek o animatorach i ta firma miała raczej pozytywne opinie.
Czasem różnie się zdarza ,może panie miały zły dzień ,lub niepełne informacje na temat wieku dzieci.
Nie jestem znajomą tych pań, ani nic mnie z nimi nie łączy
jednak wiem ,że nie zawsze idzie coś tak jak się chce.
Sama się uczę ,jak prowadzić swoje imprezy na placu zabaw
i wiem,że robię błędy.
Może więc Olu, ta dyskusja niech idzie w inną stronę?
mjakmama ..... 13-ro dzieci to spore wyzwanie :-)
Nie jestem znajomą tych pań, ani nic mnie z nimi nie łączy
jednak wiem ,że nie zawsze idzie coś tak jak się chce.
Sama się uczę ,jak prowadzić swoje imprezy na placu zabaw
i wiem,że robię błędy.
Może więc Olu, ta dyskusja niech idzie w inną stronę?
mjakmama ..... 13-ro dzieci to spore wyzwanie :-)
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Ważne, aby wejść w interakcję i poznać potrzeby dzieci. Polecam zabawy na spostrzegawczość, gry logiczne,matematyka na wesoło , zabawa słówkami, zabawy z językiem obcym, nietypowe kalambury, wytęż wzrok,gimnastyka na wesoło, wykorzystanie darów natury ( teraz tego mnóstwo dookoła), quizy, wróżby i zadania tematyczne, animacje z nietypowymi przedmiotami ( za grosze). Postaraj się także wykorzystać te rekwizyty, które masz, ale w nie tendencyjny sposób. Mniej pakowania, a więcej kreatywnej zabawy, a nawet edukacji.Doradzam też proste zabawy ruchowe bez rekwizytów i z rekwizytami za grosze. Taniec wg zainteresowania dzieci, warto zrobić wywiad i znać ulubiony repertuar. No i zerknąć sobie na gry xxl na stronie https://pepito.pl/pl/menu/dla-animatorow/gry-xxl-555.html Pozwolić na swobodną interpretację muzyki. Działa ! Polecam z autopsji.