Widok
Na wszystkich weselach, na których byłam były podziękowania dla rodziców, dziadków i rodziców chrzestnych. Także to raczej zależy od albo miejsca zamieszkania (inne tradycje na Kaszubach, inne na Śląsku etc.) albo od takich małych zwyczajów lokalnych czy też rodzinnych.
Tylko nie wiem dlaczego, ktoś to od razu wyśmiewa, ale tak wiadomo - najłatwiej.
Tylko nie wiem dlaczego, ktoś to od razu wyśmiewa, ale tak wiadomo - najłatwiej.
Baaardzo mi się podoba pomysł podziękowania dziadkom.
Szczególnie że więcej akceptacji, zrozumienia i wsparcia od nich otrzymaliśmy z narzeczonym niż od innych.
I wiem już teraz że finansowo też znacznie mocniej nas wesprą na wesele -zatem też będę dziękować mojej babci i dziadkowi.
Ale nie chcę żadnych podziękowań piosenkowych typu "Cudownych rodziców mam" i chodzenia w kółko bo jak dla mnie to mega wioska -nie urażając nikogo.
Więc wymyśliłam że po prostu podziękuję osobiście im przez mikrofon dedykując jakąś piosenkę i poprosimy z moim narzeczonym ich do tańca.
Nie wymyśliłam jeszcze jaka to będzie piosenka.. ale chyba nie ma to większego znaczeni. Może będzie to coś co oni lubią. Wypytam się ich jutro delikatnie o to :)
Szczególnie że więcej akceptacji, zrozumienia i wsparcia od nich otrzymaliśmy z narzeczonym niż od innych.
I wiem już teraz że finansowo też znacznie mocniej nas wesprą na wesele -zatem też będę dziękować mojej babci i dziadkowi.
Ale nie chcę żadnych podziękowań piosenkowych typu "Cudownych rodziców mam" i chodzenia w kółko bo jak dla mnie to mega wioska -nie urażając nikogo.
Więc wymyśliłam że po prostu podziękuję osobiście im przez mikrofon dedykując jakąś piosenkę i poprosimy z moim narzeczonym ich do tańca.
Nie wymyśliłam jeszcze jaka to będzie piosenka.. ale chyba nie ma to większego znaczeni. Może będzie to coś co oni lubią. Wypytam się ich jutro delikatnie o to :)
dla mnie dziadkowie pelnili duza role w moim zyciu !!!!(została mi tylko babcia)i ubolewam nad tym ze nie bedzie ich na weselu ktore bedzie w przyszłym roku i choc ich nie bedzie to chce im podziekowac za to co dla mnie zrobili z zycia!!!!!!moze dla kogos to sa bzdety ale nie dla mnie!!wczesniejsza przedmówczyni to chyba jest jakas ...:////
Bardzo podobają mi się te podziękowania. Zresztą zastanawiam się czy gdy bedziemy wybierali zaproszenia i winietki na slub czy nie zgłosić się do Ciebie z taką prośbą :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Z reguły robi się tylko podziękowania dla Rodziców ale niektórzy dziękują jeszcze babcią i dziadką, rodzicą chrzestnym, świadkom, rodzeństwu. My zastanawialiśmy się nad tym tylko co jeśli zaczniesz pokole i tak dziekowac i o kimś zapomnicie...
Zostaniemy pewnie przy podziękowaniach dla Rodziców :)
Zostaniemy pewnie przy podziękowaniach dla Rodziców :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
cześć! ja też biorę ślub w przyszłym roku i też zukam podziękowań dla babci i dziadziusia! Gdybyś otrzymała jakieś piękne życzenia to przelij mi na e-maila : alysiak1@o2.pl uważam, ze podziękowania dla dziadków też muszą być moje rodzeństwo nie wprowadziło tego w życie a miałam 4 siostry i brata i nikt nie podziękował babci i dziadzi! wyglądało to okropnie bo moi dziadkowie są wspaniali !!!!!!!!!!!
Biore za rok slub i szukam podzioekowan dla dziadkow i babci.Niketorzy tego nie rozumieja ale jest wiele osob ktore wychowane zostaly przez rodzicow.JA i moj narzeczony stracilismy niestety babcie i chcielibismy wspomniec o nich podczas podziekowan dla rodzicow niestety nie potrafie znalesc zadnych podziekowan dla zyjacych i niezyjacych dziadkow i babci jezeli ktos ma talent do pisania takich podziekowan bardzo prosze o kontakt gg 7912027 dzieki andzia
Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla wszystkich członków rodziny. My nawet nie śpiewaliśmy sto lat dla rodziców czy dziadków (w czasie podziękowań, 100 lat było w trakcie imprezy-w czasie toastów).
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.
Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.
Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)
Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.
Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.
Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)
Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)
nie, nie ty ... waśnie przejrzałam watek :) połowa postów usunięta i zostały tylko moje niepochwalające tego pomysłu ... ktoś się naśmiewał, ze może jeszcz sąsiadce, może nauczycielce z podstawówki itd ... ale admin zadziałał częściowo kasując posty :)
hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))
tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)
hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))
tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)
papilio1@op.pl