Widok

farbowanie ubran

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam do Was pytanie. Ale zaczne od poczatku. Mam kilka ładnych i dobrych gatunkowo ręczników, a przede wszystkim dużych ale sa białe...zależałoby mi aby je zafarbować no i tu jest problem.. GDZIE ZAFARBOWALI BY MI TO PROFESJONALNIE AZEBY POTEM NIC SIĘ Z TYM NIE DZIAŁO? Poleccie mi coś na terenie Wejherowo-Rumia-Gdynia do Gdanska za daleko do sopotu tez.A może w domu ktoś próbował?tyle, że wanny nie mam a ręczniki są spore.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja koszulki bawelniane farbiwalam, tylko ze to trzebabylo gotowac ok 30min , barwniki kupowalam w plastycznym, dodaje sie troche octu.
bylo w miare trwale, ale jak to przy recznbikach ktore sie gotuje to nie wiem.
to w domu nie ma szans nie zmiescilabym ich do zadnego gara hehe:))
A może ktos poleci gdzie profesjonalnie to zrobia? Prosze o pomoc??
jesienia farbowałam kurtkę. w pralce. farbami iberia classic. farbowałam na czarno. miałam obawy, że farba spłynie na pierwszym deszczu, ale nic sie nie działo (nie wyprałam w 90st, bałam się, że kurtka nie wytrzyma). nie farbuje ani od zewnątrz ani podszewka. jestem bardzo zadowolona. polecam tą farbę. zamawiałam przez internet, za 25zł jakoś (razem z przesyłką).

p.s. pralce też nic się nie stało. nie ma śladu po farbowaniu.
o super to jest pomysl a na opakowaniu jest napisane jak to zrobić w pralce? Jeśli nie to napisz w ilu st. farbowałaś tzn jaki program ustwaić na takie farbowanie i farbe do srodka czy tam gdzie proszek? Może banalne pytania ale dla mnei istotne z gory slicznie dziękuje za odpowiedź?
może ktos jeszcze ma jakies pomysły?
http://www.trojmiasto.pl/Pralnia-Farbiarnia-o23068.html

Tutaj farbowałam swoją marynarkę kilka lat temu, ale musiałam ją później prać ręcznie. Musiałabyś zadzwonić, pojechać tam i się dowiedzieć jak to jest z ręcznikami :)

farbiarnia ta znajduję się w Oliwie w takich pawilonach

ooo, napisałaś że do Gdańska za daleko... dopiero zauważyłam

w instrukcji jest tak: załadować pół pralki, do bębna dodać szklankę soli kuchennej albo octu (jak tkanina jest bardziej sztuczna), jak włączyć na 80-90st bez wirowania, jak pralka wypełni sie wodą, to rozpuszczony w bardzo ciepłej wodzie barwnik wlać tam, gdzie proszek i jeszcze zalać ciepłą wodą.

aby oczyścić pralkę trzeba włączyć program z najwyższą temperaturą (ja zapakowałam szmaty jeszcze), dodać proszek i wybielacz.
ja farbowalam moją suknie slubną w oliwie wlaśnie;) na fioletowo
super dziękuje bardzo najpierw spróbuje z jednym w pralce a może się uda:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry