Widok

badania

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanko czy jak chodze prywatnie do lekarza i on mnie skierował na podstawowe badania wykonywane w czasie ciąży,jest jakas mozliwosc abym dostała skierowanie na te badania?(czy moge isc do ginekologa obojetnie jakiego "nie-prywatnego"i tak na legalu poprosic go o skierowanie-czy raczej lekarze nie sa skłonni do takich pomocy i czy w ogole te badania sa bezpłatne?)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli pojdzisz do lekarza z nfz i poprosisz go o skierowania na badania a nie prowadzi twojej ciazy moze i najczesciej odmawiaja wypisania czesto twierdza ze jak stac cie na prywatnego to i stac cie bedzie na zaplate za badania a oni nie maja obowiazku ci isc na reke
image

Uploaded with ImageShack.us
może jakimś wyjściem jest chodzic tu i tu,na nfz jedynie dla badań ...ale takie kombinacje...
a czy któras moze polecic sprawdzonego lekarza do prowadzenia ciazy który przyjmuje bezpłatnie i gdzie nie trzeba czekac 3 godzin na wizyte(pracuje i nie dam rady na tyle sie zwalniac z pracy aby posiedziec w kolejce)?bede bardzo wdzieczna jak nie na forum to na prive...a góry dziekuje:)

Ja miałam wszstkie badania za darmo-ale mam z pracy pakiet w luxmedzie

image

a spróbuj w Swissmedzie na ul.Skłodowskie koło AM tel:340 01 40
no własciwie ja zawswze badania robie w luxmedzie :)ale płace ...hmm musze zapytac w pracy czy my tez mamy jakies pakiety w zasadzie nigdy sie tym nie interesowałam...chyba ze pracodawca informuje od razu o tym fakcie?

Ja dostałam kartę do luxmedu od razu, ale spytaj może gdzieś indziej macie

image

Najważniejsze jest by regularnie robić badania, dlatego jak najbardziej mogę polecić wam https://minimalistka.pl/planer-zdrowia . Planer zdrowia sprawdził się u mnie bardzo dobrze, dzięki niemu teraz wiem kiedy muszę wykonać poszczególne badania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mieliście w ciąży wykonywane badania prenatalne? Ja zdecydowałam się na test nifty katowice - badanie bezpieczne, nieinwazyjne bo do jego wykonania potrzebna jest jedynie próbka krwi od mamy. Jest to test o wysokiej czułości, można go wykonać już od 10 tygodnia ciąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

do góry