Widok
moj obiad w Królewskim bedzie na 28 osob, ale porcje bedziemu brali na 32, nasze menu to:(alkohol trzeba kupic osobno w hotelu, ale na obiedzie samo przyjezdni wiec nie bedzie duzo;):
Zupa:
Krem z warzyw z grzankami bazyliowymi
Danie główne:
Zrazy z dzika w leśnym sosie ze smażonymi buraczkami i żurawinową gruszką
Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo kurkowym
Łosoś w ziołach na sosie pietruszkowym
Dodatki:
Ziemniaki z wody i pieczone
Ryż
Kasza
Masło
Pieczywa
Deser:
Mango cream brulle
Tort weselny (z zewnatrz)
Owoce
Przekąski:
Deska serów europejskich z winogronami
Deska pieczeni swojskich
Deska wędzonych ryb kaszubskich
Galantyna z indyka
Łosoś faszerowany
Roladki z szynką i twarogiem
Schab z morelą
Sałatka grecka
Sałatka słoneczna
Sałatka Vitalis
Koszt obiadu bez alkoholu okolo 4000 zł. Do tego muzyka lecaca w tle - bez tancow, fotograf w kosciele i plener, bez kamery. Następnego dnia planujemy taka impreze dla znajomych w klubie na zasadzie 2-3 drinki od nas a reszta we wlasnym zakresie ;)
Licząc wszystko razem mysle ze wyjdzie nam 10-12 tysiecy.
Zupa:
Krem z warzyw z grzankami bazyliowymi
Danie główne:
Zrazy z dzika w leśnym sosie ze smażonymi buraczkami i żurawinową gruszką
Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo kurkowym
Łosoś w ziołach na sosie pietruszkowym
Dodatki:
Ziemniaki z wody i pieczone
Ryż
Kasza
Masło
Pieczywa
Deser:
Mango cream brulle
Tort weselny (z zewnatrz)
Owoce
Przekąski:
Deska serów europejskich z winogronami
Deska pieczeni swojskich
Deska wędzonych ryb kaszubskich
Galantyna z indyka
Łosoś faszerowany
Roladki z szynką i twarogiem
Schab z morelą
Sałatka grecka
Sałatka słoneczna
Sałatka Vitalis
Koszt obiadu bez alkoholu okolo 4000 zł. Do tego muzyka lecaca w tle - bez tancow, fotograf w kosciele i plener, bez kamery. Następnego dnia planujemy taka impreze dla znajomych w klubie na zasadzie 2-3 drinki od nas a reszta we wlasnym zakresie ;)
Licząc wszystko razem mysle ze wyjdzie nam 10-12 tysiecy.
Robiłam coś takiego niecałe dwa lata temu. Była muzyka z wieży, fotogrf tylko na ślubie +plener, 30 osób. Koszt ok. 10-12 tyś zł (ze wszystkim) wybraliśmy willę uphagena, menu 150zł więc nie tanio.
Nie żałuję. Obiad miał być do 22 przeciągnął się do 2 w nocy.. nikt nie narzekał na nudę, kameralnie... wszyscy się bawili, nikt nie podpierał ściany :)
Teraz planujemy ślub cywilny na troszkę więcej osób ale też typowego wesela nie chcemy.. może "impreza" w ogrodzie , z muzyką, jedzeniem itp..
wszystkie typowe wesela są śliczne i wyjątkowe.. ale podobne do siebie..
Nie żałuję. Obiad miał być do 22 przeciągnął się do 2 w nocy.. nikt nie narzekał na nudę, kameralnie... wszyscy się bawili, nikt nie podpierał ściany :)
Teraz planujemy ślub cywilny na troszkę więcej osób ale też typowego wesela nie chcemy.. może "impreza" w ogrodzie , z muzyką, jedzeniem itp..
wszystkie typowe wesela są śliczne i wyjątkowe.. ale podobne do siebie..
Czesc Dori
My tez robimy obiad. Cema wychodzi spora bo razem z alkoholem i tortem wyjdzie nam okolo 5 000. Robimy w hotelu królewskim wiec bedzie ladnie i menu wzielismy troche wyszukane, stad te koszta. Całość przy samodzielnym zrobieniu zaproszen, sukni z CHin, i samodzielnym dekorowaniu kościała wyjdzie nas okolo 10 000 (garnitur mojego chyba ze 3 razy tyle co moja suknia). Spora czesc wydatków jest stała bo suknia, garnitur, kwiaty, kosciół itp, ale zaoszczedzis na ilosci gosci ;) Jak będę miala wiecej czasu to wkleje swoje menu bo juz kilka osob pytalo o takie obiady ;)
My tez robimy obiad. Cema wychodzi spora bo razem z alkoholem i tortem wyjdzie nam okolo 5 000. Robimy w hotelu królewskim wiec bedzie ladnie i menu wzielismy troche wyszukane, stad te koszta. Całość przy samodzielnym zrobieniu zaproszen, sukni z CHin, i samodzielnym dekorowaniu kościała wyjdzie nas okolo 10 000 (garnitur mojego chyba ze 3 razy tyle co moja suknia). Spora czesc wydatków jest stała bo suknia, garnitur, kwiaty, kosciół itp, ale zaoszczedzis na ilosci gosci ;) Jak będę miala wiecej czasu to wkleje swoje menu bo juz kilka osob pytalo o takie obiady ;)
Oni stronki nie maja - istnieją już długo długo a że urządzają małe imprezy kameralne bo lokal nieduży to sie nie reklamują bo są znani i mają caly czas chętnych.Najlepiej pojechać samemu , zobaczyć , porozmawiac.Właścicielka jest trochę "sztywna" i może wywrzeć niesympatyczne wrażenie (czasami) podczas rozmowy ale jak się już z nią coś ustali wywiązują się w 100% z tego co bylo ustalone!!!Ja nawet nie mialam umowy, bylo zalatwiane wszystko "na szybkiego" a pieniądze placilam dopiero na koniec - wczesniej byla tylko zaliczka nieduża (chyba 10% całości) .
To byla Restauracja Sambia na Stogach.Kameralnie , restauracja wylącznie dla gości weselnych takze impreza zamknieta.Wiem , że różne krążą opinie na jej temat ale jeśli chodzi o organizację ja bylam zadowolna i sprawdzili się w 100%.A co do muzyki - możesz zamówić DJ lub puszczas wlasną muzę (myśmy tak mieli). Pozdrawiam
Ja miałam obiad weselny w sierpniu zeszłego roku.. płaciliśmy 80 zł od osoby mial być tylko obiad i do domy ale impreza się rozkręciła i były tańce zabawa i te sprawy:) nawet oczepiny takie mini były:) mielismy fotografa i kamerzystę(avmedia) ale tylko do pierwszego tańca... była limuzyna którą sponsorowały kuzynki:) była oprawa muzyczna w kościele była piękna suknia..wzruszenie...wszystko tak jak na normalnym weselu tylko mniejszym kosztem i w gronie tylko najbliższych osób..gdybym miała drugi raz organizować ślub napewno bym nie robiła wielkiego wesela;) a taki obiad weselny można zorganizować w Restauracji Czardasz w Luzinie(dla dziewczyn z okolic Wejherowa:)
blume a gdzie robilas swoje przyjecie?ja tezchce zrobic przyjecie lecz moja przyszla tesciowa z ktora defakto sie nie lubimy stwierdzila ze kupi pol swiniaka i przygotuje cale jedzenie i bedzie super impreza ..jak to uslyszalam to mi wszystkiego sie odechcialo a najgorsze jest ze moj narzeczony jest za nia i swierdzil ze to dobry pomysl bo wtedy zaprosimy cala rodzine i nikt sie nie obrazi...i co ja mam zrobic
Ja też robiłam obiad na 25 osob zamiast wesela.Cena menu od 70-130 zl od osoby (w zależności od zestawu) .Porcje dosc duże takze jedzenie nam jeszcze zostało :) W cenę nie ma wliczonego ciasta i alkoholu,ale uważam , że to korzystne.Myśmy mieli alkohol kupiony w Makro i nie musielismy restauracji placic marży wiec można zaoszczędzić :)Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni , goście przede wszystkim też a to najważniejsze!! Fotografa itp. nie mielismy bo 4 osoby z rodziny mialy aparaty i narobily tyle fotek , że mamy pełne albumy:) I zdjecia przynajmniej nie byly "sztucznie" wyreżyserowane:))
tak, koszt niewiele sie zmniejsza, jeśłi chce sie zaoszczędzić nie robiąc wesela, to tu nie dużo się uda (przede wszystkim dlatego, że wesele się "zwraca" a przyjęcie nie) tak mówiąc szczerze :)
ale jak wiadomo można wydać na ta sama imprezę 10 tyś a można i 30 tyś, wszystko zależy od tego czego chcesz tego dnia ...
nie musisz mieć nowej sukni Manuel Mota :P ... można kupić piekna, oryginalną suknię za na prawde nie duże pieniądze od kogoś
nie muszisz mieć limuzyny, można jechac własnym samochodem
nie trzeba mieć kamerzysty, ktoś z rodziny może nagrać ceremonię
nie trzeba mieć drogich zaproszeń, winietek, księgi gości i prezencików
alkoholu też idzie na takim przyjęciu zdecydowanie mniej
można zaoszczędzić na wielu sprawach, tylko najpierw trzeba zrozumieć, że najważniejsze jest to, że stajecie sie rodziną, a nie to, jaka firma dekoruje kościół ...
powodzenia :)
ale jak wiadomo można wydać na ta sama imprezę 10 tyś a można i 30 tyś, wszystko zależy od tego czego chcesz tego dnia ...
nie musisz mieć nowej sukni Manuel Mota :P ... można kupić piekna, oryginalną suknię za na prawde nie duże pieniądze od kogoś
nie muszisz mieć limuzyny, można jechac własnym samochodem
nie trzeba mieć kamerzysty, ktoś z rodziny może nagrać ceremonię
nie trzeba mieć drogich zaproszeń, winietek, księgi gości i prezencików
alkoholu też idzie na takim przyjęciu zdecydowanie mniej
można zaoszczędzić na wielu sprawach, tylko najpierw trzeba zrozumieć, że najważniejsze jest to, że stajecie sie rodziną, a nie to, jaka firma dekoruje kościół ...
powodzenia :)
papilio1@op.pl