Widok

biała wydzielina między wargami sromowymi u noworodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam mam pytanie czy trzeba zmywać białą wydzielinę między wargami sromowymi u noworodka bo u mojej córci owa wydzielina zalega i nie bardzo chcę sie zmyc a czytałam ze to naturalna flora bakteryjna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja czyściłam to dokładnie chusteczkami nawilżonymi po każdej zrobionej kupce, po siuśkach nie zawsze

pierwsze słyszę że to jest flora bakteryjna, mi się wydaje że to zwykły brud
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
mi w szpitalu mowili ze to jest cos w formie ochrony ze przez jakis czas tego nie wolno wymywac, ja zmylam to corce po 2 tyg
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze już sama niewiem musze zapytac położną jak przyjdzie bo brud to raczej nie jest tylko ciężko to zmyć a brud odrazu by zszedł hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam położna też mówiła żeby tego nie wymywac cały czas bo to jest ochrona, po za tym nie można u nowordków odciągac warg za mocno tak jak u chłopców. Wiadomo,że po kupce wycierasz dokładnie i myjesz ale nie przy każdej zmianie pieluszki bo dostanie podrażnienia jak będziesz tarła tym bardziej mokra chusteczką
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi w szpitalu mówili że nie wolno tego wyciągać, mówili że to śluz normalny u dziewczynki. potem przeczytałam w jakimś poradniku to samo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nic z tym nie rób, samo po czasie zejdzie. tj dziewczyny piszą, to naturalna ochrona
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzieki dziewczyny jestem juz spokojniejsza ja bym nawet tego nie zauważyła ale moja teściowa twierdziła ze to brud od jakiegoś kremu ze to trzeba zmyć złote rady tesciowej heh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mnie w szpitalu nie pozwalali nic małej ruszać, dopiero połozna w domu kazała umyć, a to była chwalona na forum p. Guć i do dziś się zastanawiam, bo co szpital to inne opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rumia

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Osiedle Archipelag (10 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

do góry