Widok
obiady do zamrazarki
karmiace mamy, jakie zapasy GOTOWYCH obiadow do zamrazarki mozna sobie przygotowac jeszcze w ciazy? ja nie moge liczyc na pomoc matek wiec sama sie zaopatrze w pozywienie juz za wczasu w razie jakbym dlugo nie dochodzila do siebie. smazonego nie mozna czyli kotlety odpadaja co, wiec co mozna porobic? jakies pulpety, przygotowac piersi z kurczaka do jakis gulaszow ... ?
Ja miałam (i nadal mam, bo zapasy uzupełniam) w woreczkach do zamrażania zapas pokrojonych w kawałeczki piersi kurczaka i filetu z indyka. Rano wyjmuję woreczek z porcją (np. powójna pierść kurczaka już pokrojona), on sie rozmraża spokojnie, potem solę, pieprzę mięso (inne przyprawy niewskazane, chyba ze tymianku trochę, majeranku, kopru, ale wszystko w typie Vegety - zakazane), podsmażam na rumiano na patelni i duszę z pół godziny. Potem ryz, makarn lub ziemniaki i obaid gotowy a roboty prawie wcale:) To dobre rozwiązanie, bo przy noworodku nie ma jak stać z godzinę w kuchni, będizesz miała czasem pięć, czasem dziesiąć minut dla siebie na godzinę albo i rzadziej, więc trzeba się nastawić na gotowanie "w odcinkach" :)
No pulpeciki jak najbardziej mozna mrozic w sosie, ja wciąż tak robie dla Mlodej
Piers z kurczaka czy indyka to raczej robilabym na biezaco bo mrozona nie bedzie zbyt atrakcyjna chyba :) Ja jadłam pierś przyprawiona ziołami, zawinięta w folie i w piekarniku
Jeszcze ryz z jabłkami, ale odmrożony jest błeeee...
Mysle, że jakiś gulasz nie zbyt pikantny tez mozna zamrozic
Moiże jeszcze leczo jakies w wersji light - cukinia, pomidory, marchewka, koncentrat pomidorowy. też mroziłam leczo :)
Kopytka, pierogi z owocem (np. jagody)
Piers z kurczaka czy indyka to raczej robilabym na biezaco bo mrozona nie bedzie zbyt atrakcyjna chyba :) Ja jadłam pierś przyprawiona ziołami, zawinięta w folie i w piekarniku
Jeszcze ryz z jabłkami, ale odmrożony jest błeeee...
Mysle, że jakiś gulasz nie zbyt pikantny tez mozna zamrozic
Moiże jeszcze leczo jakies w wersji light - cukinia, pomidory, marchewka, koncentrat pomidorowy. też mroziłam leczo :)
Kopytka, pierogi z owocem (np. jagody)