Widok

babcia i dziadek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?
W którym momencie najlepiej to zrobić?

beatka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas będzie podziękowanie dla Rodziców, Chrzestnych, świadków, Babć, Rodzeństwa, nie wyobrażam sobie inaczej.

fajnie, że więcej osób to popiera :)
mi też się podobają takie gesty...

tokio napisał(a):

> jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o
> podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie
> uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu
> dziękuje :)))
>
> a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i
> chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za
> ciosem?
>
>
TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!

Mnie tez sie to podoba, tez widizlam jak dziekowalo sie rodzicom, chrzestnym i dziadkom, bylo to bardzo wzruszajace:)
A ja też uważam, że należy podziękować komu się należy!! Są osoby, które równie mocno, jak rodzice zasługują na wyróżnienie tego dnia! My dziękujemy wielu osobom, a jak by sie należało, to również i sąsiadce!! A rodzice nei są małymi dziećmi, nie będzie im przykro, że nie tylko oni zostałi wyróżnieni, wrfcz przeciwnie!! My zamierzamy to rozłożyć, ale jak dokładnie-jescze myślimy. POzdrawiam

u mnie podziekowania dla dziadkow beda obowiazkowo! Pomagali bardzo w moim wychowaniu i do dzis wspieraja mnie dobrym slowem i a czasem nawet finansowo, nalezy im sie glośne sto lat!
Maja-a jaką piosenkę wybrałaś? Podoba mi się ten pomysł z ta myzyczka w tle:)) A podziękowania dla dziadków uważam za bardzo miłe i jak najbardziej na miejscu!!!
kijeksamobijek napisał(a):

> TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED
> ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!

hmmm, wiesz co? wytłumaczyłabym ci jak się "robi dzieci", ale myślę, że na edukację już za późno dla ciebie ...

powiem tylko tyle ... NORMALNE I OCZYWISTE jest , że jeśli ludzie współżyją, to powinni być świadomi konsekwencji ... więc uważam, ze ciąża to normalna i naturalna kolej rzeczy ... ale jeśli uważasz to za "dokonanie" no to dziękuję :)

papilio1@op.pl
Ja nie miałam od urodzenia babci :(, a dziadkowie tez już odeszli...
Mój M. ma dwie cudowne babcie, które bardzo się cieszą że się pobieramy, i wiem że BARDZO emocjonalnie podchodzą do życia swoich wnuków, a dla mnie są one bardzo ważne, bo biorąc ślub zyskam 2 babcie. Dlatego wiem, że napewno będziemy w jakiś sposób dziękować babciom, po to aby poczuły jakie są dla nas ważne.

W ostatnich latach byłam na kilku weselach, robionych w różnym stylu i ZAWSZE było podziękowanie dla babć i dziadków, w różnych formach, więc naprawdę nie rozumiem złośliwości na ten temat...

może piosenkę "przeżyłam z tobą tyle lat"

Dziekuje dziewczyny za wszystkie dopowiedzi:))
Nawet Tobie tokio:P

beatka
i znów zostałam wyróżniona, bo nie lubię szopek na weselu ... :))

papilio1@op.pl
Tokio - "szopką" (ulubionym wyrazem wszystkich zgorzkniałych ludzi) można nazwać również podziękowanie dla rodziców, nieprawda? Czemu tak bardzo kole cię to, że ktoś chce bardziej wyróżnić dziadków, którzy czasem bardziej zasługują na to niż rodzice?

buninka ... nie !! nie tak :)) .. szopką jest przesada, szeroko pojęta przesada ... i tylko to :) z resztą zauważ, że to nie ja pisałam o sąsiadach, o nauczycieklach z podstawówki, ja chciałam zauważyć, że to nie czas i miejsce na trwające 3 godziny śpiewanie "sto lat" ale to mi się za takie złośliwości "dziękuje" już sie przyzwyczaiłam :)

i tak każdy zorganizuje swoje wesel jak ma ochotę, ja tylko bezskutecznie nawołuję do zachowaniu umiaru ...

papilio1@op.pl
Ja pisałam o sąsiadach i nauczycielkach z podstawówki? Albo mam sklerozę albo czegoś nie kumam. Nie , no poważnie, nie wiem o co chodzi.

nie, nie ty ... waśnie przejrzałam watek :) połowa postów usunięta i zostały tylko moje niepochwalające tego pomysłu ... ktoś się naśmiewał, ze może jeszcz sąsiadce, może nauczycielce z podstawówki itd ... ale admin zadziałał częściowo kasując posty :)

hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))

tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)

papilio1@op.pl
Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla wszystkich członków rodziny. My nawet nie śpiewaliśmy sto lat dla rodziców czy dziadków (w czasie podziękowań, 100 lat było w trakcie imprezy-w czasie toastów).
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.

Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.

Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)

Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)

Maja571 napisał(a):

> Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla
> wszystkich członków rodziny.

wiem, wiem, mam skłonności do przesady :)

papilio1@op.pl
Babo nie da sie czytac tych bzdur, ktorych wypisujesz przy kazdym watku:/
Biore za rok slub i szukam podzioekowan dla dziadkow i babci.Niketorzy tego nie rozumieja ale jest wiele osob ktore wychowane zostaly przez rodzicow.JA i moj narzeczony stracilismy niestety babcie i chcielibismy wspomniec o nich podczas podziekowan dla rodzicow niestety nie potrafie znalesc zadnych podziekowan dla zyjacych i niezyjacych dziadkow i babci jezeli ktos ma talent do pisania takich podziekowan bardzo prosze o kontakt gg 7912027 dzieki andzia
do góry