Widok

Fraxiparine, czy któraś stosuje w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w 11 tc, ze wzgledu na wcześniejsze poronienia gin zapisał mi clexane 0.4 po czym okazalo się że jest z tym wieczny problem w aptekach i zmienilismy na fraxiparine 0.3..mam się kłuc do końca ciaży..mimo ze od 1.5 msc biorę fraxiparine to od 2 tyg po wkłuciach robią mi się poskórne zgrubienia, takie gulaje, trochę swędzą ale brzuch ogólnie mnie swedzi to tu to tam pewnie przez rozciaganie skóry. Czy ktoś z Was ma podobnie, czy takie zgrubienia są groźne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jeśli chodzi o dostępność leku to warto sprawdzić na www ktomalek pl i jechać w " pewne " miejsce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdarzają się aczkolwiek nie polecam brania jakichkolwiek leków w jakichkolwiek dawkach bez poprzedniej konsultacji z lekarzem, zwłaszcza że mówimy o ciąży, to nie tylko wasze życie ! Ogarnijcie się jak należy https://ranking.abczdrowie.pl/s/Dietetyk

Takie zgrubienia się zdarzają. Ja kupowałam w ciąży Clexane 0,4 potem 0,6 a po porodzie neoparin. Zawsze kupowałam na Długich Ogrodach lub w Doz w lux medzie na Zwycięstwa.
Jak ktoś chętny to mam Clexane 0,6, 4 ampułki i neoparin 0,4, 1 opakowanie 10 szt nie otwarte. kjopa małpa poczta.fm

sprzedam fraxiparine 0,4 ml - 25 ampułostrzykawek, ważne do 05.2020
mail: 21madziala@wp.pl

Precyzując, jestem zainteresowana zakupem Fraxiparine 0,6, jeśli ktoś posiada, to bardzo poproszę o kontakt 516 614-467

Witam, jestem zainteresowana zakupem, proszę kontakt 516 614-467
Magda

Dla zainteresowanych sprzedam Fraxiparine 0,6 ml. x 10 amp.

Nr serii (Lot): 93316
Termin ważności (EXP): 07.2019
Leki pozostały po zakończeniu leczenia.

Cena 100% 120,03 zł => moja cena: 60 zł + koszt przesyłki
Kontakt: eurokonto(małpa)interia(kropka)eu
jeśli ktoś zainteresowany zostały mi dwa opakowania Fraxiparine 0,6ml ważne do 2019.
Kontakt: rozalska.monika@gmail.com
Ja przyjmowałam Clexane przez całą ciążę. Przez jakiś czas dawkę 0,4, później zwiększoną do 0,6, i ostatecznie do końca ciąży 0,8. Teraz, po porodzie znowu jestem na 0,4... Faktycznie słyszałam, że można dawki zastrzyków dzielić w razie awaryjnej sytuacji, ale nigdy nie robić tego na dwa użycia! Ampułkostrzykawkę należy od razu po wyrzucić!!

Aha, i rzeczywiście w aptekach jest problem z clexanem, ale ja z receptą w ręku dzwoniłam do różnych aptek, pytałam o dostępność, jak była odpowiednia ilość prosiłam o rezerwację i w ciągu pół godziny odbierałam.
Ela, pracuje w szpitalu
Ok, dziwny lekarz. Ciekawe czy jakby pracował w szpitalu też by tak zlecał...Boże chroń mnie przed takimi ,,lekarzami (?)"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ela, wiesz, ja tez się dziwiłam z tym podziałem leku, ale takie zalecenie miałam od hematologa. Nie wymyśliłam sobie tego sama, dopytywałam się go dokładnie, czy to tak można (higieniczne, dokładność leku- z tym akurat nie miałam problemu), powtórzył mi kilkukrotnie, że dawkę 0,8- którą brałam w ciąży w czasie połogu dzielić na dwa wkłucia.
Na siniaki i wylewy po wstrzyknieciach polecam masc z arniki - Arcalen, okolo 10 zl kosztuje. mam clexanne 0,4 cale opakowanie, gdyby ktos potrzebowal.
Od kiedy takie leki można dzielić? to jest ampułkostrzykawka i nie jest się w stanie podać równej dawki mając ją wbita w brzuch. Można wypuścić troszkę leku przed podaniem ale to jest jedyna metoda.Poza tym jak można uzyć jednorazową igłę dwa razy???
Magda odezwij się na maila: nonnota@wp.pl
smerfeta pamietaj o mnie i chetnie wezme to clexane
A, mam tez clexane 0,8- można dzielić na pół oraz jakąś fraxi. Bardzo chętnie oddam za free.
Zgrubień nie miałam, ale skóra wyglądała różnie... stosowałam i fraxi i clexane. Wiem, że niektóre kobiety uczulają się na fraxi lub clexane, warto to zgłosić lekarzowi. Jeżeli masz problemy z clexane w aptekach, to polecam w Gdyni na Korzennej, zaopatrywałam się u nich przez rok, nigdy nie było problemów z receptą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry