Widok

biegunka - jelitówka??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Córeczki od czwartku-rana mają biegunkę, różnego koloru zielona, pomarańczowa, czarna, w sumie ok 10-13 razy, noce nieprzespane. Podaję smectę, lacidobaby, troszke udalo się kisielu z ryżem, na gorączkę 38stop - wczoraj panadol dla dzieci, starsza córka (3latka) narzeka na bóle brzuszka, młodsza (1,8 m na szczęście nie ma bólów)dawałam jagody, stąd ta ciemna kupka, wczoraj dalam 2 kostki gorzkiej czekolady, ale nic nie pomaga, juz nie wiem co robić, o marchewce nie ccą słuszeć i nie da rady
a może babany, słyszałam też o n/gazowanej pepsi, a może jeszcze poczekać, byłam u lakarza i nie sa odwodnione, na szczęście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na moją córkę zawsze działa Dicoflor 30.
Wyjda z tego, ale musisz pamietac zeby sie nie odwodnily. Najwazniejsze zeby pily plyny. Mozesz podac troszke coli, ale cola jest dobra w przypadku gdy przyczyna samopoczucia jest zaleganie w zoladku, np. Skorka od pomidora itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pamiętaj o probiotykach. Ja przy biegunce podaje kleik ryżowy zmieszany z bananem bardzo mocno rozgniecionym bo mój młody też pluje marchewka..i co najważniejsze duuuuuzzzo pić podawaj..malo a często.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cola odgazowana i pepsi bardziej przy wymiotach ,na samą biegunke nie bardzo,gdyż zbyt duża ilość cukru zawarta w coli powoduje fermentacje w jelitach a to nasila biegunkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki, o coli zapominam a co z bananami?
podaję im od dzisiaj lacitobaby więc z pro i pre powinno być ok, a co z mlekiem ?
Lekarka powiedziała że mogę dać, ale mam wątpliwości. Młodszej dałam dzisiaj co prawda 100ml bebilonu3 i jest ok, starsza pije już mleko woreczkowe 2%, nie wiem czy u Was takie jeszcze istenieje :) jest podobno zdrowsze od sklepowego butelkowego - kuouję z mleczarni, mogę jej dac również bebilon3 bo nie ma z tym problemu, tylko czy to nie zaszkodzi po ponownym podaniu, problem w tym że one przy tym mleku zasypiają
a przepraszam jest odp na temat banana, dzięki
a co z tym mlekiem
Mi lekarze zawsze kazali zawsze pasować z mlekiem przy biegunce,jeżeli nie da się inacze to połowe mm na przewidzianą porcję wody, w żadnym wypadku nie podawać krowiego.Chrupki kukurydziane,paluszki słone.
Sprobuj dac troszke czekolady, najlepiej gorzkiej
Przecier jabłko -jagoda gerbera.
już to zrobiłam, pisałam wyżej
czekolada, jagody były
zdrecydowałam się podać ryż ugotowany z bananem, zobaczymy
mleko musiałam dla młodszej też zrobić, ale dałam 150ml wody, dwie miarki mleka i 3 miarki kaszki, mysle że jest ok
chrupeczki i paluszki w obiegu :)
Kleik ryżowy npbobowity mieszam z bananem nie dodając przy tym wody aby powstala taka papka. Na obiad same pogniecione ziemniaczki spróbuj moze dać..moj młody nawet jak widzi lekkie zabarwienie po marchewce to nie chce jesc:). Zdrówka dla dziewczynek!
Polecam mleko Humana z MCT. Jest to mleko służące li tylko leczeniu biegunki. Po dwóch - trzech dniach jest spokój. Dostępne w aptece bez recepty, a przy posiadaniu recepty refundowane 30%. Nadaje się dla każdego - od malutkich dzieci po dorosłych, różne jest tylko dawkowanie.
Kup orsalit żeby się nie odwodniły, taninal, smecta, dicoflor, mogą jeść paluszki, chrupki, biszkopty, duuuuzo pic,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry