Widok

BETA HCG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie dzisiaj zrobiłam bete i wynik podano mi przez telefon ponieważ strasznie mi na ty zależało-1978.Popadam w panikę bo kilka razy poroniłam.Napiszcie proszę który to moze być tydzień?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej:)ja idę w środę,umieram ze strachu!Te dwa tygodnie czekania na to usg tak się ciągną okropnie:)A jutrzejszy dzień bedzie jak wieczność:)Oby warto było czekać!
Chciałabym móc się cieszyć tak normalnie jak inne kobiety gdy zachodzą w ciążę:(
Trzymam kciuki za Ciebie:)

pozdrawiam
Pobad 53 tysiące - teraz nie pamiętam dokładnie :))
A w sobotę idę na pierwsze USG :))))) Już się nie mogę doczekać :))))
A Ty kiedy masz wizytę ??
to fajnie:)A jaką miałaś betę?
Hej laseczki :)))
Badania ok :)))
Więc teraz muszę się zarejestrować do gin. może już na przyszły tydzień...tak bardzo chciałabym już zobaczyć to bijące serduszko...
mi powiedzieli ze w momencie zobaczenia bijacego serca spada do 10% mozliwosc poronienia a potem po 12 tygodniu kiedy produkcje hormonow przejmuje lozysko
Dziewczyny, nie martwcie sie.
Ja tez na poczatku ciazy mialam plamienia, poczawszy od brazowego do swiezej krwi. Bralam luteine a potem duphaston. Tyle przeplakalm ze szok. Niepotrzebnie sie denerwowalam, bojak widac po suwaczku mam zdrowego synusia :))
Od 13 tygodnia ryzyko poronienia się znacznie zmniejsza.
Leż i odpoczywaj.
ja też mam plamienia od 3 tygodni. Jestem teraz w końcówce 9 tygodnia. We wtorek nawet pojechałam do szpitala bo mi sie nasiliły te plamienia. Okazało sie ze niewielki kawałek kosmowki mi się odkleja , jest to ponoć nie groznie. Zarodek rośnie prawidłowo. Najbardziej mnie wkurza ze nie potrafię się ciażyc z tej ciąży, cały czas te plamienia mnie tak strasznie denerwują;-( dziewczyny jak tu nie zwariować. Kiedy mija ryzyko poronienia?
dzwoniłam do ginekologa i mam zwiększyć dawkę duphastonu na okres plamienia i pozniej wrócić do pierwszej dawki.Teraz mam spokój bo nie widze tych plamek,zobaczymy do wieczora.
dziewczyny bóle wrzucha w ciazy są normalnie nie martwcie sie a ciemny sluz to moze byc po prostu jakies zakazenie albo infekcja ktorwe u niektoruch koiet ciagna sie cała ciąze. NIe grozi to dziecku. NIebezpieczna jest świeza krew. MI w ciązy lekarka powiedziała ze gdyby pojawła sie kropla Świezej krwi to mam jechac odrazu do szpitala bez skierowania bo ciezarnje skierowanie nie jest potrzebne. Kobity uspokoic sie bo tylko mozecie sobie zaszkodzic i nie szukac na siłe złych objawów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kurde martwię się bo wczoraj wieczorem zauważyłam przy siusianiu i na wkładce trochę jasno brązowego śluzu,bardzo skąpe są te plamki ale są...Próbuję się dodzwonić do swojej pani doktor ale jakoś nie odbiera.Już zdążyłam się zryczeć bo sił mi brakuje,zawsze coś...Mam lekkie ćmienie brzucha,boję się że to się może nasili choć od wczoraj nic się nie zmieniło.Zwariować można!
Daj znać jak wyniki
Cześć dziewczyny :)))
Nareszcie po weselichu odetchnęłam :)))
Dziś zrobiłam betę i progesteron (zalecenie p. ginekolog) - jutro odbieram wyniki.
Powiem wam, że strasznie się boję w ostatnich dniach - ale odganiam złe myśli. Też mam bóle brzucha - zawsze mnie przerażają - ale przechodzą i najważniejsze że nie mam żadnych plamień. Chcę iść za tydzień do lekarza - bo wkurza mnie, że poprzednia p.ginekolog nie zrobiła usg - CHCĘ ZOBACZYĆ!!!!!! co się w środku dzieje :(((
Ale ciągle jestem dobrej myśli - byle do jutra - do odbioru wyników :)
3majcie się ciepło dziewczyny!!!! Będzie dobrze!!!! MUSI BYĆ :))))
Odebrałam wynik 80884,wskazuje na 7tydzien czyli dobrze,przyrost tez jest prawidłowy przynajmniej tak mi się wydaje.No już teraz to tylko czekanie zostaje:(((
ja też za tydzień więc witaj w klubie:-) powiem ci ze ja przed 1 wizyta tak się denerwowalam ze pojechałam do szpitala pare dni wczesniej żeby zrobili mi usg . Pczywiacie było to spowodowane plamieniwm . Ale lekarz miłe mnie zaskoczył w szpitalu i uspokoił. Nie martw się będzie dobrze.skoro beta tak ładnie rośnie.a odebralas dzisiejszy wynik ?
Paula do lekarza idę dopiero w następnym tygodniu w środę:(Więc jeszcze mnie czeka trochę stresu...
jeśli beta ładnie ci przyrasta to wszystko jest ok.musisz uzbroić się w cierpliwość - idziesz do lekarza jutro tak? no to już zobacz - zostało ci tak mało czasu. Napij się meliski , wyjdź na spacer i piqsychaj świeżego powietrza!!!!!! Od razu zrobi ci się lepiej
byłam tydzień temu i jeszcze nic nie było.Mam przyjść za tydzień w środę bo ginekolog stwierdziła że to bedzie 8tc i wtedy już powinno być widać napewno.
no to jak 7 tc to juz cos widac przeciez, moze pojedz do lekarza zeby zrobil ci usg to bedziesz spokojniejsza.
teraz jest 7tc.Nie znam przyczyn tamtych niepowodzeń a badania miałam robione raczej wszystkie łacznie z genetyką i NIC!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry