Widok

blurp

e tam nalazło, my tylko tyle gadamy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agentko

z socjalizmu też słynie owa kultura....więc...

Agentko

no właśnie a może.....wybierzemy się na jakiś francuski film we wtorek.......aktualnie lecą 4!!!!!

??

o co tu wogle chodzi??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gajeczka

no i jak tam sukienka wyszła?mam wolne we wtorek, więc ...a Jimmy boy...to powinien kształcić się trochę wszechstronniej, np: języki proponuję francuski skoro inaczej mu nie wychodzi...przyda mu się, wszak kultura francuska słynie z wielu rzeczy...

Płk.

hmmmm....cuż za wnioski.......hmmmm....a jak tam było na herbacie?????

Jimmy

Nikogo nie bronie. Zwyczajnie zirytowala mnie twoja glupota i zadencie. Leppera objezdzam bo go znam osobiscie i uwazam ze ten swiat trzeba przed nim bronic. Dawno temu nikt nic nie zrobil w sprawie malego zakompleksionego malarza i efekty sa znane. Nie interesuje sie polityka , nie ogladam telewizji i nie place podatkow. Nie istnieje dla tego panstwa i tak ma pozostac. Dopuki daje mi spokoj nie musi liczyc sie z moim odwetem...
...a Gajeczka jak sam widzisz tez daje sobie z toba spokoj, jak kazdy kto cie blizej pozna.

Agentko

a nie mówiłam, Agentko...hmmmmm......!!!!!!!!!!!!!!!

Jimmy

widzę że cieniutka nic porozumienia się urwała. Zupełnie nie o to mi chodziło nawet nie pomyślałam o tolerancji, a o treści i formie to może kiedy indziej bo teraz muszę skończyć szyć sukienkę.........

......A w końcu i tak bardzo dobrze rozumiesz co pisze tylko lubisz prowokować....hmmm... Chyba koklegi nie przeceniam????????
papa

wszystkie rozlazle ofiary

wczorajszej sesji - przyjdzcie na spotkanie dzis! reaktywujcie sie przy pomocy (sloniocy) herbaty!!

jimmy

stary druhu nie wiem czego, bo specjalnie Cie nie znalam nigdy, ale przypomina mi sie zawsze kilka faktow - na przyklad, kiedy specjalnie przyszedles do mnie w moje urodziny, zeby dac mi pokala 10, 5 :)) , wiec, druhu nmie wiem czego, pozdrawiam Cie:)

specjalne przywitanie porankowe mojej mamy

"powiedz, co ci sie snilo?
- ze mi oczko wygnilo.
patrze - mazi, mazi,
a tu mi drugie wylazi!"

o jeeenys

aale gledzicie:P

Gaja

O jakim mistrzu mówisz? A może to tylko jakiś abstrakcyjny mistrz?? I nadal sie z tobą do konca nie zgodzę.Liczy się treść w wypowiedziach. Liberały chcą usłyszeć frazesy o wolnym rynku i wzroście gospodarczym a zwolennicy "barbarzyńców" o złodziejach. Inteligent natomiast chce także usłyszeć coś inteligentnego i zrozumieć podtekst. Tresć jest czesto na rózni z formą, choć rzeczywiście forma czesto przeważa. Z ta inteligencją to nie żadne podpuszczanie tylko mój wniosek, że u Ciebie między bodźcem a reakcją występuje także myślenie w przeciwieństwie do innych, którym juz tittytainment nam w kolko serwowany resztki rozumu pozabierał.

Gaja

Aha-tak myslalem ze chodzi ci o tolerancję, tylko wiesz ja nie deklarowałem raczej że jestem wobec wszystkiego i wszystkich tolerancyjny, bardziej chodziło mi o to, że szczególnie Agentka jęczy naokrągło, że my tu tacy nietolerancyjni i takie tam, a asam postępuje w ten sposób. Ale nic to - to tylko taki szczegół.

Jimmy

w tekscie do Agentki ... tam ci brak .... i wcale nie chodzi o obiektywizm ale.... też go brak

Jimmy

Podpuszczasz mnie kolego, ...przecież dobrze wiesz że wystarczy mieć gadane i wtedy nie ma znaczenia co się mówi, ważne- że porywa się tym tłumy. Ważne jak mówimy, jakiej retoryki używmay. A treść pozostaje za formą daleko w tyle w tymże wypadku. I Ty dobrze o tym wiesz, dlatego nie będę Cię odsyłać do MISTRZA w tym gatunku bo cotygodniowo zapewne w 100 % go czytujesz!!!!!

Jimmy

Nie mydl mi tu oczu inteligencją!!!! ...Choć przydało by się by przekroczyła to 3% naszej populacji.

Gaja

Oświeć mnie gdzie mi brakuje konsekwencji, czyzby chodziło Ci o obiektywizm. A któż jest do konca obiektywny. Często to co pisze może być tylko moimi mniemaniami opartymi na czasteczkach informacji, które do mnie docierają. Jeśli chodziło tobie o co innego no to słucham...

Gaja

Ależ nieprawda!! Ważne jest także co mówimy. Dla elektoratu Picformy obywatelskiej to rzeczywiscie mozna mówić cokolwiek byleby było to wygładzone i np. taki Olechowski, .który dla przykładu oszukał pracowników z FSM-u i pokazał im wała zamiast akcji sprzedając zakład za psie pieniądze razem z Lewandowskim bedzie w oczach "Młodych Demokratów" i pani Henryki Bochniarz wiarygodny. Gdy ma się cokolwiek do powiedzenia to nie wystarczy mówić w sposób "kulturalny politycznie" jak odpicowane w garnitury liberały, a więc nie wystarczy tylko forma ale treść, nie sądzisz? Tak więc jak najbardziej trzeba także mówić "coś". Błąd Gajo wielki błąd, no chyba że nie zrozumiałem kontekstu w którym o tym pisałaś. Jesli tak to dla pokuty będę się biczował po plecach - daj mi tylko powód

Gaja

Tak rozumiem, że chodziło Tobie o styl retoryki. No cóż wolę taką bardziej bez liberalnych ogólników, która rzeczywiscie może się wielu osobom nie podobać. Ciężko jednak mówic o rzeczach pomijanych przez media cierpiace na pomroczność jasną bez używania emocjonalnego tonu. Co do mojego tłumaczenia to trafiłaś w sedno. Mówiąc potocznie ludzie są często tak GŁUPI, że gdy powiem że Lepper gdzieś w tym albo i tamtym ma rację to zaraz jestem "Lepperowiec ortodoks", coś tak jak mówić w dzisiejszych czasach hasło "Marks" powiedza mi - o ty komuchu!! O Lepperze natomiast pisze w czasie przyszłym przewidując sobie na swój sposób przyszłą scenę polityczną po prostu i wcale nie musi to byc jedyna słuszna prawda - Twoja intelignecja pozwoli tobie to zrozumieć w przeciwieństwie do niektórych. Pozdrowienia dla Ciebie

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...

do góry