Widok
z usg każdy lekarz mówi co innego np. u mojej lekarki (invicta) na każdej wizycie (średnio raz na m-c) jest usg. co to tyłozgięcia to wy mnie teraz zagięłyście, muszę spytać tej mojej lekarki jak to jest - otóż mam tylozgięcie, ale jestem już w 18 tyg, nic nie brałam (no-spa itd), czuję się dobrze i maluszek też mam nadzieję rozwija się super (tak było tydzień temu na usg). troszkę mnie przestraszyłyście, bo mi lekarka na pytanie jaki wpływ ma tylozgięcie powiedziała, że żaden, że do porodu się wyprostuje, że czasem są problemy przy zajściu w ciążę, ale skoro już w ciązy jestem to ok.
Jeżeli chodzi o badanie USG to ja mam co tydzień od ponad miesiąca no ale w moim przypadku to konieczność.Szczerze powiem że u wielu lekarzy się leczyłam w poprzednich ciążach i nie słyszałam o szkodliwości usg na dziecko.No ale może poprostu nikt mnie o tym nie poinformował...
Idę jutro i znowu się boję....
pozdrawiam
Idę jutro i znowu się boję....
pozdrawiam
Generalnie mówi się o 3 usg w czasie ciąży.
Moja lekarka chyba się tego będzie trzymać. Zobaczymy.
Dla mnie najważniejsze jest żeby usłyszeć bicie serca - jak usłyszę będę spokojniejsza - a to nam p. doktor obiecała - że usłyszymy.
Wracając do tyłozgięcia - to owszem - czasem są problemy z zajściem w ciążę. Ale jak już jest się w ciąży trzeba uważać w pierwszym trymestrze ze współżyciem - tak mi powiedziała moja lekarka. O tabletkach nic nie wspomniała, więc chyba nie są konieczne.
Moja lekarka chyba się tego będzie trzymać. Zobaczymy.
Dla mnie najważniejsze jest żeby usłyszeć bicie serca - jak usłyszę będę spokojniejsza - a to nam p. doktor obiecała - że usłyszymy.
Wracając do tyłozgięcia - to owszem - czasem są problemy z zajściem w ciążę. Ale jak już jest się w ciąży trzeba uważać w pierwszym trymestrze ze współżyciem - tak mi powiedziała moja lekarka. O tabletkach nic nie wspomniała, więc chyba nie są konieczne.
poza tym nie martw się swoją psychiką -ja mam tak samo, jak tylko coś mnie zaboli już analizuję. w ubiegłaś środę poczułam 1wsze szturchnięcie malucha, potem w piątek znowu a potem cisza...dziś znowu poczułam takie pyrknięcie i cale szczęście bo już bym siała panikę. też nie jestem normalna .... albo takie zachowanie to norma w ciąży:)
dzięki Fiolka:)Tyle razy mi się nie udało,że cokolwiek mnie lekko chociaż zaboli już myślę o najgorszym...
Czasami wydaje mi się że moja psychika powoduje ten ból,wymyśla go sobie:)Wczoraj tam miałam że coś mnie od rana pobolewało a jak tylko przyjechała moja siostra z mężem w odwiedziny to jakby ręką odjął:)Zapomniałam o tym :)MATKA WARIATKA:)
Czasami wydaje mi się że moja psychika powoduje ten ból,wymyśla go sobie:)Wczoraj tam miałam że coś mnie od rana pobolewało a jak tylko przyjechała moja siostra z mężem w odwiedziny to jakby ręką odjął:)Zapomniałam o tym :)MATKA WARIATKA:)
Hej dziewczyny, jestem tu pierwszy raz...
Mam pytanie... tydzień temu poraz pierwszy współżyliśmy bez zabezpieczenia, od wtorku źle się czuje, tzn boli mnie brzuch, jest wzdęty i trudno mi spać na nim bo aż jajniki mnie bolą, jak myślicie mogłam zajść w ciąże?? bardzo bym chciała, kiedy najlepiej zrobić badanie krwi?? Pomóżcie...
Mam pytanie... tydzień temu poraz pierwszy współżyliśmy bez zabezpieczenia, od wtorku źle się czuje, tzn boli mnie brzuch, jest wzdęty i trudno mi spać na nim bo aż jajniki mnie bolą, jak myślicie mogłam zajść w ciąże?? bardzo bym chciała, kiedy najlepiej zrobić badanie krwi?? Pomóżcie...