Widok

badanie drożności jajowodów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po wykonaniu badania drożności jajowodów HSG? Jeden lekarz mówi, że właśnie wtedy są zwiększone szanse, inny że wtedy zwiększa sie ryzyko ciąży pozamacicznej? Jakie są Wasze doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem w trakcie drugiego cyklu i mam nadzieje, e teraz wreszcie sie uda! jak Pani :-)
INVICTA w Gdańsku 500 zł + 100 zł wizyta konsultacyjna
GAMETA w Gdyni 350 zł + 150 zł wizyta kons.
InviMED w Gdyni 990 zł
LUXMED, SOPMED, Spółdzielnia na Grunwaldzkiej w Sopocie - nie wykonują
o jak milo czytac takie posty, ja jestem do droznosci i czekam teraz na inseminacje a potem na 2 krechy :)
miałam hsg prawie 2 lata temu. wyszło, że jajowody są wąskie, ale na pewno drożne. staraliśmy się o dziecko przez rok i dopiero po hsg (które wyszło, że było ok), w pierwszym cyklu się udało i teraz siedzę przed komputerem z rocznym przystojniaczkiem:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pocieszenie dla dziewczyn z podejrzeniem niedrożności. Ja po hsg (wykonanym przez bardzo tutaj na forum polecanego specjalistę) miałam stwierdzoną OBUSTRONNĄ CAŁKOWITĄ niedrożność jajowodów. Z marszu na następny cykl byłam już zapisana na laparo, ale gin nie dawał większych szans, że to coś da...wręcz sugerował, że najprawdopodobniej jest taki "mur", że laparo tylko to potwierdzi i będzie sugerował IVF. Ponoć w trakcie badania hsg nie udało mu się nic z tego kontrastu wcisnąć nawet w ujścia jajowodów.
Laparo w następnym cyklu nie miałam....bo nie doczekałam się już @....
Dzisiaj mamy 17 tydzień zdrowej ciąży:)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje badanie HCG trwało dosłownie 5 minut i od razu po nim 70 km wracałamdo domciu a było robione w Polsce, dokładnie w Rzeszowie :-)
teraz czekam na efekty :-) dodam że jestem dopiero 1 miesiąc po badaniu i jak narazie nici prócz oczywiście wrednej @
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja hsg miałam robione 15 marca był to mój 10 dc. nie pamiętam dokładnie, ale jakoś tak 2 dni chyba po juz zaczeliśmy staranka.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aniol184 ile dni po hsg zaczeliście starania i czy zaraz po pierwszym staraniu po hsg plamiłaś? cieszę sie ze wam sie udało :) :* dzieki takim ludziom jak wy mam nadzieje ze i nam sie uda :)
dlaczego miałaś laparo tzn. czy miałaś oba jajowody nie drożne czy jeden? ja mam jeden nie drożny i mam nadzieję ze laparo mnie nie czeka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam sie udało w tym samym cyklu po hsg

zyczę powodzenia:)))
ja po hsg nie starałam się bo czekała mnia laparoskopia, a po laparo w drugim cyklu zafasolkowałam:))))
...i po wszystkim. nie warto było sie tak stresować. wiadomo, jak każde badanie gin. jest nieprzyjemne ale na pewno do wytrzymania :) jestem straszną panikarą i mówię wam z ręką na sercu że naprawdę nie ma się czego bać! dziewczyny jak to było u was z rozpoczęciem starań po hsg? my zaczeliśmy od razu bo uważam że szkoda cyklu. no i czekamy ma pozytywny wynik :D pozdrawiam
nikt tu już nie zagląda? :(
hej dziewczyny! wybieram się na hsg w środę. dzisiaj odebrałam wyniki badań jakie zalecil mi lekarz przed podejsciem do hsg. wszystko ok tylko NEU mam za niskie. czy w tym przypadku moge podejść do hsg. jakie badania wy miałyście?
tak, w cyklu, w którym było wykonane hsg, lekarz w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku, który mnie przyjmował zalecił wręcz starania się, i miał rację:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam!
Az dziwi mnie to ,ja jechałam do szpitala 30km samochodem i po HSG odrazu byłam w stanie kierowac i wracalam -moze dlatego ze nie robiłam tego w Polsce tylko w Danii
miałam HSG na klinicznej, udało się w drugim cyklu po zabiegu, pozdrawiam
moje pytanie i wątpliwości już nie ważne, bylam i żyję. Fakt badanie nieprzyjemne ale mnie tylko bolalo jak wpuszczali kontrast ale to trwalo kilkanascie sekund wiec nie jest zle. teraz próbujemy ...
ale teraz juz jej chyba nie ma w Pucku co? a czy mozna samemu wracac , czy raczej z kimś? a mialas drożne czy ci przepychali i wtedy tak bolalo/ czytalam że sam zabieg ok 20 min, a gdzie musze sie zgloscić żeby mnie zapisali (na ginekologiczny?)i kiedy bo narazie biore tabletki na wyleczenie zapalenia a okres mam miec za dwa tygodnie?
Ja miałam HSG w Pucku (jakieś 2 lata temu). miałam skierowanie od Chrostowskiej kazała mi przyjść w określonym dniu kiedy będzie na dyżurze, rano na czczo, zostałam zapisana do szpitala, przebrałam się i miałam czekać, zabieg dopiero ok 12 bo nie mieli jakiegoś kontrastu, potem ok 16 do domu i dostałam kilka dni zwolnienia.
Nie jest to jakieś przyjemne badanie, trochę boli ale jest to bardzo krótki ból - spokojnie da się przeżyć. Powodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry