Widok

Od kiedy własny pokój?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja Zosia ma 6,5 miesiąca oczywiście narazie nie wyobrażam sobie jeszcze jej przenosić do oddzielnego pokoju, ale zastanawiam się kiedy, żeby później nie było za późno.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przenioslam mojego synka jak mial jaies 8-10 miesiecy. Uwazam ze to dobry moment, bo dziecko szybko sie przyzwyczaja.A jak starsze, to juz ciezko potem z zasypianiem w swoim pokoju itd...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Franek miał 2 i pół miesiąca jak naszą sypialnię przerobiliśmy na jego pokoik, a tzw salon stał się jednocześnie naszą sypialnią.

to pewnie dość wcześnie, ale ogolnie nie widzieliśmy przeciwwskazań. na noc otwieram drzwi od pokoju.

co prawda kiedy ma być późno, za późno...to jednak nie mogę się wypowiedzieć, bo chyba uważałam, że im prędzej tym lepiej.
Franek... chyba też mu dobrze "u siebie".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja chce wyniesc sie z pokoju mlodej i zrobic jej super bawialnie tak za ok miesiac czyli bedzie miala prawie 9 m
Córeczka miała 4 miesiace.Lepiej spi od kiedy jest sama w pkoju.
ja juz ja odstawilam do swojego pokoju, problem w tym, ze non stop mam gosci i oni tam spia, a mala z nami, teraz tez, kiedy jestem u babci w domu...
uwazam, ze im wczesniej tym lepiej, fakt moja spi b.ladnie i juz od miesiaca nie karmie jej w nocy, wiec mi to troszke przyspieszylo itp...
image

image
jak bylam w ciazy zarzekalam sie ze max przez miesiac mala bedzie mieszkac u nas :)
mimo ze jej pokoik stoi gotowy to lozeczko i przewijak jest w naszej sypialni i tak mi wygodnie
jak sie przebudzi w nocy to ja wlasciwie prze sen ja poglaskam i dam smoka

ale wlsaciwie mam fobie bo sie co godzine budze patrzec czy jest przykryta :) mija 5ty miesiac i nie wiem kiedy ja wymeldujemy :)
chyba bym nie mogla spac wiedzac ze ona tak dalekoooo
a moze bym sie w koncu wyspala :)
image
gdyby przesypiala noce to co innego
ale budzi sie czasem kilka razy takze latac mi sie nie chce
image
ale jak za późno?za późno na co?

to co bedzie z moim dzieckiem nie tak jeśli nie bedziemy w stanie kupić wiekszego mieszkania przez najbliższe 2 lata?

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najszybciej. My podjęliśmy decyzję po 2 miesiącu. Ruch, TV i komputer, nasze rozmowy, ranne wstawianie do pracy, a synek potrzebuje przecież spokoju.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

no wlasnie chcemy z mezem pewnej swobody itp...
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poczekamy jeszcze moze z dwa miesiace,moze trzy i przeniesiemy sie,mamy male mieszkanie i wszystko bedzie slychac,zreszta zobaczymy jak bedzie mała spała w nocy
image
U nas od samego początku Młody spał w swoim pokoju, przez pierwsze dwa miesiące spaliśmy razem z nim, potem - wróciliśmy do naszej sypialni, a on został "u siebie". :) Obyło się bez większych problemów. :)
u nas mala ma swoj pokoik od poczatku (łózeczko, komoda z przewijakiem, szafa i fotel do karmienia) a nasz salon stał się naszą sypialnią i dodatkowo w pokoju stoi kosz wiklinowy - najczesciej jest tak ze mala spi od 18 do 24 u siebie w łóżeczku - pozniej od 24 do 6 u nas w koszu i od 6 do 9 znowu u siebie w łóżeczku, w dzien spi gdzie akurat sie znajduje np mata, lezaczek, nasze łóżko

na razie wydaje mi sie ze dopoki nie wyrośnie z kosza to tak zostanie... a jak juz wyrosnie nie bedzie wyboru to bedziemy musieli ją odkładac do łóżeczka
My mamy troche dziwną sytuację, ponieważ synek zajmuje duży pokój, a my z mężem mały. Tomek śpi na dużym łóżku, i tak mu wygodnie ;) My z mężem zasypiamy w drugim - małym, a jak w nocy się przebudzi to do niego idę i już zostaję do rana. Można powiedzieć że w pewnym sensie nasz synek ma swój osobny pokój ;)
kaska nie boisz sie mlodego zostawiac samego w duzym lozku? moja lala od razu wyladowalaby na podlodze bo sie wierci starsznie i przemieszcza w trakcie snu
Jolga, to jest kanapa, starego modelu, i nie jest cakiem plaska, ale bardziej wklesla, takze jak lezy na srodku, to nie ma mozliwosci spasc. Pozatem spi prawie zawsze pod sciana :)
A Tomek w nocy sie nie wierci wogole :)
nas starszy poszedł do swojego jak miał rok i około 4 miesiące.
Teraz to małą przeprowadzimy jak starszego przeniesiemy do pokoju, który jeszcze nie jest zrobiony, bo on przylega do naszej sypialni, więc chcemy żeby mała była bliżej, a on już starszy to spokojnie moze sobie być w tamtym dalszym pokoju, pewnie na jesieni się tym zajmiemy. Mała koło roku będzie miała więc jak się wyprowadzi.
Myśmy z przeprowadzką krystianka czekali aż nocki przesypiał, a u niego to długo trwało, dlatego tak czekaliśmy dość długo.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
a co powiecie na fakt taki: dziecko: ponad 4 latka nadal śpi w łóżeczku ze szczebelkami w pokoju rodziców! i zaznaczam, że dziecko ma swój pokój nawet z kanapą, ale nigdy tam nie spał - szok, co?
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry