Widok

atrakcje dla 2 latka ale tylko okolice

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może też dla innych mam się przyda, gdzie byliście w ciekawym miejscu ale dla 2-3 lata?
może warto się podzielić bo znamy nasze miasto i okolice ale ktoś może widział i wie o czym nie wiemy:

ja bylam:
1. Parowozownia kościerzyna-polecam dla chłopaków
http://parowozownia_koscierzyna.republika.pl/
2. hel fokarium
3. statek Dragon gdynia
4. malbork obleżenie (ale już się odbyło)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zoo!!!!!!!
Napisz cos wiecej o tej kolejce-wybralibysmy sie w sobote, ale ta strona internetowa jest jakas koszmarna-nic nie kumam :( Czy kolejka jedzie od punktu a do b, czy wraca w to samo miejsce, no i ile trwa przejazd? Tomek bylby mega szczesliwy :D
park dinozaurów Łeba
Loopy's world
to muzeum gdzie stoi wiele pociągów jedne odrestaurowane-tj pomalowane na intensywne kolory inne starocie , można wchodzic prawie do każdego a jest ich naprawdę duuużo. Jak ja byłam żaden nie jedżdził. Mo mały miłośnik Tomka i przyjaciele był zachwycony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
eksperymaent Gdynia
domek na głowie Wieżyca
fajna kolejka w Galerii handlowej w Rumi
ale czy Experyment to dla 2 latka chyba jeszcze za wcześnie-czym może się tam zainteresować???
Łosiowa Dolina Ostrzyce
http://www.sokolnictwouzytkowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=11-może ktoś był???
w eksperymencie jest parę stanowisk, ja byłam z rocznym dzieckiem i się podobało. Dzwiękowa podłoga, bańki, układanie człowieka, ślady zwierząt na piasku, lustra itp
oceanarium Gdynia
Nie wiem czy to duża atrakcja, ale można się wybrać z dzieckiem do Parku Reagana (zjeżdzalnie, huśtawki itd.), a potem podjechać "ciuchcią" nad morze.
a ten eksperyment w Gdyni to gdzie?

do listy dodaję
nowo otwarta faktoria rzymska w pruszczu gdańskim
park dinozaurów
szymbark
http://panoramiczne.blox.pl/2011/07/KLIKNIJ-NA-OBRAZEK-BY-URUCHOMIC-WIRTUALNA.html
czy to tylko to co widać i jak tam dotrzeć?
a gdzie tam jest ciuchcia? myśmy byli w tym parku wczoraj i nie widziałam...a powiedzcie czy w loopys roczne dziecko oczywiście chodzące pobawi się?
Żuławska Kolej Dojazdowa jedzie od Stegny do sztutowa(11zł) potem od Sztutowa do Prawego Brzegu Wisły (11zl)
i Prawy brzeg Wisły do sztutowa(11zl)
i sztutowo do stegny (11zl)

rozklad jazdy
http://zkd-zulawy.republika.pl/rozklad.html

jedzie dosc dlugo bo ma przerwy na przepuszczenie spalinowki(bo jest jeden tor) i na zaczerpniecie wody.
sa dwa wagoniki jeden otwarty jeden klasyczny ale z kibelkiem, podczas jazdy mozna sie przesiadac miedzy nimi.
proponuje zabrac prowiant ze soba bo ta dluga trasa to ok 2h trwa.
moje maluchy byly wniebowziete, mozna na postojach wejsc do lokomotywy , itp ale my jechalismy tylko ze stegny do sztutowa i spowrotem - dla nas tyle starczylo - ale glownie ze wzgledu na mloda i czas drzemek i jeszcze potem dlugi powrot na dzialke (akle pojechalismy przez Mikoszewo i tam sobie zjedlismy prowiant i lody nad sama Wisłą, prom chyba 14zl smochod kosztuje wiec jest to jeszcze nastepna atrakcja
w LOOPYS troche sie pobawi jest taki "kojec dla mniejszych, kulki , klocki duze do budowania i zjezdzalnia, moze jeszcze bujak jest nie pamietam. potem na gurze kolo jedzenia jest kilka samochodow na zlotowki(ale bezplatne) takie bujaki chodnikowe, i na przeciwko jest zjezdzalnia sankowa ze strzelnica kulkowa - tez cos tam sie pobawi i sale do gry w pilke - tyle dla mlodszych .

ja polecam jeszcze Akwarium Gdynskie, plac zabaw na plazy w Gdyni,
park Regana
teraz rewitalizowane grodzisko i forty napoleonskie (za sądem skwerek w kolo zbiornika wodnego pieknie wyremontowany, duzo miejsca na fortach do spacerowania ,od strony obroncow wybrzeza, nad stawem jest malpi gaj dla dzieciakow(nie wiem jakie dokladnie zabawki ale dwa duze zestawy - widziane z daleka bo padalo )
górze ...
forty napoleońskie napisz coś więcej
ciascioo na lewo od parku jest polbrukowa trasa na plażę i tamtędy jeździ ciuchcia, tzn. przerobione auto z wagonikami, stylizowane na pociąg. Może jest tylko w weekendy? My byliśmy w niedzielę. Koszt przejazdu to 3zł, ale kto inny płacił i nie wiem czy za dzieci też się płaci.
do góry