Widok

objawy skazy białkowej jak długo trwają?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
U córy wyszła alergia, prawdopodobnie skaza, ma krostki na twarzy już od miesiąca, od tygodnia przeszliśmy na Bebilon Pepti no i krostki z dekoltu (które się też pojawiły z czasem) znikły ale te z twarzy raz bledną i są nie widoczne, to znowu się pojawiają i robią się czerwone plamy, skórę ma już wysuszoną i miejscami łuszczącą, zastanawiam się ile czasu po zmianie mleka trzeba czekać na zupełne zanik objawów? Może to mleko nie działa, a może trzeba jeszcze jakąś maść zastosować, choć pediatra nic nam nie przepisała. Jak to było u Was?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
plamy sie robia właśnie jak śpi na policzku albo jak płacze ale potem szybko znikają i nie są te plamy takie wybrzuszone nad powierzchnie skóry tylko równe ze skórką ....a ma te krostki nawet na płatkach uszu
coś czuję, że jak byśmy porównały nasze dzieciaczki to wyglądałoby to tak samo bo Twój opis pasuje do objawów mojej małej, ja za jakiś tydzień pójdę do lekarza bo skończy mi się pepti więc zobaczymy co powie, zapytam jej jaka jest różnica mdz. alergią, skazą a wysypką hormonalną to zobaczymy co powie. A tak naprawdę to pewnie czas pokaże, ale jest to moje pierwsze dziecko i wszystkiego trzeba się nauczyć :)
image
pewnie czas pokaże :) najpewniej po 3 miesiącu będziemy mieć ładne i gładkie bobasy

http://img206.imageshack.us/img206/3779/2zc6.jpg znalazłam coś takiego i to jest to co ma mój młody tak mocno nawet mu sie zaczeło teraz już nie ma aż takich krostek
DOKŁADNIE TAK u nas wyglądało jak się ta wysypka rozwinęła, teraz tylko miejscami takie krostki, bardziej plamki i suche szorstkie poliki i uszka... no jestem ciekawa opinii pediatry jak wypytam o wysypkę hormonalną, coraz bardziej myślę, że to jest to i że nie potrzebnie zmienialiśmy mleko na pepti, bo teraz ma zielone kupy, ale mniej się pręży i prze więc są i plusy. No mam nadzieję, że jeszcze troszkę i nasze bobo będą miały ładne buźki "jak pupa niemowlęcia" - tam przynajmniej nie ma krostek hihi dzięki za info i fotkę :) napisz jak będzie u Was poprawa, ja też dam znać co i jak się będzie działo.
image
tak więc byłam u pediatry, dalej podajemy pepti i dodatkowo Dicoflor 30 na poprawienie konsystencji kupy bo robiła b.rzadkie a zielone mogą sobie być. Zapytałam czy to nie wysypka hormonalna a pediatra na to, że wysypka taka pojawia się wcześnie w 1-3 tyg po urodzeniu i są to tylko czerwone krosty na buzi, a takie które są szorstkie na buzi i skóra robi się sucha i występują także w części owłosionej czyli na głowie to alergia.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh czyli co lekarz to opinia mój miał na głowie też teraz już ma co raz mniej i buźka wygląda ładniej o wiele. Żadnej alergii mi nie wmówią u nas 2 do 1 czyli jedna młoda lekarka ze alergia, a starsza lekarka i starsza położna ze hormony trzymam się opini starszych bo w końcu babki z większym doswiadczeniem :) Nie martw sie wszystko zejdzie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mojej córki skaza pojawiła się, kiedy miała 3 tygodnie. miała jakby polakierowane policzki, suche, za uszkami skóra zaczęła pękać. do tego był śluz w kupie. potem skazę potwierdził alergolog. pomogła zmiana mleka na nutramigen i probiotyk latopic, na uszczelnienie układu pokarmowego. w sumie dolegliwości ze strony układu pokarmowego znikneły po 2 dniach, natomiast skóra dochodziła do siebie ponad miesiąc.
Dobry jest epaderm na receptę. To jest taka wazelina. Rewelacja. Polecam
Kupy mleko Nutramigen mojemu sunku zniklo po tum mleku.I kupy krem Elocom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

do góry