Widok
mąż w Norwegii, rodzina w Polsce - czy ktoś załatwiał zasiłek w urzędzie marszałkowskim?
Dostałam jakiś tydzień temu pismo z urzędu, że muszę im donieść milion dokumentów w związku z zasiłkiem na dzieci w Norwegii. I tu pojawia się problem, bo wyrzuciłam ten list i nie dość, że nie wiem co zanieść, do kogo, kiedy i w ogóle:) Szukam na stronie urzędu jakiegoś odpowiedniego działu, ale nic mi nie pasuje, może któraś z was załatwiała ten zasiłek tzn dokumenty do niego i może mi pomóc, do kogo się zgłosić tam? z góry dziekuję:)
http://forum.trojmiasto.pl/Do-mam-ktorych-mezowie-partnerzy-pracuja-w-Norwegii-t153264,1,16.html
...oraz szukaj postu: czy ktoś zna j.norweski.
...oraz szukaj postu: czy ktoś zna j.norweski.
z tego co pamiętam
-zaswiadcznie z MOPS czy pobieracie zasiłek w PL, jeżeli tak będziecie mieli pomniejszony o kwotę jaką dostajecie w PL
-Akty urodzenia dzieci
-na miejscu dostaniesz papiery do wypełnienia
-akty urodzenia dzieci
-zaś gdzie dzieci są zameldowane
Zadzwoń najlepiej do Pana Przemka z Urzędu Marszałkowskiego ( przynajmniej jak ja załatwiałam, to On zajmował się zasiłkami z NO )
On Ci powie co masz donieść
-zaswiadcznie z MOPS czy pobieracie zasiłek w PL, jeżeli tak będziecie mieli pomniejszony o kwotę jaką dostajecie w PL
-Akty urodzenia dzieci
-na miejscu dostaniesz papiery do wypełnienia
-akty urodzenia dzieci
-zaś gdzie dzieci są zameldowane
Zadzwoń najlepiej do Pana Przemka z Urzędu Marszałkowskiego ( przynajmniej jak ja załatwiałam, to On zajmował się zasiłkami z NO )
On Ci powie co masz donieść
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Generalnie co do pytań odnośnie terminów, to jest bardzo różnie. Zależy od wielu rzeczy. U mnie sprawy trwają do 3 miesięcy i koniec. Szybciej nie daję rady pracować :) A biorę niektóre rzeczy do domu, więc staram się, by było jak najszybciej.
Potem decyzja w NAVie, wypłata i koniec. A za rok weryfikacja.
Tak jak pisałem powyżej. Proszę dzwonić, pytać, wszystko wyjaśnię.
Pozdrawiam
Przemek Rusiecki
Potem decyzja w NAVie, wypłata i koniec. A za rok weryfikacja.
Tak jak pisałem powyżej. Proszę dzwonić, pytać, wszystko wyjaśnię.
Pozdrawiam
Przemek Rusiecki