Widok

ból stawów kolanowych

Mam pytanie czy ktoś może borykał się po ciąży z problemem bólu stawów kolanowych? Jaka może być tego przyczyna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze,tez mnie to dopadło wlasnie:/
najgorzej jest jak sie dlugo siedzi,jak sie jest w ruchu to mniej boli.
niestety mam prace siedzącą i wczoraj myslalam,ze mi kolana eksplodują doslownie tak bolały:/
zaczynam sie czuc jak rozsypująca sie babcia heh;P
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewo ale tych preparatów nie można brać przy karmieniu piersią ani w ciąży.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie to też spotkało i już pytałam lekarza o jakieś badania kazał jeszcze poczekać ale ja już teraz wiem od czego
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja proponuje "przeleczyć się" dobrym preparatem na odbudowę chrząstki i mazi stawowej. Ja również miałam ból kolan, w zasadzie całych nóg od kolana w dół, który pojawił się w okolicy 2-3 miesiąca po porodzie. Wiecie, co jest ciekawe? To był mój drugi poród a pierwsze dziecko karmiłam przez 1,5 roku, więc w pierwszej chwili pomyślałam, że brakuje mi wapna, ale niestety żadne nawet miesięczne kuracje wapnem nie pomogły. Lekarz ortopeda wytłumaczłył mi, że po tak duże eksploatacji organizmu jakim jest ciąża, a tu nawet dwie, niczym innym nie zregeneruje stawów jak preparatem odbudowującym chrząstkę i maź. Tabletki, jakie mi przepisano to do wyboru Arthryl lub Arthron Complex, przy czym ten drugi jest ponoć skuteczniejszy i zalecano mi go brać 2 razy 1 tabletkę przez 6-8 tygodni. Dodatkowo jako uzupełnienie diety mam gotować galaretki mięsne, gdyż podobno też ładnie odbudwują stawy i napewno lepiej się przyswajaja niż lekarstwa. O rezultatach napiszę wkrótce. Pozdrawiam wszystkie obolałe mamy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Koniecznie uzupełniaj wapń!! Kup sobie wapń w tabletkach i jedz produkty bogate w wapń jak np. kefir, krewetki, brokułu, ser feta. Przy większym bólu warto zrobic usg u ortopedy, mojej koleżance powtała np. torbiel, bo miała zanik chrzastki stawowej. Jak skończysz karmic to wszystko powinno wrócić do normy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
no to ja chyba stawiam na niedobór wapnia, w ciąży tak bardzo nie przytyłam i wtedy wcale mnie stawy nie bolały, problem zaczął się jakiś miesiąc po porodzie, ruszam się codziennie - jetsem z mała na spacerze po 2 lub 3 h, a karmię piersią to może rzeczywiście brakuje mi wapnia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam to samo tyle ze zaczeło sie juz od 7 miesiaca ciazy. Pomijajac wielgaśny brzuch miałam problemu z kolanami. Podejrzewam ze to kwestia obciazenia w krotkim czasie stanów ktore nie miały czasu sie do tego przygotować. Po porodzier jeszcze przez jakis czas tez bolały ale jak sie zrzxuciło pare kilo to podoli doszły do siebie. Problem bym równiez w tym ze i w ciazy i przy karmieniu nie wolno uzywać prawie zadnych masci przeciwbolowych itp, W apetece dostałam jedynie chłodzącą maśc końską:) Ale wiecie co najlepiej działa??? Paradoksalnie ruch. Jka zaczełam chodzic na siłownuie to jak ręką odjął. Na poczatku sie bałam i unikałam cwiczen obciazających kolana ale w rzeczywistosci im wiecej dostawały cwiczeń tym lepiej bo sie wzmocniły i rozruszały stawy po tym zastoju
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi na bóle kolan pomógł preparat uzupełniający wapń w organiźmie. Karmiąac tracisz dużo wapnia,jeśli go nie uzupełniasz takie mogą być efekty. Ponoć ból kolan to pierwszy objaw niedoboru wapnia.
Warto spróbować. Tabletki kosztują 5 zł,a po tygodniu już czułam poprawę. Teraz minął miesiąc od tego czasu,już mnie nic nie boli. Tabletkę biorę raz na kilka dni
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny na bóle stawów proponuje wziąć glukozamine do kupienia w aptece bez recepty, nie wiem czy mozna brać podczas karmienia?????
Sprawdzcie ja miałm kontuzje kolana i w czasie rehabilitacji brałam, mi pomogła.

A ciąża to rzeczywiście obciążenie dla stawów.
Nasza Kochana Lenka
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie męczy ból kolan i łokci- czasami aż tak mocno, że mam problem z trzymaniem Małej na rękach... :/ Jeśli to nie minie, to pójdę do lekarza.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelka, ból kolan po ciąży zdarza sie bardzo często. Ja jak siadłam/ kucnęłam to nie mogłam wstać - tak mnie bolały kolana. Trwało to ok 6-7 m-cy po porodzie. Potem to przeszło. Wydaje mi się że stawy po mocnym obciażeniu ciążą muszą dojść do siebie. Głowa do góry - przejdzie :)
Aguszka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Środki na erekcję dla osoby po 60 (7 odpowiedzi)

Jestem po 60tce... ale nada z żoną prowadzimy jak mi się wydaje bujne pożycie. Od pewnego czasu...

Erekcja problem. Co robić? (8 odpowiedzi)

Nie wiem czemu ale pod czas pieszczot normalnie utrzymuje się wzwód ale jak przychodzi co do...

Labioplastyka Trójmiasto (7 odpowiedzi)

Czy któraś z Was robiła w Trójmieście taki zabieg? W jakiej klinice? Który lekarz? Byłam na...

do góry