Widok

bialy nalot na ustach i w buzi niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam kilka dni temu zauwazylam u mojej miesiecznej corki bialy nalot poczatkowo myslalam ze to pozostalosci mleka ale jak probowalam to wytrzec z ust to nie schodzi czy dzieci ktorejs z was tez mialy cos takiego? co to moze byc i co z tym zrobic?

dzieki za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
obstawiam pleśniawki
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
to moga byc plesniawki u nas najlepiej sprawdzilo sie mocz synka zeszlo po 2dniach
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
no afty plesniawki tez obstawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a od czego te plesniawki sie robia? bo jestem zielona mama :P a z tym moczem to jak? w prawdzie mala nosi pampersy wiec ciezko bedzie
a jakies inne sposoby w razie czego?
podluz malej pieluszke tetrowa musi na nia troche nasiusiac i wtedy bierzesz i przecierasz w buzce na jezyku kilka razy dziennie bynajmniej mi tak lekarz zalecil
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mocz fuj .. osobiście bym tego nie zrobiła chyba, że w ostatecznosci. Podawalam dziecku aftin troszkę na gaze i smarowalam jezyk i podniebienie.
Mocz dziecka to stary sprawdzony sposób bardzo skuteczny zresztą na pleśniawki.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lin no wlasnie w ostatecznosci nam aphin nie pomogl wiec tylko mocz zostal i pomogl szybko
imageimage
Na pleśniawki u nas sprawdzał się aphtin (koszt coś koło 2 zł). O moczu też słyszałam, ale jakoś nie odważyłam się dzieciom zafundować takiej "przyjemności" :P
Mi tez chodziło o aphtin ;-)
Mocz no jak by wyjścia nie było to bym zastosowała ale jak to przeczytałam to abstrakcja ;)
hmmm, MOCZ...

Wielką siłą leczniczą moczu jest mocznik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwnowotworowym. Substancje toksyczne, znajdujące się w niewielkich ilościach w moczu, mają podobno działanie zbliżone do leków homeopatycznych.

Nie wiem czy się nad tym zastanawiałyście, ale główny składnik waszego cudownego kremiku do stóp zawiera właśnie Urynae :)
dzieki wszystkim bede probowala a jak nie to do lekarza
ja też leczyłam moją małą moczem i aphtinem, ale było już za późno i potrzebny był antybiotyk (nystadyna)
[url=http://www.maluchy.pl]image
U Nas też córka od 3miesiecy ma biały nalot , próbowałam zmyć wodą to nie schodziło, leczyłam lekami na pleśniawki (na receptę) i też nie schodziło. Wie ktoś może co to jest?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry