Widok

bez dowodu za granicę

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam problem- zawsze wszystko zostawiam na ostatnią chwilę:( nie mam dowodu dla małej a 23 wyjeżdźamy do Niemiec. Będziemy jechać pociągiem do Szczecina a tam będzie czekał mój brat autem. I tu moje pytanie do Was- czy ktokolwiek sprawdza na "granicy" której przecież nie ma tożsamość osób wjeżdżających do kraju a potem z powrotem???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestesmy w szengen, nie ma kontroli na granicy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wiem właśnie ale na pewno nikt nie sprawdzi??? tak się trochę boję:(
nie ma granic ale wystarczy że ktoś zrobi awanture w pociagu i was sprawdza i spedzisz dzien jak nie dwa na policji czy aby to Twoje dziecko zy nie porwane ito ja bym nie ryzykowala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyrób jej paszport max 7 dni się czeka ja miałam do odbioru po 4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam, na paszport czeka sie teraz do 14 dni (niedawno zmienili), ale i tak zawsze jest szybciej gotowy.
http://www.uw.gda.pl/index.php?n=1005 ja robiłam w urzedzie wojewodzkim. w linku wszystkie szczegóły tylko musi być dwoje rodziców
Na granicy może i nie sprawdzą ale np. przy wyjeździe z Pruszcza na Gdańsk często stoi straż graniczna i sprawdza...także ja bym nie ryzykowała..jedź do urzędy powiedz jaką masz sytuacje i może się zlitują
mozna przyspieszyc zrobienie paszportu, ale to wiecej kosztuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie z uwagi na sezon urlopowy, my robiliśmy córce w kwietniu i było właśnie 7, ale oni raczej wcześniej się wyrabiają my teraz w maju składaliśmy o normalny dla siebie to niby 30 dni a był po 2 tygodniach, powodzenia
dzięki Dziewczyny wolałabym jednak dow ód na których się czeka trzy tygodnie (pani minie dziś oświeciła w urzędzie). Ale ja będę jechać tylko do Szczecina pociągiem, potem autem prosto do berlina- i moje pytqanie brzmi- czy ktoś może zatrzymać samochód?? jest jeszcze takie coś jak straż graniczna??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie ma przyspieszenia- rozmawiałam i z dowodami i paszportami. Nie urządza mnie ten paszport tymczasowy bo na niego się czeka dwa tygodnie a mąż może dopiero wyrwać się z pracy w piątek a to już będzie za późno. Więc jestem w kropce:( i albo zatrzymują auta przy wjeździe do niemiec i sprawdzają albo nie...
nie musza nawet sprawdzac na granicy ale zwykła kontrola nie daj zachoruje odpukac i naprawde duze nieprzyjemnosci
a my wracaliśmy z urlopu (we wrześniu zeszłego roku) i właśnie na granicy niemieckiej sprawdzali wszystki auta, też bym nie ryzykowała wyjazdu bez dokumentu
mojemu koledze jakos przyspieszyli
Rok temu w sierpniu jak jechaliśmy do Holandii to nikt nas nie sprawdzał, jak wracaliśmy to zaraz po przekroczeniu granicy Holandia-Niemcy mieliśmy kontrolę, każdy pasażer musiał pokazać dokumenty.
moga sprawdzac wyrywkowo na granicy lub w kazdym innym panstwie przy kontroli,ja bym sprobowala wyrobic a nuz bedzie szybciej zrobiony. ja teraz jestem na urlopie we wloszech i jak jedziemy na wypadzik do szwajcari to na granicy czasem sprawdzaja jak im sie chce
dziecko musi miec jakis dowod albo paszport, policja w niemczech moze Was wylegitymowac i co? skad beda wiedziec,ze to Wasze dziecko? znam przypadek zabrania dziecka do czasu wyjasnienia, z tym nie ma zartow, jestem w niemczech juz dosyc dlugo i naprawde z tym trzeba uwazac, zdjecie na dowodzie lub paszporcie nie moze byc z czasow niemowlecych dziecka jesli maluch jest juz wiekszy, dziecko musi byc do siebie podobne:) i data waznosci dokumentu nie ma z tym nic wspolnego.. to ze nie ma granic nie znaczy ze ktos Was nie bedzie kontrolowac, a w niemczech naprawde sie nie patyczkuja jesli chodzi o te sprawy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Renata, nie ryzykuj. Na granicy nie sprawdzają, ale obojętnie jaka kontrola i leżysz.
Spędzisz trochę czasu na policji w celu wyjaśnienia czyje to dziecko.

Będąc na Słowacji, policja tamtejsza zatrzymywała auta do kontroli i sprawdzała dowody osobiste bądź paszparty
Cholera nie ma co gdybać... ja też nie mam dowodu:( jak kamień w wodę... co za g... nawet nie wiem kiedy i gdzie zgubiłam! właśnie wychodziłam do urzędu załatwić dowód dla Ami... a tu sama nie mam:( kur........ co za pech!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry