Widok
tokio napisał(a):
> jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o
> podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie
> uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu
> dziękuje :)))
>
> a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i
> chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za
> ciosem?
>
>
TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!
> jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o
> podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie
> uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu
> dziękuje :)))
>
> a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i
> chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za
> ciosem?
>
>
TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!
A ja też uważam, że należy podziękować komu się należy!! Są osoby, które równie mocno, jak rodzice zasługują na wyróżnienie tego dnia! My dziękujemy wielu osobom, a jak by sie należało, to również i sąsiadce!! A rodzice nei są małymi dziećmi, nie będzie im przykro, że nie tylko oni zostałi wyróżnieni, wrfcz przeciwnie!! My zamierzamy to rozłożyć, ale jak dokładnie-jescze myślimy. POzdrawiam
kijeksamobijek napisał(a):
> TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED
> ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!
hmmm, wiesz co? wytłumaczyłabym ci jak się "robi dzieci", ale myślę, że na edukację już za późno dla ciebie ...
powiem tylko tyle ... NORMALNE I OCZYWISTE jest , że jeśli ludzie współżyją, to powinni być świadomi konsekwencji ... więc uważam, ze ciąża to normalna i naturalna kolej rzeczy ... ale jeśli uważasz to za "dokonanie" no to dziękuję :)
> TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED
> ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!
hmmm, wiesz co? wytłumaczyłabym ci jak się "robi dzieci", ale myślę, że na edukację już za późno dla ciebie ...
powiem tylko tyle ... NORMALNE I OCZYWISTE jest , że jeśli ludzie współżyją, to powinni być świadomi konsekwencji ... więc uważam, ze ciąża to normalna i naturalna kolej rzeczy ... ale jeśli uważasz to za "dokonanie" no to dziękuję :)
papilio1@op.pl
Ja nie miałam od urodzenia babci :(, a dziadkowie tez już odeszli...
Mój M. ma dwie cudowne babcie, które bardzo się cieszą że się pobieramy, i wiem że BARDZO emocjonalnie podchodzą do życia swoich wnuków, a dla mnie są one bardzo ważne, bo biorąc ślub zyskam 2 babcie. Dlatego wiem, że napewno będziemy w jakiś sposób dziękować babciom, po to aby poczuły jakie są dla nas ważne.
W ostatnich latach byłam na kilku weselach, robionych w różnym stylu i ZAWSZE było podziękowanie dla babć i dziadków, w różnych formach, więc naprawdę nie rozumiem złośliwości na ten temat...
Mój M. ma dwie cudowne babcie, które bardzo się cieszą że się pobieramy, i wiem że BARDZO emocjonalnie podchodzą do życia swoich wnuków, a dla mnie są one bardzo ważne, bo biorąc ślub zyskam 2 babcie. Dlatego wiem, że napewno będziemy w jakiś sposób dziękować babciom, po to aby poczuły jakie są dla nas ważne.
W ostatnich latach byłam na kilku weselach, robionych w różnym stylu i ZAWSZE było podziękowanie dla babć i dziadków, w różnych formach, więc naprawdę nie rozumiem złośliwości na ten temat...
buninka ... nie !! nie tak :)) .. szopką jest przesada, szeroko pojęta przesada ... i tylko to :) z resztą zauważ, że to nie ja pisałam o sąsiadach, o nauczycieklach z podstawówki, ja chciałam zauważyć, że to nie czas i miejsce na trwające 3 godziny śpiewanie "sto lat" ale to mi się za takie złośliwości "dziękuje" już sie przyzwyczaiłam :)
i tak każdy zorganizuje swoje wesel jak ma ochotę, ja tylko bezskutecznie nawołuję do zachowaniu umiaru ...
i tak każdy zorganizuje swoje wesel jak ma ochotę, ja tylko bezskutecznie nawołuję do zachowaniu umiaru ...
papilio1@op.pl
nie, nie ty ... waśnie przejrzałam watek :) połowa postów usunięta i zostały tylko moje niepochwalające tego pomysłu ... ktoś się naśmiewał, ze może jeszcz sąsiadce, może nauczycielce z podstawówki itd ... ale admin zadziałał częściowo kasując posty :)
hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))
tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)
hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))
tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)
papilio1@op.pl
Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla wszystkich członków rodziny. My nawet nie śpiewaliśmy sto lat dla rodziców czy dziadków (w czasie podziękowań, 100 lat było w trakcie imprezy-w czasie toastów).
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.
Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.
Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)
Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.
Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.
Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)
Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)
Biore za rok slub i szukam podzioekowan dla dziadkow i babci.Niketorzy tego nie rozumieja ale jest wiele osob ktore wychowane zostaly przez rodzicow.JA i moj narzeczony stracilismy niestety babcie i chcielibismy wspomniec o nich podczas podziekowan dla rodzicow niestety nie potrafie znalesc zadnych podziekowan dla zyjacych i niezyjacych dziadkow i babci jezeli ktos ma talent do pisania takich podziekowan bardzo prosze o kontakt gg 7912027 dzieki andzia