Widok

blizna po cc a druga ciaza

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,
mam pytanie jestem w 20 tygodniu ciąży i na wizycie stwierdzono ze moja blizna po cc rozeszła się w macicy na 8 mm jest ryzyko czy donoszę ciąże do końca czy ktoś miał podobny problem jestem trochę zmartwiona tym faktem, wiem ze na pewno drugi poród będę musiała mieć znowu przez cc ale czy jest jakaś szansa ze rozchodzenie blizny nie będzie postępować i donoszę spokojnie do końca, lekarz mnie trochę dziś nastraszył:( może ktoś miał podobnie i wszytko się dobrze skończyło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam bliznę po zabiegu na macicy, o podobnym charakterze jak cc, było bardzo cienko 2 mm, lekarz stwierdził to w okolicach 4 miesiąca, powiedział, że z taką macicą to jeszcze nie widział, by ktoś donosił, że na pewno poród będzie przez cc, kazał uważać na każdy skurcz powyżej 2 minut oraz wszelkie krwawienia - od razu do szpitala, mowy nie było o naturalnym porodzie, zawziełam się piłam soki "własnej roboty z buraka, marchwi, po 2 tygodniach poprawiło się, na 3 tygodnie przed terminem lekarz powiedział, że mogę rodzić nawet naturalnie, ale się nie zgodziłam:) mam ślicznego synka - styczeń 2010, a teraz czekam na córeczkę jestem w 27 tyg i żadnych atrakcji typu cienka macica, nie denerwuj się, nie przemęczaj, nie noś, nie stresuj - dbaj o siebie:) musi być dobrze
no właśnie dlatego jestem tym bardziej zaskoczona ze trzy lata po cesarce jeszcze tak sie moze rozejść szczególnie ze nacięcie nie bylo duże i na zewnątrz ładnie sie goiło no ale w środku podobno nie zrośnięte cale szczęście jutro mam wizytę specjalnie umówioną u dr Brzózki wiec dowiem sie więcej
Wercio, mam nadzieje, ze bedzie wszystko odobrze itp , szczegolnie ze masz spory odstep miedzy dziecmi...
mnie wlasnie na pierwszej wizycie strasznie nastraszyli i tez sie bardzo zdenerwowalam, ja dodatkowo mam przez to konsultacje z lekarzami itp...
lekarz właśnie wcześniej nic o tym nie mówił a miałam już dwa razy usg a teraz podczas usg w 20 tygodniu nagle dostałam taka informacje gdzie nie byłam zupełnie na to przygotowana i bardzo sie teraz martwię bo trochę mnie nastraszył ale umówiłam sie już na jutro na usg w invikcie do Dr Brzózki wiec mam nadzieje się dowiem więcej i może trochę uspokoję
Wercio, sama jestem w 10tc i to tez druga ciaza i mnie strasznie strsasza tym rozejsciem blizny, powiedz mi jak lekarz to wykryl itp...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry