Widok

bielizna damska - czy macie problem?

Mam pytania do Pań.

Czy macie problem z zakupem bielizny?

Konkretnie chodzi mi o: ceny, fasony, możliwość zakupu kompletu (biustonosz+majtki)...

Czy stać Was na bieliznę firmową,gdzie komplet kosztuje ok 300zł? Czy często kupujecie bieliznę na rynkach, pod tunelami "tą zakrapianą ryżem",ze względu na ceny?

A wreszcie jakie macie oczekiwania co do bielizny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry ale kpl w Triuphie kupiłam za 160zł . I tak przepłaciłam.
Wczoraj za stanik plus 2 szt majtek,dla nastolatki zapłaciłam 44zł w Lidlu.
Super jakość i dobre wykonanie.Fajną bieliznę można zakupić w Tchibo,
czy z serii F&F. Pod tunelowe bielizny są tanie ,ale czasami można coś
zakupić .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z desperacji zaoparzyłam się w biustonosz na allegro...i jest świetny.Szukałam określonego modelu, bez drutów, bez poduszek,, który by podtrzymywał piersi i nie wyglądał jak gorset lub koszulka. Znalazłam Triumph'a w przystępnej cenie.
Pozdr
Był okres, że zaopatrywałam się w bieliznę na stoiskach pod tunelami.
Teraz można dobre staniki dostać w innych miejscach, ja jestem zadowolona ze staników z H&M, ostatnio w cubusie dostałam też dość dobry fason.
Dobrać komplet raczej nie jest dość trudno, a jeśli chodzi o cenę w triumph`a...niestety nie stać mnie aż na tak drogą bieliznę...:) wolę kupić dwie pary staników, za niższą cenę....a jakościowo myślę, że będą podobne:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja bardzo lubie biielizne z h&m.Zawsze obkupuje sie na wyprzedazach,na nastepny rok:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na mnie nie pasują modele z sieciówek :(
triumph rzadko ma coś w moim rozmiarze.
Za to polecam bieliznę polskiej firmy Gaia. Mają dużo modeli i przystępne ceny 40-60 zł za stanik - oczywiście nie "czuć ich ryżem" ;)
Trafiłam na tę firmę w CH Chrobry.

http://www.gaia.com.pl/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam tę firmę. Noszę rozmiar 85E...więc miałam problem z porządnymi stanikami! Teraz kupuję tylko tam http://www.avalingerie.pl/
Zajrzę i tam ja mam 75E :( Może akurat :) Dzięki monia :)
Ech, a ja nie kupuję kompletów, bo ciężko by mi było. Po odchudzaniu zostało mi tu i ówdzie ciałka "drgającego" (:P) i muszę mieć majtki, w których czuję się wygodnie. Często kupuję na Zielonym Rynku, bo jest tam kilka fasonów, które uwielbiam. Nie są babcine, raczej takie... bo ja wiem, zwyczajne. Udało mi się dostać kilka koronkowych par i wyglądają nieźle.
Biust z kolei mam tak niewielki, mikry wręcz, że muszę się porządnie namordować, żeby dostać jakiś biustonosz. Podwójna gąbka, inaczej jestem płaska :P
Na giełdzie w Chwaszczynie można kupić tanią naprawdę fajna bieliznę. Ja ma problem z rozmiarem, bo jestem niewielka, a miseczki b.duże.. :( Tam zawsze sobie coś fajnego wybiorę :)
agnieszka, a gdzie nabywasz te biustonosze z "podwójną gąbką"? :) One też ratują mi życie ;) Tyle, że póki co wyhaczyłam jeden model na allegro i od dłuższego czasu tylko taki kupuję.. A przydałaby się jakaś zmiana :)
Ja mam ogromny, szczególnie z dobraniem rozmiaru w normalnej cenie. Czasem znajdę jakiś fajny sklep odzieżowy online i tam coś upoluje ale generalnie mam z tym problem.
Przeszukałam cały internet i zainteresowała mnie właściwie tylko jedna strona http://www.me-seduce.pl/index.html, zamówiłam dostarczyli, jestem zadowolona.Po za nimi raczej z seksowną bielizną na necie kruuuucho :(
Ja też stawiam na internet. Ceny przystępne, marka sprawdzona (Triumph), wybór duży, przesyłka szybka Czego chcieć więcej? :P Kupuję na telimena.pl. Na h&m itp. to sobie nie mogę pozwolić, bo tam najczęściej miseczka D to max. No ale przecież większość Polek ma (tzn. nosi :P) 85B, to po co robić większe ;]
Ze względu na rozmiar nie mam szans na sieciówki. Najczęściej zaopatrywałam się w biustonosze w salonach które pomagają dobrać odpowiedni rozmiar i fason.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja kupilam raz FREYA w PL (ale mozna tez tylko zmierzyc) i zamawialam dlugi czas ze sklepow w UK na promocjach

w pl stanik Freya 300zl
w UK na promocji ten sam za 10 funtow (50 zl)+ przesylka co i tak wychodzilo taniej a najczesciej wysylalam do meza ktory siedzial w UK i mi przywozil hurtem je co jakis czas :)

:)
A na jakich stronach kupowałaś staniki FREYA? Masz jakieś sprawdzone?
Hejka glownie zamawiam z
http://www.brasandhoney.com
wysylaja do PL za 7 funa, ale to sie oplaca jak kupujesz na wyprzedazy :)
a te sa mile dla kieszeni

pozdrawiam
Wysyłka do UK:) Więc luz:)
Dzięki:)
Czy mogę się dołączyć do dyskusji?
Opinia została zablokowana przez moderatora
W sieciówkach ze stanikami również mam problem. Jeśli coś dla siebie znajdę to jest porostu cud. Mam teraz plan dużego zrzucenia kilogramów wiec i tam rozmiarówka spadnie więc uda mi się znałeś fajna bielizną w końcu.
Ja również baardzo często mam problem ze znalezieniem swojego rozmiaru (75 G). Nie wspominając o sieciówkach, dla których kobiece piersi kończą się na rozmiarze 75 D:) Zdecydowanie brakuje miejsc z ładną bielizną, NIE babciną, w większych rozmiarach. To, że mam biust nieco większy, niż standardowo, nie oznacza przecież, że muszę kupować bieliznę, w której czuję się o parę lat starzej:( Ostatnio zetknęłam się z bielizną Laura Lingerie, mają szeroką rozmiarówkę i przyznam szczerze ładne modele. Czy ktoś miał okazję już zetknąć się ta bielizną?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, mialam możliwość zakupu bielizny Laura Lingerie i mogę ją polecić dla każdej Pani. Mają różnorodne rozmiary i super wzory. Dają gwarancję na swój towar, czyli wiedzą co sprzedają. A wiecie co jest najlepsze? nie musialam latać do sklepu. Skontaktowałam się nimi i zaprosilam do domu.
Zaprosilam też kilka moich koleżanek, przyjechała Pani z tej firmy, przywiozła dużo modeli i rozmiarów i my popijając kawę, na luzie mogłyśmy sobie pomierzyć i wybrać modele te najlepsze dla nas. No i ceny też mają w normie.

oto link na ich stronę i tam jest formularz kontaktowy.

http://www.laura-lingerie.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam e-felina.pl fajna bielizna, i wszelskie rozmiary, na pewno coś znajdziesz dla siebie:0
Kupuję przez internet komplet polskiej ,bardzo trwałej( używam około roku, piorę w pralce) bielizny kosztuje ok 100 zł. pierwszy raz kupiłam w sklepie pod okiem fachowej pani, która zamieniła mi rozmiar 80B na 70E. teraz cieszę się z zakupow na stronie internetowej i przy takich cenach stać mnie na piękny komplecik raz na 2 miesiące. kupuje bieliznę Vena w sklepie internetowym Verona. podaję link dla zainteresowanych
http://veronabielizna.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=3&p=3
a ja mam duży problem, mam rozmiar 100c i takie biustonosze zazwyczaj są babcine. Nie mogę kupić ładnego. To samo z majtkami-xxl są tylko babcine.
Ja nie mam żadnego problemu :p
Pomoc - pisanie prac . Zapraszam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli masz rozmiar 100c, to oznacza, że jesteś ekstremalnie grubym facetem :) Polecam wizytę u brafitterki. Dobry rozmiar biustonosza potrafi zdziałać cuda :)
Mnie nie stać na markową bieliznę, gdzie za komplet zapłacę 100-200 złotych. Kupuję na targowiskach, ale z tym też jest problem, bo kiedy udało mi się znaleźć idealny rozmiar, okazało się, że kupienie biustonosza w rozsądnej cenie, jest niemalże niemożliwe.
Zaufany psycholog Wrocław - polecam !
Szczerze to mam problem z zakupem bielizny, bo to co ładne ma małe rozmiary, a te duże rozmiary wyglądają jak dla babć, więc ciężko jest mi kupić fajny komplet. Od jakiegoś czasu zamawiam je przez internet. Polecam http://ekskluzywna.pl/bielizna-damska szybko, po okazyjnych cenach i bardzoo duży wybór zwłaszcza większych modeli. ;)
Dziewczyny przez lata szukalam idealnej bielizny. I w koncu znalazłam cała game staników Calvina Kleina. Racja w klifie sa w cenie okolo 250 zl za stanik jednak na allegro mozna dostac np 3 sztuki w cenie okolo 150 zl. Sama przywoze sobie ze stanow bo tam mozna dostac za 10 dolarow 2 sztuki... no ale niestety u nas znacznie drozej. Mozna je spokojnie prac w pralce, wiekszosc ma spiaczke z tylu do spiecia. Na serio polecam
fajną bielizne można kupic w sieciówkach takich jak New Yorker bo z tych Triumphach itp tp drogo jak pieron ;)
Mamy problem, jak widzisz kasa to najmniejszy. Nawiększy problem to dostać odpowiedni rozmiar i żeby był ładny, elegancki. O kompletach to można zapomnieć. Na bazarach obok chińszczyzny leżą też niezłe wyroby polskich firm, trzeba tylko metki czytać. Obecnie moją ulubioną firmą jest polski producent zŁodzi o nazwie Tuba. Mała firemka za to cena śmiesznie niska w porównaniu do jakości i wykonania. Niestety od kiedy załapali kontrakt z norwegami to nie robią na nasz rynek :( jest wielu niezłych polskich producentów tylko ile się człowiek musi naszukać.... Marzy mi się prawdziwy polski sklep z wyłacznie z polskimi wyrobami bieliźniarskimi o szerokiej gamie rozmiarów. Polskie firmy produkujące bieliznę są jednymi z lepszych w europie!
Witam, mialam możliwość zakupu bielizny Laura Lingerie i mogę ją polecić dla każdej Pani. Mają różnorodne rozmiary i super wzory. Dają gwarancję na swój towar, czyli wiedzą co sprzedają. A wiecie co jest najlepsze? nie musialam latać do sklepu. Skontaktowałam się nimi i zaprosilam do domu.
Zaprosilam też kilka moich koleżanek, przyjechała Pani z tej firmy, przywiozła dużo modeli i rozmiarów i my popijając kawę, na luzie mogłyśmy sobie pomierzyć i wybrać modele te najlepsze dla nas. No i ceny też mają w normie.

oto link na ich stronę i tam jest formularz kontaktowy.

http://www.laura-lingerie.com
najlepiej sobie zamówić wymiary swoje znasz a nie koniecznie musisz się spłukać z kaski. ja polecam szczerze

http://www.pikna.com.pl
Ja już od dłuższego czasu kupuję bieliznę na 4lejdi.pl. Mają tam rzeczy z górnej półki, a ceny są dość przystępne. Szczególnie polecam biustonosze. Są bardzo wygodne i fajnie się prezentują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałam spore problemy ze znalezieniem dobrze dopasowanej bielizny, szczególnie biustonoszy. W końcu znalazłam sklep internetowy 4lejdi.pl i od tego czasu tylko tam kupuję. Ceny są bardzo przystępne, a jakość wysoka. Za 60-70 zł można kupić biustonosz z prawdziwego zdarzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Można przecież kupić naprawdę dobrą, firmową bieliznę naszych polskich producentów za połowę ceny o której wspominasz. Przejrzyj oferty sklepów internetowych, np.: http://diseta.pl
ja kupuje fikuśna bieliznę w New Yorkerze. Poza stanikami z fabrycznie napompowanymi poduchami cała reszta jest super!!! fajnie wykonana, seksowna i często w duzych przecenach. Ostatnio kupiłam sliczny gorset tylko majtek nie mogę dobrać ;-/
ja kupuję bieliznę w sklepie internetowym e-bieliznakobieca.pl marki takie jak Mat, Ava, Obsessive są zawsze w korzystnej cenie. Każdy wybierze coś dla siebie. na zamówienie też długo nie trzeba czekać.
a jakis konkretny model (np z gaji) polecacie?taki-z ciut większymi miseczkami ;)
Ja często kupuję w tym sklepie: http://www.e-lady.pl Mają duży wybór i ceny przystępne.
ja zaopatruję się w esotiq - czasem ceny faktycznie jak z kosmosu ale często mają spore zniżki i mają sms club dla stałych klientek (można od razu się zapisać w zasadzie :D ) i tam bardzo często fajne okazje się trafiają. dla przykładu ostatnio było "kup bieliznę za minimum 300 zł i zapłać połowę" a czasem jak wyprzedają towar to ta promocja połączona jest jeszcze ze zniżkami w sklepie i raz udało mi się kupić 4 komplety bielizny za 150zł :)

kiedyś kupowałam te bazarkowe...ale ani to dopasowane do biustu, rozciąga się po 2 praniach...po co kupować kilka byle jakich staników na chwilę jak za tą cenę można mieć jeden a porządny...
gdzie w gdyni można kupić stanik na duze cycki?

a może jest takie miejsce w gdyni gdzie Panie z obsługi pomogą dobrać odpowiedni rozmiar?
W CH Osowa jest sklep Animar. Fajna bielizna, polscy producenci też. Obsługa ma pojecie o co chodzi.
Salon Felina w Rivierze w Gdyni, super staniki super obsługa:)
Miałam spory problem z doborem biustonosza, mam duże piersi a na polskim rynku ciężko znaleźć do nich rozmiarówki. No i okazało się, że pół mojego życia dobierałam źle dopasowane staniki. Dopiero. gdy wybrałam się do Ewy Bień panie pomogły mi z wyborem odpowiedniego rozmiaru i biustonosza. Nie są niestety zbyt tanie, ale za jakość trzeba zapłacić, naprawdę polecam zapoznać się z ofertą tego sklepu, może znajdziecie coś dla siebie :)
Pewnie miałaś konsultację brafiterki. Mnie się też udało skorzystać z takiej porady, tylko na jakiejś imprezie targowej. Też mam spory biust i nieduży obwód pod biustem. Kiedyś kupowałam za małe miseczki i za luźny stanik. Ja dopasowałam sobie staniki polskiej Dalii z http://nevershy.pl .Wreszcie jestem zadowolona ze swojego biustu.
Dobrze dobrana bielizna to podstawa ,ja mam bardzo duży biust bo nosze rozmiar 90jj,na pańskiej dostaje rozmiary dla mnie z czego jestem bardzo zadowolona ,przy tym są normalne ceny. Bo sklep we wrzeszczu to z cenami przesadza.Pozdrawiam oraz polecam ten sklep wejście przez sklep z butami
Najbardziej uwielbiam salon Christelle na Świętojańskiej w Gdyni.
Jestem dumną posiadaczką 70J.
Zawsze mam fachowo dobraną i piękną bieliznę. Odradzam przypadkowe sklepy. Sprawdzają się tylko te, które maja przeszkolony personel i dobrą rozmiarówkę. Nigdy nie wyszłam z tego sklepu niezadowolona, zawsze jest wybór, jak nie z firmy Dalia, która ma dobre fasony to z Cleo czy Panache.
ja zazwyczaj kupuje przez internet, najczęściej na http://nevershy.pl/ - bardzo dobrze wiem, jaki typ np stabnika najlepiej trzyma biust i szukam zawsze konkretnych modeli. w necie jest taniej, a jesli stanik nie będzie pasował, to zawsze możesz zwrócić w stanie nienagannym.
Wszystko jest super, gdy masz biust standardowej wielkości. Ja miałam zawsze problem z kupnem biustonosza, ponieważ potrzebuję miseczkę K. Przeważnie sklepy oferują do miski D lub E, natomiast już takich większych nietypowych nie mają. Musiałam dużo czasu spędzić w internecie, by faktycznie znaleźć sklep, który oferuje duże staniki i z dużymi miseczkami. W końcu trafiłam na http://www.bieliznadlarodziny.pl gdzie mają staniki KrisLine i niektóre modele są nawet do H!!!! Po prostu rewelacja. Problem tylko w tym, że takie biustonosze kosztują po 150 zł, ale cóż począć. Nietypowi muszą płacić zawsze więcej, tak jak kobiety w dużych rozmiarach. Najważniejsze, że mogę bez problemu dla siebie kupić wygodne biustonosze
Monika
mam niestety parobem i to nie tylko ja, jest nas wiele z tym problemem, otóż ciężko dostać biustonosz w obwodzie 60-65 miseczka b lub c- nigdzie nie ma no chyba że takie bawełniane coś dla nastolatek, a ja mam 30 lat i chciałabym coś bardziej dla dorosłych :-) znalazłam tylko w intymisimi z regulowaną szerokością, musiałam się nachodzić :-(
Cześć dziewczyny! Słyszałam, że niedługo otwierają w Szczecinie salon bielizny i ubrań dla kobiet z dużym biustem ( dobry-rozmiar.pl ),a w nim m.in. biustonosze w rozmiarach od D do K, bielizna korygująca, koszule, żakiety, a to wszystko na duże biusty ;)
Witajcie duze rozmiary biustonoszy mozna dostacna ul.panskiej wejscie przez sklep z butami,ja noszerozmiar 70 M a tam sa takie rozmiaryiceny przystepne moj kosztowal stowke i sa to polskie firmy. polecam

Inne tematy z forum Kobieta

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Zielony Rynek - sprzedaż rzeczy używanych - pytanie. (7 odpowiedzi)

Mam w planie pojechać w niedziele na Zielony Rynek na Przymorze. Słyszałam że można wtedy...

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (154 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

do góry