Widok

biegunka od upałów?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie. Czy to możliwe? I jeśli tak to czym się ratować. Znaczy Małą. Od jakiegoś tygodnia Lena ma biegunkę. Może troszkę dłużej. Dawałam smectę, lacidobaby i jeszcze jeden specyfik. Pomogło na chwilkę. Przedwczoraj dałam jej dwie kostki czekolady gorzkiej, pomogło na jeden dzień. Dzisiaj znowu ma biegunkę. Żadnych innych objawów, temperatury brak, humor i apetyt normalny. Myślałam, ze może jakiś kolejny ząb idzie, alee nic nie widzę, więc ciężko stwierdzić. Co robić? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy to faktycznie biegunka, czy tylko luzniejsza kupka?ile jest tych kupek w ciagu dnia? jesli to biegunka i trwa juz ponad tydzien to raczej do lekarza by trzeba isc bo sie mala odwodni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz Mała ma wychodne więc nie wiem dokładnie jak to wygląda. Ale jak tylko wstała kupa była w miarę normalna, za chwilę następna już luźniejsza, zdążyłam ją przebrać i znowu. Faktycznie trwa ponad tydzień trochę tylko z małymi przerwami. Po tych lekach była chwila spokoju, po czekoladzie dzień spokoju i dzisiaj znowu.
W normalnych warunkach takich luźniejszych kupek już nie robi, dlatego mnie to denerwuje. Już się zarejestrowałam na jutro do lekarza. Pytam z ciekawości czy rzeczywiście od tych upałów może się to tak przeciągać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My tez pzrechodziliśmy biegunki trwały prawie 2 tyg. byłyśmy u lekarza i kazał małej być na diecie - jabko z kleikiem ryżowym , zupka z ryżem na wywarze warzywnym, gotowany ryż, kisielki z wywaru z suszonych jagód, po 3-4 dniach do zupki podać kurczaczk gotowanego osobno, jeśli nic się nie będzie dziąło powoli wracać do normalnej dietki. Jak się unormowało przebił się u małej ząbek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tosia też robi w upały 2-3 luźniejsze kupki, a normalnie robi jedną...
I nic nie je :/ Tylko mleko, wodę, soki i owoce. Obiadu nawet nie tknie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry