Widok

bol glowy w ciazy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co stosujecie na bol glowy w ciazy??wiem,ze nie mozna brac zadnych tabletek przeciwbolowych dlatego moze ktoras z Was ma sprawdzone rady jak pokonac ten uporczywy bol..oklady mi niestety nie pomagaja :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja brałam Paracetomol, bo można, ale też bez przesady z ilością :)
image

image

Straszne bóle głowy w ciąży miałam do około 16 t.c - czasami trwały cały tydzień ;( mi pomagał zimny okład, cisza, ciemność i w razie bólów nie do zniesienia Apap;
image

image
rowniez bralam paracetamol ale tylko jak juz naprawde nie dalo sie wytrzymac.
image
kupiłam maść "świątynia niebios" ale na moje straszne bóle głowy pomaga jesli posmaruje skronie jak tylko wyczuje, że ból ma sie pojawić-polecam, też poleciła mi jedna z forumek.
Bemaz, a co to "świątynia niebios" i gdzie można ją dostać?

wlasnie co to za masc i gdzie mozna ja kupic?ja mam takie bole glowy,ze umieram caly dzien,niedosc iz nie jest to rowniez zbiera mi sie na wymioty.kiedys bym wziela ketanol a teraz nic ;/ czasami z nim moge sie polozyc i wtsac i to jest najgorsze :(
http://www.aptekaeskulap.pl/balsam-swiatynia-niebios-masc-35-g-p-307.html
Jak dla mnie to nic rewelacyjnego taki AMOL w maści
ja na początku ciaży też próbowałam z amolem, ale to taki pic na wode, nie wiem czy to pomagało czy sugestia działała

Rozwiązanie jest bardzo proste http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ polecam.

Poczytaj http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ wszystko dokładnie wyjaśnione.
Na moje bóle głowy w ciąży pomogła słaba kawa. Okazało się, że mam za niskie ciśnienie i lekarz kazał pić. pomogło.
Ja bym nic nie brała bez rozmowy z lekarzem... Wiadomo w ciąży im mniej leków tym lepiej. Nawet ziołowe herbatki mogą zaszkodzić...
sa leki ktore nie sa szkodliwe w ciazy.oczywiscie nie nalezy przesadzac i łykac za kazdym razem jak tylko cos lekko zaboli.
image
mi chodzi o bol glowy,ktory jest nie do wytrzymania a sa takie ;/
domyslam sie ze są. to moze powiedz o tym swojemu lekarzowi...bo moze jest jakas konkretna przyczyna.a przed ciażą tez mialas takie bóle?czy dopiero w ciazy?
image
przed ciaza tez mialam ale nie takie silne,czeste i dlugie ;/
:( to moze teraz po prostu ciaża powoduje ze sa silniejsze i dluzsze...Wiesz to taki czas,ze organizm potrafi rozne "cuda"pokazac...niestety:/ i trzeba sie z tym pomęczyc...:(
image
ja tez miewalam bole przed ciaza, w I ciazy praktycznie zupelnie o nich zapomnialam . teraz jestem w 16 tc i bole od poczatku sa nie do zniesienia. w I trymestrze lekarz radzil , aby mimo wszystko unikac lekow. jednak po usg stwierdzil, ze gorzej wplywa na plod moj bol niz tabletka. mam ciagle skurczona macice - ktora tak reaguje na bol. teraz jak tylko boli mnie glowa mam brac tabletke( paracetamol) jednak mi pomaga z tych tabletek i to niezawsze tylko panadol max - jest z kofeina. bole trwaja kilka dni i nie konczy sie na jednej tabletce - przy czym po kazdej mam gorsze wyrzuty sumienia. mam nadzieje , ze to minie , choc i tak bardzo boje sie o dzidziusia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przed ciążą tez miałam straszne bóle głowy, ale brałam 2 apapy i przechodziło.

W ciąży tak ok 12 do 16, 17 tc tez mnie męczyły, więc jak juz pisałam stosowałam tą maść niebios, a jak nie pomagała to brałam 1 apap.

W tej chwili jak ręką odjął od 3 tc. nic, bóle minęły i mam nadzieje, że nie powrócą !!!
Nasza Kochana Lenka
image
image
a może uciski? Pogadaj z jakimś fizjoterapeutą na temat ucisków głowy. Odpowiednie punkty, odpowiedni nacisk i czas uciskania- i ból głowy mija. Sprawdziłam na własnej skórze :) A potem sama możesz sobie to robić.
image

image
A jakie masz ciśnienie??
Może za wysokie lub za niskie i stąd ten ból?
maritiki@op.pl
jeśli chodzi o moje ciśnienie to norma - jak dla mnie. zawsze mialam niskie wiec jesli wskoczy juz ponad 115/75 - to juz zaczyna boleć . jak mam 100/ 60 jest OK.

Jeśli twój lekarz ignoruje r óżne dolegliwości jakie cię dopadają w czasie ciąży to zmień lekarza dla dobra swojego i dziecka. Polecam świetnego lekarza który prowadził moją ciążę, jest to dr Michał Witkowski.

Ból głowy w ciąży może być dość uciążliwy, ale istnieją pewne sposoby łagodzenia go, które nie obejmują stosowania tabletek przeciwbólowych. Oto kilka sprawdzonych metod:

Odpoczynek: Regularne odpoczywanie i sen mogą pomóc zmniejszyć nasilenie bólu głowy. Staraj się regularnie odpoczywać i spać odpowiednią ilość godzin.

Masaż: Delikatny masaż skroni i karku może pomóc w rozluźnieniu napiętych mięśni i złagodzeniu bólu głowy.

Stosowanie zimnych okładów: Stosowanie zimnych okładów na czoło lub skronie przez kilka minut może przynieść ulgę w przypadku bólu głowy.

Picia wystarczającej ilości wody: Pamiętaj o regularnym spożywaniu odpowiedniej ilości wody, ponieważ odwodnienie może przyczynić się do wystąpienia bólu głowy.

Unikanie czynników wyzwalających: Spróbuj zidentyfikować czynniki wyzwalające ból głowy, takie jak stres, zmęczenie czy nadmierna ekspozycja na jasne światło lub hałas, i staraj się ich unikać.

Akupresura: Stymulacja punktów akupresurowych na dłoniach, stopach lub twarzy może pomóc w złagodzeniu bólu głowy.

Jeśli ból głowy jest bardzo nasilony lub nie ustępuje pomimo prób łagodzenia go, warto skonsultować się z lekarzem lub położną, którzy mogą zalecić dalsze kroki i zapewnić fachową pomoc.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...

do góry