Widok

objawy przedporodowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jakie miałyście objawy przed zbliżającym się porodem? W książkach i w necie trochę obczytałam, ale zastanawia mnie, jak te książkowe objawy przekładają się na "praktykę"? Kiedy pojawiły się u Was pierwsze oznaki? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź:)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
4 dni przed terminem. 2 w nocy -ból jajników tak jak w pierwszy dzień okresu

image
image
ja rowny tydzien prze dporodem dostalam rozwolnionko, wymiotowalam jak na poczatku ciezy i chodzilam za mezem cien w cien:) nawet do wc - nie swiadoma ze to robie jakos instyktownie szlam tam gdzie on:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
up
z pierwsza w dzien porodu krecilam sie nie moglam usiedziec, ani lezec,plecy mnie bolaly jak poszlam do toalety troche krwi mi polecialo, wody plodowe wogole,kazalam mezowi zawiezc mnie do szpitala,porod w ciagu godz wszystko ok,a z druga obudzilam sie nad ranem, bo myslalam ze zsikalam sie do lozka,a okazalo sie ze odeszly mi wody plodowe i tez w ciagu godz urodzilam w szpitalu ,a tak to zadnych objawow
jezuuu ales ty szybka hehehe:) ja 24 a drugi 8,5 masakra

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Tydzien przed porodem zaczął schodzic mi czop (na skutek badania ginekologicznego). A poród zaczął sie w nocy, zakręciło mnie w brzuchu i myślałam, że to rozwolnienie, bo też jakies półtorej tygodnia przed rozwiązaniem miałam ciągle rozwolnienie. Jak chciałam wstac z łóżka to "coś" mi polecialo i nie wiedzialam co bo bylo ciemno. Okazało się że to znów czop śluzowy z krwią. Na dodatek te dziwne "kręcenie" w brzuchu powtarzalo się co kilka minut i nie przestawało! Potem ból zaczął sie zmieniać i być bardziej intensywny. Po godzinie odeszły mi częściowo wody. Po kolejnej godzinie znów. W ciągu 12 h Mateuszek był już z nami, na porodowce spędzilam 8h.

A brzuch miałam do końca wysoko, także nie ma co słuchać gadania "o brzuszek wysoko, pewnie przenosisz ciążę", czy "chłopcy lubią siedzieć dlugo w brzuchu". Ja urodziłam dokładnie w terminie, a moje inne koleżanki (tegoroczne mamy), które też mają chłopców rodziły przed terminem lub w terminie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry